Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

75,000,00 ευρώ στην Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) του Συλλόγου 'Αλκυόνη' στην Ναύπακτο

Με την 8744/ΔΕ-920/26-02-2014, απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, καλείτε η Τράπεζα της Ελλάδος να προβεί στις αντίστοιχες χρεώσεις/πιστώσεις των λογαριασμών των συλλογικών αποφάσεων, .....Η απόφαση εδώ...., Κατανέμοντας μεταξύ άλλων το ποσό των 75,000,00 ευρώ στην Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) του Συλλόγου 'Αλκυόνη' στην Ναύπακτο. .....

Ο σύλλογος έχει ανάγκη την στήριξη της πολιτείας, ώστε να συνεχίσει την λειτουργίας της Στέγης, καθώς οι Στέγες αποτελούν πολλές φορές την μοναδική λύση των ΑμεΑ για μία ζωή με αξιοπρέπεια. Έτσι η ενίσχυση του κράτους θα πρέπει να είναι συνεχείς ώστε η ανακοίνωση της αναστολής της λειτουργίας της στέγης από την έλλειψη πόρων που δημοσιοποιήθηκε στο ψήφισμα της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μελών του Συλλόγου την 16-02-2014 να μην πραγματοποιηθεί ποτέ. Καθώς ο σκοπός της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) του Συλλόγου 'Αλκυόνη' είναι να στεγάσει εφ' όρου ζωής άτομα με αναπηρία που οι οικογένειές τους δεν μπορούν να υποστηρίξουν.
Το ψήφισμα είναι το ακόλουθο:
 
Σήμερα Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014 στην Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου,  ομόφωνα  αποφασίσθηκε το ακόλουθο ψήφισμα:
Η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) του Συλλόγου ''Αλκυόνη'', που δημιουργήθηκε πριν από τρία χρόνια και λειτουργεί στην Ναύπακτο, με το μεγάλο όνειρο να στεγάσει εφ' όρου ζωής άτομα με αναπηρία που οι οικογένειές  τους δεν μπορούν να υποστηρίξουν, ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΦΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΣ Πιο συγκεκριμένα:
Πριν από ένα χρόνο η Κεντρική Διοίκηση του Κράτους αποφάσισε την παράταση του προγράμματος λειτουργίας των ΣΥΔ για άλλο ένα έτος  (πέρα από τα δύο έτη αρχικά, που χρηματοδοτείτο  από το ΕΣΠΑ), έως ότου ετοιμασθεί η μόνιμη χρηματοδότηση, μέσω της θέσπισης του ημερήσιου νοσηλίου.
Ένα έτος αργότερα, η χρηματοδότηση της παράτασης του προγράμματος δεν έχει αποδοθεί στη ΣΥΔ,  με αποτέλεσμα να είναι για μήνες οι εργαζόμενοι απλήρωτοι, παρ όλες τις αγωνιώδεις προσπάθειες της διοίκησης, να εξοικονομήσει, με δανεισμό, μέρος των αναγκαίων ποσών για μισθοδοσίες, ένσημα και λειτουργικά έξοδα.
 Το νοσήλιο έγινε νόμος του κράτους μόλις πριν από 16 ημέρες (31/01/2014), χωρίς να έχει ληφθεί μέριμνα για το πότε θα υπογραφεί σύμβαση μεταξύ των φορέων και του ΠΕΔΥ (πρώην ΕΟΠΥΥ) τη στιγμή που σε δύο μήνες λήγει και η παράταση του προγράμματος για την ΣΥΔ του συλλόγου ''Αλκυόνη''.
Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε:
 α)Διαμαρτύρεται και καταγγέλλει  την αδιαφορία, την ολιγωρία και την ανικανότητα  του κράτους στο να απορροφήσει τα κονδύλια της παράτασης, και να τα αποδώσει εγκαίρως.
β)Διαμαρτύρεται και καταγγέλλει την τραγική καθυστέρηση της θέσπισης του νοσηλίου , της έγκαιρης υπογραφής της αναγκαίας σύμβασης, παρά το ότι  κατά γενική ομολογία, οι Στέγες είναι  η μοναδική λύση για μια ζωή των ΑμεΑ με αξιοπρέπεια και ποιότητα.
γ)Βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση, εφ' όσον μέσα σε δύο μήνες δεν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες άμεσης απόδοσης του νοσηλίου, να ανακοινώσει την ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΣΤΕΓΗΣ στις 16/4/2014 και την επιστροφή των ενοίκων στις οικογένειές τους , όσοι έχουν οικογένειες, όσοι δεν έχουν, πού άραγε;
δ)Έχοντας δεδομένη τη στήριξη στο δίκαιο αγώνα μας, του ανωτέρου συνδικαλιστικού οργάνου μας (ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ) και του ανωτάτου (ΕΣΑΜΕΑ), ζητούμε και θα πρέπει να έχουμε, τη συμπαράσταση ολόκληρης της κοινωνίας (Τοπική Αυτοδιοίκηση, Εκκλησία, φορείς Κοινωνίας Πολιτών κλπ) που γνωρίζει  το έργο που επιτελείται στις ΣΥΔ.
ε) Να σταλεί το παρόν ψήφισμα στον Πρωθυπουργό της χώρας , στους αρμόδιους Υπουργούς Εργασίας , Υγείας και Οικονομικών, στον Πρόεδρο του ΠΕΔΥ (πρώην ΕΟΠΥΥ), στα Κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, στους Βουλευτές του Νομού, στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, στους Δημάρχους Ναυπακτίας και Δωρίδας , σε ΕΣΑΜΕΑ, ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ, ΠΟΜΑΜΕΑ, στους φορείς που λειτουργούν ΣΥΔ, σε όλα τα ΜΜΕ σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο