Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Εκδήλωση πολιτισμού με καζάνια στο Στρογγυλοβούνι



Στη κατάμεστη από κόσμο πλατεία στο Στρογγυλοβούνι το Σάββατο 10 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε από το Σύλλογο Στρογγυλοβουνιωτών, το παραδοσιακό μαγείρεμα και μοίρασμα δωρεάν βλάχικου γαμήλιου φαγητού (κρέας με χοντρά μακαρόνια και πικάντικη κόκκινη σάλτσα βρασμένα σε μεγάλα καζάνια), συνεχίζοντας το έθιμο αναβίωσης του γαμήλιου γεύματος για τέταρτη χρονιά . Το αδιαχώρητο έγινε από την συμμετοχή του κόσμου. Ο αριθμός των επισκεπτών ήταν εκατοντάδες.
Τους καλεσμένους καλωσόριζε η πρόεδρος του Συλλόγου Στρογγυλοβουνιωτών Πηγή Χαντζή.......



Ευχαριστούμε όλους όσους μας έδωσαν τα πρόβατα,το ψωμί ,το χορευτικούς  ομίλους  της Παλαιομάνινας και του Αστακού    με τη καταπληκτική   παρουσία τους και όλους όσους εργάστηκαν για τη διοργάνωση και την επιτυχία των εκδηλώσεων και όσους τις υποστήριξαν με την παρουσία τους, με την προσφορά δώρων, με την αγορά λαχείων και οποιοδήποτε άλλο τρόπο.

























































































1 σχόλιο:

  1. Αλλά τάχα σε τι στέκεται η ευλάβεια της Παρθένου; Σε προσευχή και νηστεία. Σε προσευχή, όπου είναι η παράκληση, σε νηστεία, όπου είναι η εγκράτεια δύο τρόποι τούς οποίους διόρισε η Εκκλησία για να τιμούμε, έξοχα στις μέρες αυτές, την μητέρα του Θεού και μητέρα μας. Μα τι λογής πρέπει να είναι η προσευχή μας στην παράκληση; Οχι με αταξία, όχι με σύγχυση, όχι με αναισχυντία, αλλά με φόβο Θεού, με συντριβή καρδίας, με δάκρυα κατανύξεως. Τι λογής πρέπει να είναι η νηστεία μας στην εγκράτεια; Οχι μόνο νηστεία από φαγητά, αλλά νηστεία και από αμαρτίες• όχι μόνο εγκράτεια από κρέατα, αλλά εγκράτεια και από τα πάθη τα σαρκικά. Η Παναγία Παρθένος, με τη νηστεία, ζητεί από μας καρδία καθαρά και με την προσευχή, καρδίαν συντετριμμένη. Και τι λιγότερο μπορεί να ζητήσει από τούς Χριστιανούς η μητέρα του Θεού και μητέρα των χριστιανών; Αχ! Και να καταλαβαίναμε πόση χαρά και βοήθεια έχουμε από τέτοια αγιότατη μητέρα.

    Ορφανοί, που στερηθήκατε τούς γονείς σας, ξένοι, που χάσατε την ευτυχία σας, άρρωστοι, θλιμμένοι, αμαρτωλοί μη λυπάστε, εσείς έχετε μητέρα, τη μητέρα του Θεού. Μητέρα που σας κυβερνά στην ξενιτιά σας, που σας τρέφει στη φτώχεια σας, που σας δίνει τη θεραπεία στα πάθη, την παρηγοριά στις θλίψεις, την ελευθερία στις σκλαβιές, την συγχώρεση στις αμαρτίες. Μη λυπάστε• έχετε μητέρα, τη μητέρα του Θεού.
    ¨απόσπασμα εγκωμιαστικού λόγου του Ηλία Μηνιάτη προς την Παναγιά μας¨

    Καλή Παναγιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο