Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Αύριο το Αγρίνιο υποδέχεται τη Φλόγα

Με επιτυχία έλαβε χώρα σήμερα η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία η οποία ξεκίνησε το ταξίδι για το Σότσι της Ρωσίας.  Η τελετή έγινε παρουσία πλήθους κόσμου και επισήμων, μεταξύ των οποίων και ο νέος πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπα. Δρακόντεια ήταν τα μέτρα ασφαλείας ενώ χαρακτηριστικό είναι πως σε αυτά μετείχαν και 20 περίπου αστυνομικοί από το Αγρίνιο.......

    Με πρώτο λαμπαδηδρόμο, τον 18χρονο αθλητή της χιονοδρομίας καταβάσεων Γιάννη Αντωνίου άρχισε η λαμπαδηδρομία επί ελληνικού εδάφους η οποία θα διαρκέσει   πέντε ημέρες καθώς  το Σάββατο 5 Οκτωβρίου η Ολυμπιακή φλόγα, θα παραδοθεί στη ρωσική αποστολή, σε τελετή στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Το Ιερό Φως θα μεταφέρουν 250 λαμπαδηδρόμοι και θα περάσει από 33 πόλεις και 23 νομούς της χώρας.
    Η Φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων  SOCHI 2014 αύριο Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου θα διασχίσει την Αιτωλοακαρνανία με τελετές υποδοχής σε Μεσολόγγι και Αγρίνιο.  Ο Δήμος Αγρινίου ,μεταφέροντας το μήνυμα της πανανθρώπινης ειρήνης και συναδέλφωσης των λαών διοργανώνει την τελετή αφής της Φλόγας  στις 13.30 στην πλατεία Δημοκρατίας.
   Παράλληλα με τη Φλόγα στο Αγρίνιο θα αφιχθεί αντιπροσωπεία  επισήμων της Ε.Ο.Ε και της Οργανωτικής Επιτροπής των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων και κατά την τελετή θα γίνει ανάκρουση  με σειρά των Ολυμπιακού Ύμνου, Εθνικού Ύμνου Ρωσίας, Εθνικού Ύμνου Ελλάδος και έπαρση των σημαιών των Ολυμπιακών Αγώνων, Ρωσίας και Ελλάδος με την ανάκρουση των αντίστοιχων Ύμνων.Θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί των Δημάρχου Αγρινίου κ. Παύλου Μοσχολιου, εκπροσώπου Οργανωτικής Επιτροπής ΄΄SOSHI 2014 και εκπροσώπου Ε.Ο.Ε.
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Στο Αγρίνιο για την ασφαλή διέλευση της Λαμπαδηδρομίας από την Αστυνομική Διεύθυνση αποφασίστηκε για αύριο η απαγόρευση στάθμευσης των οχημάτων κατά μήκος της διαδρομής της λαμπαδηδρομίας από 10.00΄έως 15.00 και απαγόρευση  της κυκλοφορίας οχημάτων στην ίδια διαδρομή κατά τις ώρες 13.30΄έως 15.00΄. Οι απαγορεύσεις συγκεκριμένα αφορούν τα τμήματα των οδών της Χ. Τρικούπη από τη συμβολή της με την Μάνου Κατράκη μέχρι την οδό Μπαϊμπά, της οδού Μπαϊμπά από Πλατεία Δημοκρατίας μέχρι την Β. Παναγοπούλου , της Β. Παναγοπούλου μέχρι τη συμβολή της με την Ανδρέα Ίσκου , της Ανδρέα Ίσκου μέχρι την συμβολή της με την Γρηγορίου Λαμπράκη , της Γρηγορίου Λαμπράκη μέχρι τη συμβολή της με την Εθνικής Αντιστάσεως , της Εθνικής Αντιστάσεως από την Γρ. Λαμπράκη μέχρι τον αριθμό 86 αυτής.


 agrinionews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο