Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Βρέθηκε τραυματισμένη καρέτα-καρέτα στον Αμβρακικό κόλπο

      Μία τραυματισμένη χελώνα καρέτα-καρέτα, περισυνέλεξαν το μεσημέρι από την παραλία της Βόνιτσας, στον Αμβρακικό, οι λιμενικοί της Πρέβεζας. Τη θαλάσσια χελώνα εντόπισαν στην ακτή, κάτοικοι της περιοχής και ενημέρωσαν το Λιμεναρχείο.
     Η χελώνα, που έχει μήκος 90 εκατοστά και πλάτος 70, φέρει τραύμα στο κεφάλι. Την παρέλαβε από το Λιμεναρχείο περιβαλλοντική οργάνωση της Πρέβεζας, προκειμένου να την περιθάλψει εφόσον είναι εφικτό, ή να την αποστείλει στην Εταιρεία Προστασίας Θαλάσσιας Χελώνας, «ΑΡΧΕΛΩΝ» στην Αθήνα............



     Σημειώνεται, ότι το Λιμεναρχείο της Πρέβεζας κατά τον μήνα Ιούνιο, περισυνέλλεξε νεκρές από τις ακτές, τέσσερις θαλάσσιες χελώνες.
       Ωστόσο, το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης Υγροτόπων Αμβρακικού, σε συνεργασία με επιστήμονες και εθελοντές του Συλλόγου για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ, τοποθέτησαν δορυφορικούς πομπούς σε έξι χελώνες καρέτα-καρέτα κατά την παραμονή τους στον Αμβρακικό.
        Οι πομποί, επιτρέπουν την παρακολούθηση των κινήσεων των έξι χελωνών για περίπου ένα έτος. Κάθε φορά που μια χελώνα, βγαίνει στην επιφάνεια για να πάρει αέρα, ο πομπός που είναι κολλημένος στο καβούκι της, στέλνει σήμα στους δορυφόρους με πληροφορίες, όπως τοποθεσία, βάθος βουτιών και άλλα σημαντικά στοιχεία για τη ζωή του ζώου.


1 σχόλιο:

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο