Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ: Κάτι απαλό, πολύ απαλό.. σχεδόν σαν χάδι..

            Ασφαλώς και με την πρώτη ματιά, η ερώτηση της κ. Φούντα (Βουλευτής ΔΗΜ.ΑΡ) για τις ιχθυοκαλλιέργειες μας χαροποίησε ιδιαίτερα. Αμέσως σκεφτήκαμε "να και ένας εκπρόσωπος από  το Νομό μας, και μάλιστα  νέα Βουλευτής, που ενδιαφέρθηκε....."
 Όμως διαβάζοντας προσεκτικά την ερώτηση απογοητευτήκαμε λίγο είναι αλήθεια.. Πρόκειται για ένα κείμενο μάλλον γενικόλογο που ξεκινάει πλέκοντας το εγκώμιο των ιχθυοκαλλιεργειών (κανένας νοήμων πολίτης την εποχή αυτή τις κρίσης δεν λέει όχι στην περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου, όμως με σωστό χωροταξικό) χωρίς να αναφέρεται συγκεκριμένα σε περιοχές του Νομού μας και ιδιαίτερα στα δυτικά παράλια της Αιτων/νιας. Δηλαδή στην ζώνη Αστακού- Μύτικα και των νησιών Καλάμου και Καστού............



      Δεν αναφέρεται στην ζώνη Α3 που προβλέπει η επονομαζόμενη  "ΚΥΑ Γερουλάνου" για τις ανωτέρω περιοχές και την τεράστια ζημιά που θα επιφέρει, αν εφαρμοστεί, σε τουρισμό και περιβάλλον. Επίσης δεν υπάρχει ούτε μία λέξη για τις αντιδράσεις των κατοίκων, (υπάρχει η απόφαση της Τ.Κ Μύτικα, όπως οι υπογραφές των ξένων τουριστών).
 Σωστά θέτει ερωτήματα όπως για την καθυστέρηση αποστολής των απαιτούμενων στοιχείων ώστε να εκδικαστεί από το ΣτΕ η αίτηση ακύρωσης της περίφημης ΚΥ.Α.ή για τους ελέγχους σχετικά   με τις υπερβάσεις και επεκτάσεις των μονάδων ιχθυοκαλλιεργειών.
Θετική η κίνηση της κ. Φούντα αλλά εμείς περιμέναμε περισσότερα και πιο συγκεκριμένα πράγματα...         

Το τρίτο μάτι


Πηγή: http://ksiromeritikimatia.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο