Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Εκδήλωση Σαρδίνια Βάλτου: Ακαρνανία και Δυτική Στερεά Ελλάδα: Όψεις μιας Μακραίωνης Ιστορίας και Χαμένων Ευκαιριών Ανάπτυξης

Σαρδίνια, 4 Ιουλίου 2013

      Το νεοσύστατο Ινστιτούτο Τοπικής Ανάπτυξης "Θωμάς & Αφροδίτη Παπανίκος" (ΙΤΑΘΑΠ) οργανώνει την πρώτη του εκδήλωση στο Χωριό Σαρδίνια, Επαρχία Βάλτου (Ακαρνανία) του Νομού Αιτωλοακαρνανίας το Σάββατο 27 Ιουλίου 2013 και ώρα έναρξης 10:00 π.μ. με θέμα:
Ακαρνανία και Δυτική Στερεά Ελλάδα: Όψεις μιας Μακραίωνης Ιστορίας και Χαμένων Ευκαιριών Ανάπτυξης
    Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι κάτωθι καθηγητές:
1. Ο Δρ. Βασίλειος Φίλιος, Καθηγητής Πανεπιστημίου και Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος του Πανεπιστημιακού Τμήματος του Αγρινίου Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων. Ο κ. Φίλιος θα μιλήσει για την Περιπέτεια του Πανεπιστημίου στο Αγρίνιο και η Χαμένη Ευκαιρία Αξιοποίησης του ως Μοχλού Ανάπτυξης..............



2. Ο Δρ. Νίκολας Πάππας, Καθηγητής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Σαμ Χιούστον των ΗΠΑ. Ο κ. Πάππας θα μιλήσει με θέμα Η Ακαρνανία την Περίοδο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

3. Η Δρ. Τζα-γιονγκ Τσε, Επίκουρος Καθηγήτρια Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πουσάν της Κορέας θα μιλήσει με θέμα Η Πόλη, το  Έθνος και το Κοινό της Ακαρνανίας.

4.Ο Δρ. Ντέιβιντ Φ. Γουίκ, Καθηγητής Αρχαίας Ιστορίας, Κολέγιο Γκόρντον, ΗΠΑ θα μιλήσει για τo Όραμα του Βιργιλίου- Μια Ελάχιστα Γνωστή Ιστορία Σχετικά με την Παραμονή του στο Άκτιον και το Μέλλον του Αυγούστου.

Την συζήτηση θα συντονίσει ο Πρόεδρος του ΙΤΑΘΑΠ κ. Θωμάς Γ. Παπανίκος.

      Ο κ. Φίλιος είναι διδάκτωρ το Πανεπιστημίου Μπίρμινχαμ της Αγγλίας. Έχει διδάξει σε πανεπιστήμια της Ελλάδος και της Μεγάλης Βρετανίας. Ως Καθηγητής έκανε το πρώτο μάθημα στο Αγρίνιο και από τότε διδάσκει στην πόλη ανελλιπώς. Έχει πολλαπλό συγγραφικό έργο επιστημονικών άρθρων, μονογραφιών, εγχειριδίων και μελετών. Ο κ. Φίλιος έχει απασχοληθεί στον ιδιωτικό τομέα σε διευθυντικές θέσεις.
      Ο κ. Πάππας είναι διδάκτωρ ιστορίας του φημισμένου Πανεπιστημίου Στάφορντ των ΗΠΑ. Έχει διδάξει σε Πανεπιστήμια των ΗΠΑ και έχει πλούσιο συγγραφικό έργο. Το ερευνητικό του έργο εστιάζεται στην ύστερη μεσαιωνική περίοδο και στην πρώιμη σύγχρονη ιστορική περίοδο.
     Η κα. Τζα-γιονγκ Τσε είναι διδάκτωρ ιστορίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και  Επίκουρος Καθηγήτρια Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πουσάν της Κορέας. Η έρευνά της εστιάζεται στην αρχαία ιστορία της Ελλάδος.
     Ο κ. Ντέιβιντ Φ. Γουίκ είναι διδάκτωρ ιστορίας του Πανεπιστημίου Ουάσιγκτον των ΗΠΑ. Διδάσκει αρχαία ιστορία στο Κολέγιο Γκόρντον των ΗΠΑ και συντονίζει το πρόγραμμα διεθνών επισκέψεων και μαθημάτων στην Ελλάδα. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην αρχαία ιστορία της Μεσογείου.


 Για δηλώσεις συμμετοχής ή περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στην κα Σήλια Σακκά 210 3634210.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο