Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Χωρίς security το νοσοκομείο του Αγρινίου

Η Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου  ήταν  η  μέρα όπου έκαναν την τελευταία βάρδια τους οι φύλακες - security στο νέο και παλιό Νοσοκομείο Αγρινίου. Σύμφωνα με πληροφορίες , χωρίς προειδοποίηση αλλά και εντελώς ξαφνικά η εταιρία  security που είχε το έργο, έστω και αν αυτό ήταν σε παράταση κάποιων ημερών, το διέκοψε   και απέλυσε τα 15 άτομα που εργάζονταν ως φύλακες.......


    Από τις 21 Σεπτέμβρη το παλιό νοσοκομείο έμεινε εντελώς αφύλαχτο και στο νέο νοσοκομείο εκτός των τριών μόνιμων φυλάκων του νοσοκομείου ανέλαβαν εθελοντική δράση και αφιλοκερδώς έξι άτομα – απολυμένοι security από την εταιρία  η οποία και σύμφωνα με πληροφορίες  χρωστάει στους απολυμένους τα χρήματα του Ιουλίου, Αυγούστου και των 20 ημερών του Σεπτέμβρη, τις μόνιμες βέβαια αποζημιώσεις, δώρα  κλπ.
    Η νέα εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο φύλαξης  στο Ίδρυμα δεν έχει εμφανιστεί ακόμα στο Αγρίνιο. Κάτι όμως που σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr που προέρχονται από την Διοίκηση, αναμένεται να γίνει μέσα στις επόμενες μέρες. Προς το παρόν όμως η φύλαξη γίνεται εκ των ενόντων με εργαζομένους του νοσοκομείου , που είναι μόνιμοι φύλακες, που έχουν επιφορτιστεί με  το αντικείμενο, αλλά σε κάθε περίπτωση το έργο αυτό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί επαρκές.
   Οι  μόνιμοι φύλακες του νοσοκομείου δεν επαρκούν όπως είναι φυσιολογικό  για την φύλαξη του κτιρίου και οι έξι εθελοντές κρατούν μία «διακριτική στάση» χωρίς να μπορούν να παρέμβουν ουσιωδώς, πράγμα λογικό αφού δεν έχουν καμιά κάλυψη.
    Κατά της νέας εταιρίας που κέρδισε τον σχετικό διαγωνισμό, είχε υποβληθεί ένσταση από την δεύτερη μειοδότρια εταιρία, που όμως απορρίφθηκε από τη διοίκηση του Ιδρύματος.
      Σε κάθε περίπτωση πάντως ΚΑΙ μέχρι να εγκατασταθεί η νέα εταιρία security, υπάρχει πρόβλημα με την σωστή ασφάλεια των ασθενών, ιατρών κλπ , ενώ εκκρεμεί και το ζήτημα της απόλυσης των 15 ατόμων της προηγούμενης εταιρίας, το θέμα πληρωμής τους, αλλά και η   εργασία των έξι εθελοντών που δουλεύουν αυτή τη στιγμή αφιλοκερδώς.


agriniopress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο