Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Αναβίωσε με επιτυχία το Βλάχικο γλέντι στην Παλαιομάνινα

     
      Πραγματοποιήθηκε στην Παλαιομάνινα με μεγάλη επιτυχία το περίφημο βλάχικο γαμήλιο φαγητό, τραπέζι και γλέντι που αναβίωσε η Εταιρεία Φίλων Των Μνημείων Της Παλαιομάνινας  στις 13 Αυγούστου 2013. 
     Υπολογίζεται ότι εκατοντάδες επισκέπτες βρέθηκαν στον χώρο της εκδήλωσης και είχαν την ευκαιρία να γευτούν δωρεάν  το περίφημο βλάχικο γαμήλιο φαγητό (ντόπιο προβατίσιο και κατσικίσιο κρέας με χοντρά μακαρόνια  σε πικάντικη σάλτσα), το οποίο παρασκευάζεται σε παραδοσιακά χάλκινα καζάνια, να διασκεδάσουν, να χορέψουν και να γλεντήσουν.........
ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ....


    Ο κόσμος διψούσε για διασκέδαση και πραγματικά πολιτιστικά δρώμενα κι έτσι νέοι και ηλικιωμένοι, αγρότες, κάτοικοι και φίλοι αγκάλιασαν τον θεσμό και του έδωσαν ώθηση να καθιερωθεί και πάλι.
     Ο πρόεδρος της Εταιρείας Φίλων Των Μνημείων Της Παλαιομάνινας Κώστας Κουτουβέλης καλωσόρισε όλους τους παραβρισκόμενους και στη συνέχεια χαιρέτησαν  την εκδήλωση: ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Πυθαγόρας Σαμαράς, ο Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Παλαιομάνινας Νίκος Ζιώγας, η Αντιδήμαρχος Ντίνα Κουμανδράκη Σαμαρα και ο Δημοτικός σύμβουλος Ξηρομέρου Νίκος Μπίτας.
     Η εκδήλωση ξεκίνησε με την εμφάνιση χορευτικών ομίλων, των οποίων οι χορευτές  ήταν   ντυμένοι με παραδοσιακές στολές,  παρουσίασαν  χορούς του τόπου μας και καταχειροκροτήθηκαν. Αμέσως μετά  ομάδα νέων παρουσίασε παιδικά παιχνίδια από την Παλαιομάνινα, τα οποία έχει καταγράψει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Στεργίου στο βιβλίο με τίτλο «Τα αρχαία και τα νέα παιδικά παιχνίδια στην Παλαιομάνινας».
      Ακολούθησε παραδοσιακό και λαϊκό γλέντι, με τους καταξιωμένους καλλιτέχνες, Ηλία Κλωναρίδη και Εύα Κανέλλη, οι οποίοι ταξίδεψαν το κοινό σε αξέχαστα ακούσματα.
Και του χρόνου! 







































































3 σχόλια:

  1. Ευχαριστούμε το ΞηρόμεροNews που στήριξε την προσπάθειά μας αυτή πρίν και μετά την εκδήλωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. η βελανιδια που βλεπω στις φωτογραφιες λιγο χλωρη δεν ειναι?...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ανώνυμε 10:52 πότε επιτέλους θα γίνεις μεγάλο παιδί ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο