Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου: ΔΕΣΜΕΥΣΗ του ΣΥΡΙΖΑ για αυτόνομη λειτουργία του Νοσοκομείου Μεσολογγίου

       Πριν λίγες ημέρες δημοσιεύθηκε στον τοπικό ημερήσιο, εβδομαδιαίο και ηλεκτρονικό τύπο επιστολή του φίλου, συναγωνιστή, εξαίρετου γιατρού και άοκνου υπερασπιστή των συμφερόντων της πόλης μας και ιδιαίτερα του Νοσοκομείου Μεσολογγίου, Βασίλη Μπρούμα.
      Ο συναγωνιστής γιατρός Βασίλης Μπρούμας καταθέτει την αγωνία του αλλά και διαρκή διαθεσιμότητά του για την συνέχιση του αγώνα – που είναι κοινός τόπος για όλους μαζί για την υπεράσπιση της δημόσιας Υγείας και την αναβάθμιση του Νοσοκομείου Μεσολογγίου
    Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου επί της συγκεκριμένης επιστολής έχει να παρατηρήσει τα εξής:.........



1. Η μνημονιακή πολιτική στον χώρο της Υγείας καθημερινά επιφέρει καταστρεπτικά αποτελέσματα στον ευαίσθητο χώρο της δημόσιας σφαίρας.
2. Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή – αλλά και σήμερα – στήριξε και στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων και της πόλης ενάντια στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου που σκοπό έχει την τελική του κατάργηση.
3.Η τοπική βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σ. Μαρία Τριανταφύλλου με συνεχείς ερωτήσεις στην Βουλή αλλά και επισκέψεις στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου αναδεικνύει συνεχώς το ζήτημα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ πρωτοστάτησε και πρωτοστατεί σε κάθε μορφής κινητοποιήσεις και αγώνα για την διεκδίκηση του αυτονόητου σχετικά με το Νοσοκομείο του Μεσολογγίου και τα δικαιώματα των εργαζομένων σ’ αυτό.

     Στην βάση των παραπάνω διαπιστώσεων η θέση του ΣΥΡΙΖΑ – όταν αυτός θα γίνει κυβέρνηση – ήταν και είναι σαφής:
α) Κατάργηση του μνημονίου με ό,τι αυτό συνεπάγεται στον τομέα της δημόσιας υγείας.
β) Ελεύθερη – δωρεάν πρόσβαση όλων των πολιτών στην πρωτοβάθμια υγεία και δη των ανέργων – ανασφάλιστων και συνταξιούχων.
γ) Αναβάθμιση του Νοσοκομείου Μεσολογγίου με παράλληλη αυτονόμησή του, όπως πριν ήταν και λειτουργούσε καθότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο (π.χ. εξυπηρέτηση 30.000 κατοίκων τριών Καλλικρατικών Δήμων).
δ) Στελέχωση όλων των κλινικών με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ώστε να εξυπηρετούνται όλες οι προκύπτουσες ανάγκες.
ε) Κατάργηση όλων των χαρατσιών που επιβάλλονται ή θα επιβληθούν σε ασθενείς και νοσηλευόμενους.
στ) Υιοθέτηση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων στην κατεύθυνση καλύτερης παροχής πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης.
ζ) Στήριξη όλων των Περιφερειακών Ιατρείων και Κέντρων Υγείας της δύναμης του Νοσοκομείου Μεσολογγίου, ώστε να αποφεύγεται η ταλαιπωρία των πολιτών για απλά πράγματα (π.χ. συνταγογράφηση).

    Εν κατακλείδι η αυτόνομη λειτουργία του Νοσοκομείου Μεσολογγίου σε συνδυασμό με όλες τις προτάσεις ουσιαστικής αναβάθμισής του αποτελεί όχι ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΑΛΛΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗ του ΣΥΡΙΖΑ προς τους δημότες της ευρύτερης περιοχής και σ’ αυτήν την προσπάθεια θεωρούμε ότι ο βηματισμός θα είναι κοινός όχι μόνο με τον συναγωνιστή Βασίλη Μπρούμα αλλά και με όλους τους φορείς και εργαζόμενους της περιοχής
     Επομένως ο “αργός θάνατος” ταιριάζει σ’ αυτούς που καθημερινά τον κάνουν πράξη. Σε όλους τους υπόλοιπους και τον ΣΥΡΙΖΑ φυσικά επιμερίζεται το ηθικό και πολιτικό χρέος για την αποκατάσταση του αυτονόητου. Και σ’ αυτό θα είμαστε ανυποχώρητοι και χωρίς εκπτώσεις, όποια κυβέρνηση και εάν έχει η χώρα μας.    

Το Γραφείο Τύπου
της Οργάνωσης Μελών

του ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο