Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ: Ανοικτή Ιδρυτική συγκέντρωση στον Αστακό

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
     Παίρνουμε την πρωτοβουλία αυτής της Συνάντησης, δεσμευόμαστε γι΄αυτό και καλούμε τους  πολίτες σε ανοικτή ιδρυτική συγκέντρωση όπου θα συναποφασίσουμε το πλαίσιο καθόδου στις ερχόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές καθώς και τον επικεφαλής του σχήματος.
       Την Κυριακή 11 Αυγούστου στις 7.30 το απόγευμα στο Ξενοδοχείο «ΣΤΡΑΤΟΣ».

Αγαπητέ συμπολίτη,
          Είναι κοινό, πια, βίωμα πως βρισκόμαστε σε κρίσιμο σταυροδρόμι αποφάσεων (προσωπικών και συλλογικών) που θα καθορίσουν το μέλλον της χώρας.
    Η εποχή του αυτόματου πιλότου και της εναπόθεσης της τύχης των δημόσιων πραγμάτων σε επιτήδειους ενδιάμεσους  έχει παρέλθει. Προϋπόθεση ανασύνταξης και ανόρθωσης απ΄την Κρίση είναι η διατήρηση της κοινωνικής ενότητας. Η κοινωνική ενότητα δεν είναι μια ηθικιστική προτροπή αλλά μια καίρια πολιτική πράξη. Δεν είναι μια συντηρητική περιφρούρηση της μεταπολιτευτικής κοινωνικοποίησης, αλλά επαν-ανακάλυψη της κοινωνίας σχέσεων, αλληλεγγύης, δημιουργικότητας.
     Είναι, τέλος, η έξοδος απ΄την ατομική σιγουριά στην συλλογική αγορά..................



    Συμπολίτη,
    Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, είναι τώρα πια παραδεκτό απ΄όλους, με τις τελευταίες μεταρρυθμίσεις μετετράπη  σε τοπική Διοίκηση.
     Οι πολίτες αποξενώθηκαν απ΄την συμμετοχή στους θεσμούς και τον έλεγχο της εξουσίας, η τοπική πολιτική επαγγελματοποιήθηκε, η διαπλοκή ήκμασε και η διαφθορά κυριάρχησε. Ένα πλέγμα μυστικών σχέσεων συνέδεσε οικονομικά, πολιτικά, επιχειρηματικά συμφέροντα, με την ανοχή (λιγότερο ή περισσότερο) όλων μας σ΄ένα πανηγύρι πολλών ετών.
   Σ΄αυτό το πλαίσιο κι οι κάποιες συνετές φωνές απλώς ενίσχυαν το κάδρο.
     Το τίμημα της Τ.Α στην πολιτική των μνημονίων ήταν η κατάρρευση της τοπικής Διοίκησης (40% μείωση εσόδων, 50% μειωση επενδύσεων κλπ ).
     Μ΄αυτό το ιστορικό φορτίο και την δεδομένη διάθεση της κεντρικής εξουσίας να τελειώνει με το «σπάταλο κράτος» η ΤΑ οδηγείται ολοταχώς στην Ιδιωτικοποίηση.
      Την ώρα που η χώρα βρίσκεται στη δίνη της μεγαλύτερης μεταπολεμικής κρίσης, την ώρα που το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα, όπως το γνωρίσαμε από τη μεταπολίτευση και μετά, καταρρέει, την ώρα που η κοινωνία διαλύεται  κάτω από το βάρος του μνημονίου και η ίδια η κυριαρχία της χώρας υποθηκεύεται, μια ελπίδα απομένει:
      Η ανασυγκρότηση της πολιτικής, της οικονομίας και της κοινωνίας. Μια μακρά, δηλαδή, διαδικασία ρήξεων και ανασυνθέσεων. Σ’ αυτή την κατεύθυνση είναι καταλυτικός ο ρόλος  της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Πατριώτη,
      Ζούμε σ΄ ένα  δήμο  που απ΄ την φύση του μπορεί να διασφαλίσει  την αυτάρκεια προϊόντων, μ’ ένα σύγχρονο αυτοτροφοδοτούμενο πολυπαραγωγικό μοντέλο, που θα κρατάει τον πληθυσμό του διασφαλίζοντας την εργασία του. Με δυνατότητες συνδυασμού γεωργικών καλλιεργειών υψηλής ποιότητας, δασικού περιβάλλοντος, κτηνοτροφικής παραγωγής, αλιείας, μεταποίησης, τουρισμού κλπ,. Με δυνατότητες αυτάρκειας (μέσω εναλλακτικής διαχείρισης)φυσικών πόρων. Με προϋποθέσεις ιστορίας, παράδοσης και πολιτισμού. Ένα δήμο σε κομβικό στρατηγικό χώρο για τον νομό μας και την Δυτ. Ελλάδα συνολικά.

Προϋπόθεση ενεργοποίησης αυτών των πλεονεκτημάτων είναι ο ανθρώπινος παράγοντας.

Να βάλουμε τους πολίτες του τόπου μας, απ΄το περιθώριο της ιστορίας, στο κέντρο της πολιτικής και της οικονομίας.

Συμπατριώτη,
Όλα αυτά τα χρόνια η πολιτική στο δήμο μας αδίκησε τους πολίτες. Μια πολιτική εξυπηρέτησης ατομικών συμφερόντων και φιλοδοξιών από ελάχιστα πρόσωπα που διαχειρίζονταν τον δήμο ερήμην του κόσμου, με μια ομάδα οπαδών, ευνοημένων του τοπικού συστήματος, με τα τοπικά επιχειρηματικά συμφέροντα να λειτουργούν σαν παραμάγαζα της τοπικής εξουσίας.

 Μια πολιτική με επίκεντρο τις δημόσιες σχέσεις,  με αδιαφάνεια και άμεση διασύνδεση με το κεντρικό πολιτικό κατεστημένο.

   Έλειψε το όραμα, ο Μακροπρόθεσμος σχεδιασμός, ο έλεγχος κι η αμεσοδημοκρατική συμμετοχή.

Πατριώτη,
     Αν σ΄αυτή, την καθοριστική για το μέλλον του Ελληνισμού, της χώρας και του τόπου μας, ιστορική στιγμή επιλέξουμε την αποχή, την απάθεια κι όχι την άμεση, συλλογική παρέμβαση, αν τώρα δεν βροντοφωνάξουμε ότι είμαστε εδώ, παρόντες, ενωμένοι κι αποφασισμένοι, στρατευμένοι στον Αγώνα σωτηρίας του τόπου, θα είμαστε υπόλογοι στα παιδιά μας και την ιστορία. Θα μείνουμε ως η γενιά των καταραμένων δειλών, «άβουλοι και μοιραίοι αντάμα».

     Πάνω στις αρχές της  άμεσης συμμετοχής και του ελέγχου, της βιώσιμης ανάπτυξης και ανασυγκρότησης, της διαφύλαξης του δημόσιου χώρου, της Αλληλεγγύης  και της συνεταιριστικότητας  οφείλουμε να οικοδομήσουμε ένα ευρύ Αυτοδιοικητικό Μέτωπο.

     Μια Συνάντηση Πολιτών για τον Δήμο Ξηρομέρου,με στόχο την σύγκρουση με τις χρόνιες κατεστημένες δομές  και τις χρόνιες τοπικές παθογένειες.
      Μια Συνάντηση Πολιτών που πρέπει να κυβερνήσει τον Δήμο.

   Αν δεν γίνει τώρα θα είμαστε ανάξιοι της χώρας και του τόπου για άλλη μια, ίσως ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ φορά.
     Παίρνουμε την πρωτοβουλία αυτής της Συνάντησης, δεσμευόμαστε γι΄αυτό και καλούμε τους  πολίτες σε ανοικτή ιδρυτική συγκέντρωση όπου θα συναποφασίσουμε το πλαίσιο καθόδου στις ερχόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές καθώς και τον επικεφαλής του σχήματος.
Την Κυριακή 11 Αυγούστου στις 7.30 το απόγευμα στο Ξενοδοχείο «ΣΤΡΑΤΟΣ».


ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ


15 σχόλια:

  1. Αν αποφύγετε την ελιτίστικη νοοτροπία και τον εγκλωβισμό σε περιχαρακωμένους κύκλους που προκαλούν αποκλεισμούς μπορεί και να τα καταφέρετε.αν δεν τα καταφέρετε και τώρα παρατάτε τα και τραβάτε για άρμεγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κυριε Αγνωστε (γνωστε) τις ανεξαρτητης (εξαρτημενης) κινησης πολιτων ξηρομερου.......πολυ ωραια και καλα ολα αυτα ΑΛΛΑ θα πρεπει να ειχατε ενημερωθει οτι την συγκεκριμενη ημερομηνια ολοι οι δρομοι οδηγουν στο ΑΓΡΑΜΠΕΛΟ.........αλλα φανταζομαι οτι δεν θα ξερετε που πεφτει καν Το Αγραμπελο και σε ποιον Δημο Ανηκει........Καλη επιτυχια στον συνδιασμο σας. οταν τον σχηματισετε καλος να μαθετε που πεφτει το αγραμπελο και να ερθετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαι ένας απο τους συμμετέχοντες στη κίνηση πολιτών και θέλω να ενημερώσω το φίλο οτι γνωρίζω το Αγραμπελο πριν αυτός γεννηθεί .Συνεπως τα σχόλια για το που βρίσκεται το Αγραμπελο να τα απευθύνει στη δημοτική αρχή που τρία χρονια τώρα γραμμένο το Αγραμπελο και τον ίδιο εκεί που δε πιάνει μελάνι

      Διαγραφή
    2. Έισης σε συνέχεια του προηγούμενου σχολίου και αστειευομενος ειναι τέτοια η δραστηριοποίηση του δήμου για την επίλυση των προβλημάτων των Αγραμπελων που οπότε και να κάναμε εκδήλωση πάντα θα πεφταμε ημερολόγιακα σε εκδήλωση του ΔΔ Αγραμπελων

      Διαγραφή
  3. Καλά ακούγονται όσα λέτε. Εύχομαι να είναι μακριά από μικροκομματικά συμφέροντα και προσωπικές πολιτικές φιλοδοξίες.Ότι γίνει να είναι για το καλό του τόπου μας.
    Καλή επιτυχία
    Γ.Δ.Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποιο Αγράμπελο; Στη Μπαμπίνη θα είναι όλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μα ειναι δυνατον να συζηταμε τετοια πραγματα και να κοροιδευομαστε,αφου στο τελος ολοι το συστημα ακολουθουν και αυτο ειναι που επιβιωνει.
    Τις εκλογες τις εχει ο Γαλουνης στο χερι,για τους γνωστους λογους,τι λεμε τωρα.....Εαν βεβαια αλλαξει κατι και δεν ειναι ο Γαλουνης,θα ειναι καποιος αλλος γνωστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. δεν υπαρχει ΔΔ Αγραμπέλων. Τ.Κ Αγραμπέλων είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΝΩΝΤΑΣ ΝΙΚΑΚΗΣ ΒΟΝΙΤΣΑ6 Αυγούστου 2013 στις 10:54 π.μ.

    ΑΓΑΠΗΤΟΊ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΕΩΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
    ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΖΗΤΉΣΕΤΕ
    ΜΗΝ ΣΑΣ ΦΑΊΝΕΤΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΓΙΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΓΡΑΨΩ ΕΝΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΠΑΝΑΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΞΗ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΕΥΡΕΩΣ
    ΔΗΛΑΔΗ ΠΧ Ο ΑΕΤΟΣ ΔΕΝ ΚΟΛΑΕΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΝΙΤΣΑ Η ΚΑΝΔΥΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ Η ΜΑΧΑΛΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΜΩΡΕ ΝΑ ΕΚΛΕΞΕΤΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΣΥΜΦΟΡΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΑ ΕΠΙΤΎΧΕΙ ΗΔΗ ΧΑΣΑΜΕ ΜΙΑ ΤΡΙΕΤΙΑ
    ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΞΑΝΤΛΕΊΤΕ ΕΔΩ ΣΤΟ XIROMERO NEWS
    ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΒΑΡΝΑΚΑ ΣΤΙΣ 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΡΝΑΚΙΩΤΗ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ
    ΜΗΝ ΝΟΜΙΣΕΤΑΙ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΟΤΙ ΕΠΙΘΥΜΩ ΠΧ ΝΑ ΓΙΝΗ ΕΚ ΝΕΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟ ΑΓΡΑΜΠΕΛΟ ΤΑ ΒΛΥΖΙΑΝΑ Η ΚΟΜΠΩΤΗ ΚΑΙ Η ΠΟΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΝΟ ΠΟΥ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΓΚΡΙΝΟΜΕΝΑ ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΟΛΑΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ
    ΦΙΛΙΚΟΤΑ ΝΩΝΤΑΣ ΝΙΚΑΚΗΣ ΒΟΝΙΤΣΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΡΕ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑΣΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΙ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΕΣ ΦΗΜΊΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΤΡΙΚΙΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. σιγα μην τις εχει ο Γαλουνης ...μαλλον αυτο εχεις ως διακαή ποθο φιλε 9:47...αλλα ο κοσμος εχει αλλη αποψη. θελει νεο αιμα και οχι κρατικοδιαιτους πολιτικους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κυριε 2.44μμ,μπορεις να πιστευεις και να λες οτι θες 'οπως και εγω και ο καθε ενας απο εμας αλλωστε,θα πρεπει ομως να ζουμε την πραγματικοτητα,μην παραμυθιαζεσαι,ασε τον Παντελιδη να το κανει για εσενα.Για ποιο νεο αιμα μιλας,μπρορεις σε παρακαλω να μου πεις ποιος ειναι αυτος ο νεος που σε εμπνεει και για ποιο λογο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΦΙΛΕ 7.22 ΟΣΟ ΕΣΥ ΦΕΡΝΕΙΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΟΝΟΜΑΤΑ-ΜΙΑΣΜΑΤΩΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ...ΤΟΤΕ ΤΟ ΝΕΟ ΑΙΜΑ ΑΠΑΞΙΕΙ...ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΚΥΛΗΣΕΙ...ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΨΑΞΕΙ ΕΚΔΙΚΗΣΗ.


    Υ.Γ ΤΟ ΝΕΟ ΑΙΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. η κίνηση πολιτών είναι αυτό που λέει το όνομά της, οι πολίτες ενάντια στις συντεχνίες. αν δεν περιμένεις κανενός είδος ρουσφέτι, κανενός είδος προσωπική εξυπηρέτηση και άν πιστεύεις ακόμα και τώρα ότι κάτι μπορεί κάτι να αλλάξει σε αυτό τον τόπο τότε έχεις σοβαρό λόγο να είσαι στην κίνηση πολιτών ψηφοφόρος ή υποψήφιος, εκτός και αν πιστεύεις ότι οι σημερινοί άρχοντες του τόπου είναι ανώτεροι σου !!!
    ΖΑΡΚΑΔΟΥΛΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. η υπερβαση δεν μπορει να γίνει με τα ίδια άτομα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η υπέρβαση αγαπητέ μου θα γίνει με νέα ηγεσία στο δήμο. Τα ρουσφέτια τέλειωσαν, όποιος περιμένει ξενοδοχεία και βρυξέλες, τι να πω πια. Άξιος της μοίρας του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο