Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Με το δεξί ο ΑΟ Πλαγιάς. Άνετη επικράτηση επί του Άρη Πρέβεζας με 3-0!

        Έναρξη του πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας Λευκάδας-Πρέβεζας χθες Σάββατο 21 Σεπτέμβρη και η ομάδα μας κλήθηκε να αντιμετωπίσει μια ομάδα της Πρέβεζας για πρώτη φορά στα χρονικά της ιστορίας του συλλόγου
    Αντίπαλος ο Άρης Πρέβεζας, μια παντελώς άγνωστη ομάδα τόσο σε υλικό όσο και στυλ παιχνιδιού για τους παίκτες και τον προπονητή μας. Γεγονός όμως που δεν φόβισε σε καμία περίπτωση τον ΑΟ Πλαγιάς, που μπήκε στο γήπεδο αποφασισμένος να κάνει το παιχνίδι του και να κατακτήσει τους τρεις πολύτιμους βαθμού της νίκης. Όπως και έγινε............



     Ο προπονητής μας Νίκος Κωσταράκης που δεν είχε στη διάθεσή του σήμερα τον αρχηγό της ομάδας Ν. Παξινό παρέταξε την ομάδα χωρίς να ξεφύγει από την γνωστή και χιλιοδοκιμασμένη συνταγή της επιτυχίας, με τους, Καταγή κάτω από τα δοκάρια, στην αμυντική γραμμή ακραίους Βερύκιοαριστερά και Κοκκόλη δεξιά και κεντρικό δίδυμο Κατσαβριά-Πανταζή. Η μεσαία γραμμή επανδρώθηκε από τους Καταγή Π. - Μωραΐτη Γ. - Μωραίτη Β. στο κέντρο και ακραίους Φραγκολιό από τη δεξιά πλευρά και Περιστέρη από την αριστερή πλευρά αντίστοιχα. Μοναδικός προωθημένος αγωνίστηκε οΣταμουλάκης.

     Στα αγωνιστικά τώρα, τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού η μπάλα παίχτηκε στο κέντρο, αναγνωριστικά και από τις δύο πλευρές με τους παίκτες να προσπαθούν να βρουν τα πατήματά τους, να ελέγξουν το χώρο, τα κενά και τις αδυναμίες του αντιπάλου.
   Ο ΑΟ Πλαγιάς ήταν ομάδα που άρχισε να κάνει παιχνίδι προσπαθώντας να εκμεταλευτεί όποιους χώρους και αδυναμίες του αντιπάλου και δίνοντας βάρος στη δεξιά πλευρά όπου και φάνηκε κάποια αδυναμία του Άρη Πρέβεζας. Με τον Φραγκολιό να είναι αρκετά κινητικός, τον Κοκκόλη Γ. να συμμετέχει ενεργά στις περισσότερες φάσεις αλλά και τον Σταμουλάκη να ζητά μπάλα και να προσπαθεί για την επίτευξη του πρώτου τέρματος.
   Έτσι στο 10΄ λεπτό, ο Σταμουλάκης κινούμενος από δεξιά, παράλληλα με τη γραμμή του άουτ με φορά προς το τέρμα, δοκίμασε μια χαμηλή σέντρα-σουτ που πέρασε από όλη την άμυνα, αλλά ο Περιστέρης που ερχόταν από την αντίθετη πλευρά δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή και να ανοίξει το σκορ. Πρώτη χαμένη ευκαιρία για την ομάδα μας που στα επόμενα λεπτά άρχισε να δυσκολεύεται  καθώς ο Άρης φάνηκε να ξυπνά και να προσπαθεί να διορθώσει τα λάθη του και να κλείσει τους διαδρόμους. Έτσι για 15 λεπτά η ομάδα μας που δεν έχασε τον έλεγχο του παιχνιδιού προσπάθησε να απειλήσει με κάποια μακρινά σουτ του Σταμουλάκη που κατέληξαν άουτ αλλά και με ένα σουτ του Φραγκολιού που κατέληξε στα χέρια του αντίπαλου τερματοφύλακα.
     Φτάνοντας στο 26΄ λεπτό, και ενώ η ομάδα μας συνέχισε να πολιορκεί τον Άρη, ο Περιστέρης βρέθηκε στη γωνία της μεγάλης περιοχής από αριστερά χωρίς να δείχνει ιδιαίτερα απειλητικός. 
     Ο Περιστέρης όμως είναι πάντα απειλητικός και το απέδειξε με μία έξοχη ατομική ενέργεια, καθώς άδειασε όλους τους αντιπάλους και βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ, διαγώνια με το τέρμα. Το μόνο που χρειαζόταν από 'κει και πέρα ήταν να πλασάρει με μαεστρία τον τερματοφύλακα στην απέναντι γωνία όπως και έκανε. Η μπάλα κύλησε βασανιστικά για τους αντιπάλους, χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα, ανοίγοντας έτσι το σκορ και δίνοντας μια ανάσα σε παίκτες και φιλάθλους που είδαν την τόση πίεση να αποδίδει καρπούς.

   Κάπου εκεί, με αυτό το ελάχιστο αίσθημα της ασφάλειας του ενός γκολ, η ομάδα φάνηκε να χαμηλώνει λίγο τους ρυθμούς, πράγμα που εκμεταλεύτηκαν οι επιθετικοί του Άρη Πρέβεζας και λίγο έλειψαν να ισοφαρίσουν τρία λεπτά μετά, όταν μετά από αδράνεια του Κατσαβριά που δεν κατάφερε να διώξει την μπάλα, ο αντίπαλος επιθετικός έγινε κάτοχός της και μόνος του δοκίμασε να πλασαρει τον Καταγή. Όμως δεν μπορείς να πλασάρεις έτσι απλά τον Καταγή όπως έχουμε δει τόσες και τόσες φορές. Με ταχύτητα πρόλαβε να ελαχιστοποιήσει τα περιθώρια αντίδρασης του επιθετικού και να τον αναγκάσει να κάνει το σουτ στην πλευρά που περίμενε, γλυτώνοντας έτσι την ομάδα από την ισοφάριση. 
     Στο επόμενο λεπτό ο Κατσαβριάς αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού στον προσαγωγό και στη θέση του πέρασε ο Μπουρδάρας Ζ. ο οποίος πέρασε στο κέντρο, με τον Καταγή Π. να παίρνει τη θέση του Κατσαβριά στο κέντρο της άμυνας.
   Μετά και από την παραλίγο ισοφάριση οι παίκτες αφυπνίστηκαν και πάλι και κυνήγησαν και δεύτερο γκολ, χάνοντας δύο πολύ καλές ευκαιρίες να το πετύχουν. Μία όταν ο Κοκκόλης Γ. και πάλι από δεξιά έκανε παράλληλη σέντρα και η μπάλα πέρασε ανάμεσα από τα πόδια δύο επιθετικών μας και άλλη μία όταν ο Μωραΐτης βρέθηκε μόνος του στο πέναλντυ μετά από κεφαλιά πάσα του Σταμουλάκη, αλλά δοκίμασε απευθείας το σουτ, ενώ είχε χώρο και χρόνο να κατεβάσει, με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει ψηλά πάνω από τα δοκάρια.
   Αυτά για το πρώτο ημίχρονο.

   Στο δεύτερο μέρος δεν άλλαξαν και πολλά. Η ομάδα είχε την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο του παιχνιδιού προσπαθώντας και δημιουργώντας αρκετές φάσεις για διεύρενση του σκορ χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα. 
    Στα πρώτα 20 λεπτά κάποια σουτ του Μωραΐτη Β κατέληξαν άουτ, όπως και ένα σουτ του Σταμουλάκη και του Κοκκόλη Γ. Στο 71ο λεπτό περίπου δημιουργήθηκε και η πιο καλή ευκαιρία για την ομάδα μας και το 2-0, με τον Φραγκολιό να μην μπορεί να πιάσει γεμάτο σουτ προς την αντίπαλη εστία, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον αντίπαλο τερματοφύλακα να μπλοκάρει τη μπάλα. Στην ίδια φάση ο Φραγκολιός τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον Μπουρδάρα Δ. ο οποίος πέρασε πίσω δεξιά και ο Κοκκόλης Γ. στα χαφ.
       Ό,τι δεν έγινε στο 71' όμως έγινε τρία λεπτά αργότερα, όταν ο Περιστέρης κινούμενος στο χώρο του κέντρου και λίγο αριστερά, είδε τον Μωραΐτη Β. να κάνει την κίνηση πίσω από τους αμυντικούς και ψιλοκρεμαστή μπαλιά τον έβγαλε απέναντι από την αντίπαλη εστία. Εκείνος δεν δυσκολευτηκε να πλασάρει γράφοντας με αυτόν τον τρόπο το 2-0.
   Και πάλι  μετά το γκολ που πέτυχε η ομάδα μας, ο Άρης προσπάθησε να σημειώσει κάποιο τέρμα όταν αντίπαλος επιθετικός εξέθεσε την άμυνα και βρέθηκε να κινείται απειλητικά προς την εστία μας από τη δεξιά πλευρά, αλλά ο Καταγής που διάβασε τη φάση πρόλαβε να βγει από τα καρέ του και να σταματήσει τον επιθετικό διώχνοντας με τα πόδια.
   Η ομάδα μας κυνήγησε και τριτο τέρμα και κατάφερε να το πετύχει στο 90' όταν και πάλι ο Περιστέρης έπειτα από εκτέλεση κόρνερ αυτή τη φορά, βρήκε με ακρίβεια τον Κοκκόλη ο οποίος με κεφαλιά έγραψε το τελικό 3-0 μηδέν το οποίο και πανηγυρίστηκε έξαλλα από τον ίδιο αλλά και τους συμπαίκτες του. 
    Με το δεξί λοιπόν η ομάδα μας και σε αυτό το πρωτάθλημα και να ευχηθούμε σε όλους τους παίκτες της ομάδας αλλά και τους αντιπάλους να έχουν μια καλή ποδοσφαιρική χρονιά, χωρίς τραυματισμούς και πάνω απ όλα υγεία. Επόμενος αντίπαλος ο ΠΑΣ Σφακιωτών στο γήπεδο Σφακιωτών στη Λευκάδα για τη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Όλοι οι φίλοι της ομάδας να είναι εκεί και να μας εμψυχώνουν!

   
                                            ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 1ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
ΕΛΠΙΔΕΣ/ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΥΔΡΙΟΥ
ΑΟ ΜΥΤΙΚΑ
1-0
ΠΑΝΛΕΥΚΑΔΙΟΣ
ΑΕΚ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ
1-0
ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΛΟΥΡΟΥ
ΠΑΣ ΣΦΑΚΙΩΤΕΣ
5-2
ΔΟΞΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ
ΔΟΞΑ ΩΡΩΠΟΥ
0-2
ΑΧΕΡΩΝ ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΥΔΡΙΟΥ
3-0 α.α.
ΕΡΜΗΣ ΚΑΝΑΛΙΟΥ
ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ
1-5
ΑΟ ΠΛΑΓΙΑΣ
ΑΡΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
3-0
ΑΕ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΓΑΣ
2-0









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο