Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΦΙΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

Αγαπητό ΞΗΡΟΜΕΡΟ NEWS
Εγώ στην παρέμβασή μου για την αδιανόητη για μένα αντίδραση- άρνηση του κύριου Κουρουμπλή, για  ψήφιση του νόμου Γεωργιάδη  για την μείωση της τιμής των φαρμάκων ,που θα έχει ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση για τα ταμεία 500 εκατομμύρια  ΕΥΡΩ τον χρόνο ,δεν έδωσα πολλά μπράβο στον Υπουργό Υγείας κύριο Γεωργιάδη ,όπως λέει ο  φίλος μου ο Τάκης από την Μπαμπίνη ,ούτε αναφέρθηκα  στα προβλήματα Δημόσιας Υγείας  και ΕΣΥ ,τα οποία γνωρίζω αρκετά καλά και υπάρχουν εδώ και 30 χρόνια ή 40 χρόνια, όταν ήμουν δευτεροετής φοιτητής ή ακόμη εδώ και 60 χρόνια.....


Στις ανεπτυγμένες Ευρωπαϊκές Χώρες η υγεία των λαών τους  βασίζεται στην Δημόσια Υγεία και η Ιδιωτική Υγεία λειτουργεί με  κανόνες αυστηρούς , οι οποίοι  ελέγχονται  από τα κράτη . Στην Σουηδία  που ανέφερα σαν παράδειγμα, που  τα φάρμακα τα οποία χορηγεί το  χορηγεί  το  κράτος  στους ασθενείς είναι γενόσημα σε  ποσοστό πάνω από 80%(επισήμανα ότι δυστυχώς και στο δικό μου Ιατρείο αυτά δεν ξεπερνούν το 18%),υπάρχει  μεγάλη  οικονομία πόρων και μαζί με άρτια  οργάνωση έχει  καταφέρει αυτοί  οι πόροι να πηγαίνουν στην πρόληψη  και την πρόνοια  και έτσι έχει το καλύτερο ίσως  κράτος πρόνοιας στον κόσμο.  
Όμως είναι αλήθεια  ότι παρά τα προβλήματα στην Δημόσια  Υγεία  στη Χωρά μας τα τελευταία  30 χρόνια  το επίπεδό της έχει βελτιωθεί σημαντικότατα και  δεν πρέπει να την απαξιώνουμε.
Ασφαλώς γνωρίζω  τα προβλήματα  με  τα   ράντζα στους  διαδρόμους , την ταλαιπωρία των ασθενών στα ΤΕΠ των Μεγάλων Νοσοκομείων , τις  μεγάλες λίστες  αναμονής   για  κάποια χειρουργικά περιστατικά ,  τα οποία  οφείλονται κυρίως στην ανορθολογική διαχείριση Ιατρικού ,Νοσηλευτικού  και  Παραϊατρικού Προσωπικού  τα  τελευταία 30 χρόνια , που οι διορισμοί γινόντουσαν με ρουσφετολογικά κριτήρια και όχι με γνώμονα την άριστη λειτουργία της   Δημόσιας Υγείας και τα οποία ασφαλώς δεν  περιμένει κανείς λογικός άνθρωπος να λυθούν σε ένα ή δύο χρόνια.
Γνωρίζω επίσης και  για το  αίσχος   με τα  φακελάκια ορισμένων Επίορκων Γιατρών, για τους  οποίους αισθάνομαι οργή , αγανάκτηση  και θλίψη, το οποίο πιστεύω ,ότι  δεν θα  ζω για  να  το δω να  εξαλείφεται. Στην  Σουηδία που προανέφερα και όχι μόνο, είναι αδιανόητο .
  Όμως  ευτυχώς  δεν  αφορά  την  συντριπτική πλειοψηφία των Γιατρών των Δημόσιων Νοσοκομείων , οι  οποίοι με  ευσυνειδησία και  κάτω από αντίξοες συνθήκες τιμούν την Ιατρική   και  τον εαυτό τους  και στην  κυριολεξία ματώνουν επάνω στο καθήκον και  τώρα λόγω κρίσης παίρνουν πολύ λίγα χρήματα.
Εγώ σέβομαι  , εκτιμώ και εμπιστεύομαι  αυτούς τους ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ και  ενώ εκτός  από το  ταμείο μου έχω και ιδιωτική ασφάλιση ,   θα  μπορούσα την πρόσφατη πολύ σοβαρή  εγχείρηση  την οποία  έκανα σε Δημόσιο  Νοσοκομείο , να την είχα κάνει σε ένα από τα μεγάλα Ιδιωτικά  Θεραπευτήρια.  
Και  ασφαλώς   αναγνωρίζω την ουσιαστική συμβολή  στην μείωση της τιμής των Φαρμάκων μετά  το   2011, που ανέφερα τα παραδείγματα, των κυρίων Λοβέρδου, Λυκουρέντζου και ιδιαιτέρως  του κυρίου  Σαλμά, αλλά  εγώ έκανα αντιδιαστολή με την περίοδο που  ο  κύριος Κουρουμπλής  ήταν Γενικός Γραμματέας  και Υπουργοί οι Κρεμαστινός ,Παπαδόπουλος , Μαριλίζα και τους χειροκροτούσε , με τον νόμο  Γεωργιάδη  για την επιπλέον  μείωση της  τιμής των φαρμάκων  σήμερα. Εγώ δεν φοβάμαι  να λέω αλήθειες, ούτε   θέλω να αδικήσω κανέναν.
Αστακός 24/11/2013
Ευχαριστώ για την φιλοξενία

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΪΚΟΣ

2 σχόλια:

  1. Ότι βαφτίζεται αριστερό σ΄αυτή τω χώρα θεωρείται καθαγιασμένο ! Είμαστε ένας λαός που χάσαμε το μυαλό μας και δεν καταλαβαίνουμε τι μας γίνεται ! Θέλει πολύ μυαλό να καταλάβει κανείς ότι η πρόταση του Άδωνη είναι προς το συμφέρον της κοινωνίας, δεν βλέπετε πωως λυσσάξανε τα συμφέροντα και οι εκφραστές τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο