Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Χωρίς γιατρό έχουν μείνει οι κάτοικοι στον Μαχαιρά Ξηρομέρου

               Χωρίς γιατρό έχει μείνει από τον μήνα Μάρτιο ο Μαχαιράς Ξηρομέρου και οι ηλικιωμένοι κάτοικοι δεν μπορούν ούτε να γράψουν τα φάρμακά τους και νιώθουν έντονη ανασφάλεια, αφού δεν έχουν καμία ιατρική κάλυψη αν τους συμβεί κάτι.
        Ο γιατρός ο οποίος επισκέπτονταν το χωριό έφυγε για το Κέντρο Υγείας Αστακού με την αιτιολογία της έλλειψης Ιατρικού προσωπικού και έκτοτε  δεν αντικαταστάθηκε και οι κάτοικοι μείναμε όχι μόνο χωρίς ιατρική κάλυψη αλλά και χωρίς συνταγογράφηση με αποτέλεσμα τόσοι ηλικιωμένοι κάτοικοι που ζουν στον Μαχαιρά να μην μπορούν να γράψουν ούτε φάρμακα........



     Να σημειώσουμε ότι το ιατρείο εξυπηρετούσε και τους κατοίκους των γειτονικών χωριών: Σκουρτού, Μπαμπίνη, Χρυσοβίτσα και τώρα έχουν αφεθεί ξεχασμένοι στο έλεος του Θεού και είναι αναγκασμένοι να πηγαίνουν στο Κέντρο Υγείας Αστακού ακόμη και για ένα απλό κρυολόγημα!…..

      Πρέπει οι υπεύθυνοι του Δήμου Ξηρομέρου και ο Διοικητής στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου να παρέμβουν για την άμεση επίλυση του προβλήματος ώστε να μην αναγκάζονται οι ηλικιωμένοι, να υποβάλλονται σε ταλαιπωρία και έξοδα για να μετακινηθούν σε άλλη περιοχή για καθημερινά θέματα υγείας χωρίς να τρέμει η καρδιά τους.

4 σχόλια:

  1. να μεινη ο Μαχαιρας αυτο ειναι το λιγοτερο εδω ολοκληρη η δημοτικη ενοτητα Αλυζιας ηταν και ειναι χωρις γιατρους και ποιος ενδιαφερεται????????????ας μας απαντησουν οι αρμοδιοι του δημου Ξηρομερου !!!!!!!!!! Αλλα αυτοι ενδιαφερονται μονο για τους ψηφους μας και τιποτα αλλο συγνωμη που μιλαω με σιδερενια γλωσσσα αλλα ποναω για τον τοπο μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο γενικός ιατρός, άξιος συνάδελφος και γιατρός του ΠΙ Μαχαιράς κος Γιάννης Τριανταφυλλάκης όντως καλύπτει το ΚΥ Αστακού εδώ και 3 μήνες λόγω της μεγαλης έλλειψης ιατρικού προσωπικού που παρουσιάζει το Κέντρο Υγείας. Έλλειψη που οφείλεται και στο γεγονός πως κανένας αγροτικός ιατρός δε δηλώνει τον Αστακό (όπως και τα υπόλοιπα ιατρεία ανά την Ελλάδα) λόγω των ψίχουλων που παίρνουν για ¨μισθό¨ (κι έχουν δίκιο). Να υπενθυμίσω ότι το ΚΥ Αστακού καλύπτει πρακτικά (όπως έχουν τα πράγματα) όλο το δήμο Ξηρομέρου οπότε η κάλυψή του με γιατρούς είναι πιο σημαντική από αυτή των περιφερειακών ιατρείων. Η συνταγογράφηση είναι τίποτα μπροστά στα επείγοντα περιστατικά που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε σε μια απομακρυσμένη περιοχή όπως είναι το Ξηρόμερο. Να υπενθυμίσω επίσης ότι λειτουργούμε το ΚΥ Αστακού απλήρωτοι, δουλεύοντας συνεχόμενα 24ωρα άυπνοι, εξυπηρετόντας άτομα ακόμα και για συνταγογράφηση άτομα από Φυτείες μέχρι Αρχοντοχώρι και Κανδήλα. Να διαβεβαιώσω τον συντάκτη του άρθρου που διαμαρτύρεται, να μην ανησυχεί... Για την υγεία στον δήμο Ξηρομέρου ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ. (ακόμα κι αν πεθάνουν άνθρωποι)
    Εις επαύριον τα σπουδαία...

    Παναγιώτης Κούστας
    Ειδικευμένος Γενικός Ιατρός
    Επιμελητής Β´ ΚΥ Αστακού
    (PS Αν το Xiromeronews θέλει να επιβεβαιώσει τα γραφόμενά μου έχει τόσο το mail μου ή μπορεί να με βρει στο ΚΥ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύριε Κούστα, θα ήταν χρήσιμο να μας ενημερώσετε: πόσοι γιατροί κάλυπταν οργανικές θέσεις το Κ.Υ. Αστακού το χρόνο της "απόσπασης" του κ. Τριανταφυλλάκη και πόσοι σήμερα.Έχουν άδικο οι κάτοικοι της Μαχαιράς και των γύρω χωριών που διαμαρτύρονται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λυπάμαι που το λέω αλλά οι δικαιολογίες του κ. Κούστα δεν είναι καθόλου πειστικές. Η συνταγογράφηση δεν είναι "τίποτα" όπως υποστηρίζει, είναι αφάνταστη ταλαιπωρία και έξοδα για τους ηλικιωμένους της Μαχαιράς και των γύρω χωριών. Εξ΄άλλου η κίνηση μια μέρα της εβδομάδος να επισκέπτεται το χωριό αγροτικός γιατρός για συνταγογράφηση σε όλους μαζί, θα αποσυμφωρήσει το ΚΥ Αστακού και θα μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα αντιμετωπίζοντας πιο αποτελεσματικά τα σοβαρά επείγοντα περιστατικά, στο οποίο έτσι κι αλλιώς καταλήγουν σήμερα οι ενδιαφερόμενοι ηλικιωμένοι.
    Ποιός είναι ο πραγματικός λόγος που δεν επισκέπτεται το χωριό μας γιατρός;
    Μαχαιριώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο