Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Μεγάλη διάκριση για τις αθλήτριες από την Αλυζία Λεκατσά και Καϋμενάκη στο Τάε κβο ντο


Βασίλισσες του Τάε κβο ντο  η Λεκατσά Μαρία και η Καϋμενάκη Μελίνα.  

       Στη γνώριμη – γι αυτές – θέση του βάθρου  βρέθηκαν για ακόμα μία φορά η Λεκατσά Μαρία και η Καϋμενάκη Μελίνα. Τα  κορίτσια από την Αλυζία κατέκτησαν την δεύτερη θέση  στο πρωτάθλημα με τον τίτλο «KING OF TAE KWON DO»
     Το τουρνουά διοργανώθηκε για πρώτη φορά στο κλειστό γυμναστήριο της ΧΑΝΘ στην Θεσσαλονίκη στις 21-22/12/2013. Εξαιρετική παρουσία είχε και ο Χριστονίκος Χρύσανθος ηττήθηκε όμως στο  δεύτερο αγώνα και περιορίστηκε στην τρίτη θέση...........



      Το πρωτάθλημα ήταν μια γιορτή για το Τάε κβο ντο καθώς συνδύαζε στοιχειά  αθλητικού γκαλά (βραβεύσεις, επιδείξεις, χορηγίες, τηλεοπτική κάλυψη) και πανελλήνιου πρωταθλήματος,  όμως οι κατηγορίες ήταν ολυμπιακές (4 αντί για 8) συμμετείχαν οι οκτώ καλύτεροι αθλητές κάθε κατηγορίας  άρα εξ ορισμού ότι καλύτερο έχει να παρουσιάσει το Τάε κβο ντο σήμερα. 
    Χαιρετισμό απεύθυνε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τάε κβο ντο, τιμητική βράβευση για τον πρώτο δάσκαλο που δίδαξε το Τάε κβο ντο στην Ελλάδα κ. Στυλιανίδη ενώ ιδιαίτερη στιγμή για τους αγώνες ήταν η βράβευση του μικρού Γιώργου αθλητή ΑΜΕΑ που ασχολείται με το Ταε κβο ντο και ο όποιος καταχειροκροτήθηκε από τους χίλιους περίπου θεατές των αγώνων.

      Στο αγωνιστικό κομμάτι η παγκόσμια πρωταθλήτρια Μαρία Λεκατσά έκανε εξαιρετική εμφάνιση με το γνωστό δυναμικό της στυλ αλλά και με μεστό και ώριμο παιχνίδι πετούσε στον αγωνιστικό χώρο και κέρδισε με μεγάλη διάφορα τους δυο πρώτους αγώνες που χρειάσθηκε για να φθάσει στον τελικό εκεί σ ένα πολύ δύσκολο αγώνα η Μαρία έδειξε ξανά την κλάση της δεν κατοχυρώθηκαν όμως υπέρ της δυο καθαρά ψηλά λακτίσματα (σ.σ. οκτώ πόντοι) με αποτέλεσμα να χάσει τον αγώνα.

     Η Μελίνα Καϋμενάκη από τις μικρότερες αθλήτριες της κατηγορίας των +62 στον πρώτο της αγώνα κυριάρχησε  απέναντι  στον κακό της δαίμονα έως τώρα μια αθλήτρια που είχε ηττηθεί δύο φορές κάτι που της είχε στερήσει το πανελλήνιο πρωτάθλημα στο WTF. Στο δεύτερο αγώνα η Μελίνα  νίκησε με νοκ άουτ  και πέρασε στον τελικό όπου αντιμετώπισε την πρωταθλήτρια Ευρώπης στα +67 εκεί σ ένα συγκλονιστικό και δυναμικό αγώνα ηττήθηκε λόγω απειρίας κέρδισε όμως το σεβασμό όλων και έδειξε ότι είναι το μέλλον στην κατηγορία.

      Ο Χρύσανθος Χριστονίκος στην καλύτερη φόρμα που έχει βρεθεί ποτέ και σε εξαιρετική μέρα  ήταν κυριολεκτικά σαρωτικός και στον πρώτο αγώνα που κέρδισε με μεγάλη διαφορά αλλά και στο δεύτερο που ηττήθηκε καθαρά λόγο διαιτησίας και κριτών (σ.σ. το μοναδικό μέτριο στοιχείο των αγώνων). Δυνατός και μόνο με επιθετικό παιχνίδι ο Χρύσανθος έδειξε πόσο υπολογίσιμο μέγεθος είναι στη πιο δύσκολη κατηγορία των αγώνων .

    Ο προπονητής των αθλητών Καϋμενάκης Σπύρος  δήλωσε: "Τι να πει κανείς για αυτά τα παιδιά, η ιστορία τους δεν είναι μία συνηθισμένη ιστορία. Η περίπτωσή τους είναι ιδιάζουσα. Κι ο χαρακτήρας τους παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους αθλητές και όχι μόνο. Ξεκίνησαν το Τάε κβο ντο  από πολύ μικρά παιδιά περισσότερο για παιχνίδι. Η σχέση μου μαζί τους δεν είναι μια απλή σχέση προπονητή –αθλητή αλλά μια σχέση αλληλεπίδρασης όπου ο ένας παίρνει και δίνει στον άλλο, κάθε μέρα μου αποδεικνύουν πως όταν έχεις θέληση, πίστη, κι αγάπη γι αυτό που κάνεις, δύσκολα θα ξεφύγεις από τα όνειρά σου..."




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο