Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Απάντηση της Δημοτικής αρχής Μεσολογγίου σε δημοσίευμα για τα λουτρά Αγίας Τριάδας

       Στις 26 Ιουλίου 2013 είχαμε δημοσιεύσει άρθρο του καθηγητή Χρήστου Σιάσιου με θέμα: «Ιαματικά λουτρά Αγίας Τριάδας Μεσολογγίου – ένα μεγάλο «φιάσκο» (ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΔΩ). 
   Σ' αυτό λοιπόν το δημοσίευμα απαντά ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, γράφοντας:

    Φιλοξενήθηκε στην ιστοσελίδα σας, άρθρο με τίτλο «Ιαματικά λουτρά Αγίας Τριάδας Μεσολογγίου», το οποίο στερείται στοιχειώδους αξιοπιστίας είτε από έλλειψη γνώσης του αρθρογράφου είτε λόγω εσκεμμένης παραπληροφόρησης από την πλευρά του.
     Προς αποκατάσταση της αλήθειας και ενημέρωση των συμπολιτών, σας ενημερώνουμε:...............



    Υπάρχουν, όσο και αν φαίνεται περίεργο στον αρθρογράφο, δυο εθελοντές άμισθοι σύμβουλοι του κ. Δημάρχου. Το δε όχημα ήταν προσφορά της εν λόγω εταιρείας αυτοκινήτων. Άλλωστε όσοι σήμερα ασχολούμαστε με την αυτοδιοίκηση εθελοντές είμαστε, αφού οι αμοιβές του παρελθόντος δεν υφίστανται και εμείς αυτά τα περίπου τρία χρόνια «βάζουμε και από τη τσέπη μας»..
     Η μελέτη που αναφέρεται για την Αγία τριάδα, εκπονήθηκε επί δημαρχίας Γ. Πρεβεζάνου. Δυστυχώς «ξεχάστηκε για 4 χρόνια. Την ανασύραμε αλλά δεν γινόταν αποδεκτή από το Υπουργείο Τουρισμού χωρίς επικαιροποίηση
   Το πράξαμε σε συνεργασία με το ΤΕΙ Μεσολογγίου (υπεύθυνος καθηγητής κ. Αβραμίδης), προχωρώντας και τις άλλες απαραίτητες μελέτες (Υγειονομική). Μαζί με τα υπόλοιπα συνοδευτικά έγγραφα (τοπογραφικά, ιδιοκτησιακά), αναμένουμε να εγκριθούν από το Υπουργείο. 
    Ταυτόχρονα γίναμε μέλος του Συνδέσμου ιαματικών Πηγών ΕλλάδαςΔίχως πιστοποίηση δεν μπορούν να γίνουν σημαντικές παρεμβάσεις αξιοποίησης στην Αγία Τριάδα. Είναι προαπαιτούμενο. Αυτό που δεν έγινε για δεκαετίες στο Μεσολόγγι γίνεται τώρα.
       Πέρυσι και φέτος με τα περιορισμένα οικονομικά μας δεδομένα, έγιναν μικρές παρεμβάσεις (καθαρισμός, στρώσιμο δρόμου, ομπρέλες, καμπίνες, μικρό παρκινγκ στην είσοδο κ.α.). Ορισμένες καταστράφηκαν ή εκλάπησαν (π.χ. πόρτες καμπινών). 
     Πρόσφατα υλοποιήθηκε και εθελοντική πρωτοβουλία καθαρισμού, ενώ για πρώτη φορά γίνεται καμπάνια ενημέρωσης για τα λουτρά σε όλη τη χώρα (εκθέσεις, τουριστικά γραφεία), την οποία θα τη βρούμε μπροστά μας αύριο που θα έχουμε την πιστοποίηση. 
     Αν όλα αυτά συνιστούν αδιαφορία από την πλευρά μας, τότε ο εν λόγω αρθρογράφος που φέρεται και ως εκπρόσωπος πολιτιστικού συλλόγου του δήμου μας, ας μας προτείνει κάποια πρωτοβουλία ανάδειξης των λουτρών, αντί να αναλίσκεται σε μικροκομματική κριτική εν όψει δημοτικών εκλογών.

Εκ του Γραφείου Δημάρχου

Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο