Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Ένωση Αγρινίου: Έδωσε λύση και για τα βοσκοτόπια

   Η Ένωση Αγρινίου κατάφερε να ανατρέψει τις αποφάσεις που με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγούσαν στον αφανισμό της κτηνοτροφίας στην Αιτωλοακαρνανία. Θωμάς Κουτσουπιάς: «Όταν εργαζόμαστε συλλογικά και διεκδικούμε δυναμικά, θα έρθει το θετικό αποτέλεσμα..»

    Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες ανάμεσα στην Ένωση Αγρινίου και στην ηγεσία του ΟΠΕΚΕΠΕ αναζητήθηκε και βρέθηκε η χρυσή τομή, προκειμένου να μην υπάρξουν απώλειες για τους κτηνοτρόφους της Αιτωλοακαρνανίας με την εφαρμογή του νέου επιχειρησιακού σχεδίου για τα βοσκοτόπια.
      Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που ανέλαβε ο πρόεδρος και η αρμοδία αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, η προσπάθεια επικεντρώνεται στο να καταβληθεί κανονικά στους δικαιούχους παραγωγούς η ενιαία ενίσχυση, με ταυτόχρονη διατήρηση των δικαιωμάτων στην εξισωτική αποζημίωση, αλλά και στο καθεστώς των αγροπεριβαλλοντικών...........



        Ουσιαστικά,όλα τα αιτήματα έγιναν δεκτά, γεγονός που ο πρόεδρος της Ένωσης Αγρινίου Θ. Κουτσουπιάς απέδωσε στην πίεση που ασκήθηκε, ιδιαίτερα μετά και την πρόσφατη σύσκεψη με τους φορείς, οι οποίοι και εξέπεμψαν ένα καθαρό μήνυμα, σχετικά με την υπεράσπιση των αυτονόητων δικαιωμάτων των παραγωγών και την άρση των καταστάσεων εκείνων που θα οδηγούσαν σε συρρίκνωση των βοσκοτόπων κατά 1.100.000 στρέμματα και σε απώλεια εκατομμυρίων ευρώ.
Ακολουθεί η σχετική δήλωση του προέδρου της Ένωσης κ. Θωμά Κουτσουπιά:
 «Όταν εργαζόμαστε συλλογικά και διεκδικούμε δυναμικά, θα έρθει το θετικό αποτέλεσμα. Αυτό πρέπει να κρατήσουμε απ’ την συγκεκριμένη υπόθεση… Είναι ενδεικτικό ότι μετά τη σύσκεψη με τους εκπροσώπους των Δήμων και της Περιφέρειας, ο ΟΠΕΚΕΠΕ έστειλε υπαλλήλους που εργάστηκαν ακόμη και το Σαββατοκύριακο, εξετάζοντας σε σύντομο χρόνο  τις 4.000 αιτήσεις, από τις 5.500 που εκκρεμούσαν, εγκρίνοντας μάλιστα τα μισά αιτήματα! 
    Και στις περιοχές που είχαν μεγαλύτερο πρόβλημα, όπως η Βόνιτσα και το Ξηρόμερο, ενέκριναν το 70% των αιτήσεων…
     Θεωρώ ότι μετά και από αυτή την εξέλιξη οι κτηνοτρόφοι του νομού μας θα καλυφθούν πλήρως. Σύμφωνα και με την ενημέρωση που σήμερα είχαμε από την Περιφερειακή Διεύθυνση, εντός των επομένων ημερών θα έχουν εξεταστεί όλα τα αιτήματα και θα ολοκληρωθεί η διαδικασία, ακόμη και για τις περιπτώσεις που οι εκτάσεις ήταν δεσμευμένες λόγω της ένταξης στο μέτρο 144.
      Η Ένωση Αγρινίου θα παρακολουθεί την όλη εξέλιξη και θα παρέμβει, όπου και αν χρειαστεί, υπέρ των παραγωγών μας. Αυτό κάναμε πάντα, έτσι θα συνεχίσουμε…
       Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συμπαρατάχθηκαν και συνέβαλλαν σ’ αυτή την προσπάθεια και ιδιαίτερα τον αντιπεριφεριάρχη Αιτωλοακαρνανίας κ. Βασίλη Αντωνόπουλο, που μεσολάβησε και για τη χθεσινή μας σύσκεψη στον ΟΠΕΚΕΠΕ, καθώς και τους κ.κ. Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας».

Πηγή: http://agrinioreport.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο