Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Τηλεμαραθώνιος για την Ιερά Μονή Παναγίας Λυκούρεσης στα Σκουτερά – Σκουτεσιάδα

      Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε στο Μεσολόγγι από  το Λαογραφικό – Πολιτιστικό Σύλλογο Ι.Π. Μεσολογγίου   σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ευρυτανικών  Σπουδών και Ερευνών, με μεγάλη επιτυχία,  διημερίδα με κεντρικό θέμα,  «Η Πνευματική Αφύπνιση της Ρωμιοσύνης  στην Αιτωλία, Ακαρνανία και Ευρυτανία τη Μεταβυζαντινή εποχή:  Ιερές Μονές - Άγιοι Λόγιοι – Μεγάλοι Δάσκαλοι του Γένους – Σχολεία – Πολιτισμός» ήταν υπό την Αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, με χορηγό επικοινωνίας την τηλεόραση του ΑΧΕΛΩΟΥ.
     Σ΄αυτό το διήμερο καταγράφηκε, από τους καταξιωμένους ομιλητές, ο σημαντικός πλούτος του Μεταβυζαντινού Πολιτισμού στην Αιτωλία, Ακαρνανία και Ευρυτανία σε, Μοναστήρια, Εικόνες, Εκκλησίες, Αγιογραφήσεις, χειρόγραφα, λόγιους, νέες ιδέες, που όμως παραμένει άγνωστος και σε κάποιες περιπτώσεις καταστρέφεται..........



     Αναφέρθηκαν ιδιαίτερα οι Ιερές Μονές της περιοχής, που χρειάζονται τις άμεσες σωστικές προσπάθειες, τόσον από την 22α Εφορία Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων, όσον και από τις Δημοτικές και Περιφερειακές Αρχές.
       Ιδιαίτερα αναφέρθηκαν οι εικόνες στην Παλιοκαρυά, αλλά και το Μοναστήρι της Παναγίας Λυκούρεσσης στα Σκουτερά - Σκουτεσιάδα, που υποχωρεί το έδαφος από κατολισθήσεις και χρειάζεται άμεση σωστική επέμβαση. 
     Μέσα από αυτές τις εκδηλώσεις πολλές φορές βγαίνουν ωφέλημα συμπεράσματα. Για την περίπτωσή μας η τηλεόραση του  ΑΧΕΛΩΟΥ πραγματοποιεί την Κυριακή μετά τις 7.30 το βράδυ τηλεμαραθώνιο για την Ιερά Μονή Παναγίας Λυκούρεσσης στα Σκουτερά – Σκουτεσιάδα.
     Ο π. Βασίλειος, η νέα Ηγουμένη, αλλά και πολλοί Επιστήμονες και πιστοί, με τη συμπαράσταση του Σεβασμιωτάτου  Ποιμενάρχου μας κ. Κοσμά, μέσα από τον τηλεμαραθώνιο θα δώσουν την ευκαιρία στον κόσμο να αποδείξει την αγάπη του στην Παναγία μας.

Χ. Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο