Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ: ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΚΑΛΕΣΜΑ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ  ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ  ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και τις απολύσεις-διαθεσιμότητες
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 10 πμ στον ΑΗ ΜΗΝΑ

Εκπαιδευτικοί γονείς μαθητές
Εργαζόμενοι, άνεργοι,  συνταξιούχοι, αγρότες και Ε.Β.Ε
·Να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης-πλουτοκρατίας - ΕΕ.
·Δεν δεχόμαστε ούτε μια απόλυση ούτε μια διαθεσιμότητα - να γυρίσουν πίσω όλοι οι απολυμένοι.
·Το νομοσχέδιο που τσακίζει τη μόρφωση των παιδιών να μείνει στα χαρτιά - Ένα σχολείο για όλα τα παιδιά...........



      Η αντιλαϊκή πολιτική που χτυπάει και την εκπαίδευση πρέπει να παρεμποδιστεί, πρέπει να ανατραπεί, γι’ αυτό στην ενιαία επίθεση κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ πρέπει να απαντήσουμε με ενιαία λαϊκή αντεπίθεση με συντονισμένο αγώνα όλων των εργαζομένων, όλων των κλάδων σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα.
    Ενιαία πάλη κι όλοι μαζί εργάτες, υπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, γυναίκες, νέοι και νέες, γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί για να εμποδίσουμε, να αποτρέψουμε την αντιλαϊκή επίθεση, για μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας από τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης. Για αξιοπρεπείς μισθούς, για μια ζωή με δικαιώματα για μας και τα παιδιά μας, για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες, απαλλαγμένο από τα δεσμά των μονοπωλίων και της ΕΕ και το λαό αφέντη στον πλούτο που παράγει.
Καλούμε  κάθε συνάδελφο εκπαιδευτικό να πάρει πρωτοβουλίες οργάνωσης και μέτρα για την επιτυχία της απεργίας, σε κάθε σχολείο.
Καλούμε γονείς και μαθητές σε κάθε σχολείο, σε κοινή αγωνιστική δράση με συσκέψεις σε κάθε σχολειό για ενημέρωση για το νομοσχέδιο της σφαγής των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών μας.
Καλούμε τα σωματεία και τους φορείς των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων να στηρίξουν τον αγώνα των εκπαιδευτικών και των μαθητών γιατί είναι και δικιά μας υπόθεση.

    Η επιλογή της απεργίας διαρκείας, χωρίς από τα πριν να έχει εξασφαλιστεί η συγκατάθεση και των άλλων κλάδων, ούτε καν της ΔΟΕ, δεν συμβάλλει στην αποτελεσματικότητα του αγώνα.
     Για να μπορέσουμε ν’ ασκήσουμε τη μέγιστη δυνατή πίεση στην κυβέρνηση, να ζορίσουμε κυβέρνηση και πλουτοκρατία και σε συμμαχία με όλους τους εργαζόμενους σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε οι αγώνες μας να γίνουν αποτελεσματικοί και με προοπτική.
       Το ζήτημα λοιπόν δεν είναι να απαλλαγούμε μόνο από αυτή την κυβέρνηση. Το ζήτημα είναι να απαλλαγούμε από την αντιλαϊκή πολιτική, γιατί την ίδια ή παρόμοια πολιτική μπορεί να εφαρμόσει και κάποια άλλη κυβέρνηση.

Εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί γονείς μαθητές
Παίρνουμε μέρος στις 5 Οκτώβρη στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που καλεί το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ και το ΠΑΜΕ, για την υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, τα ασφαλιστικά ταμεία, τις συντάξεις, ενάντια στη φοροληστεία και σ’ όλα τα χαράτσια, ενάντια στους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας από τις τράπεζες.
     Προετοιμαζόμαστε όλοι οι κλάδοι μαζί, Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, για νέα προειδοποιητική πανελλαδική, πανεργατική απεργία μέσα στον Οκτώβρη.


ΛΕΥΚΑΔΑ  22-9-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο