Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Η Κίνηση Πολιτών Ξηρομέρου καταγγέλλει τις απολύσεις των εργαζομένων στο Πλατυγιάλι

       Επί 35 χρόνια τα φύκια της ανεργίας, της εγκατάλειψης και της παρακμής στολίζονται σαν κορδέλες "αναπτυξιακού πυλώνα", "πύλης εισόδου" της Δυτικής Ελλάδας, "αναπτυξιακού μοχλού" της Αιτωλοακαρνανίας κι άλλες βαρύγδουπες φούσκες, οι οποίες σκάζοντας αφήνουν ερωτηματικά για τις πολιτικές και ποινικές ευθύνες όσων διαχειρίστηκαν την υπόθεση Πλατυγιαλιού κι όσων κατέφαγαν τους εθνικούς και Ευρωπαϊκούς πόρους
      Όταν οι μεγαλοστομίες τελειώνουν και η πραγματικότητα γίνεται αμείλικτη, απομένει για τη διαχείριση της μιζέριας, η πάγια τακτική της πίεσης της εργοδοσίας-επιχείρησης προς τους εργαζομένους:
            Παραμονές των εκλογών του σωματείου και η προσπάθεια εκφοβισμού των εργαζομένων (όσων απέμειναν δηλαδή), με στόχο την αποτροπή της συνδικαλιστικής δράσης τους φτάνει στην απόλυση τεσσάρων εξ αυτών..........



     Όλοι είναι μέλη του σωματείου και ο ένας συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο των εκλογών. Μ’ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια. Η ενέργεια είναι παράνομη και καταχρηστική και θα ακολουθήσει εκτός των άλλων και τη νομική οδό. Νομίζουν οι αφελείς εργοδότες ότι οι περιφερόμενοι λακέδες τους θα γυρίσουν την ιστορία στην εποχή των κολίγων του θεσσαλικού κάμπου.
            Το απόστημα του Πλατυγιαλιού, που με την ανοχή των Κυβερνήσεων και τη διαπλοκή της εκάστοτε τοπικής εξουσίας λειτούργησε ως ένα σκοτεινό κέντρο συμφερόντων, μια «τρύπα στη γεωγραφία» των λιμανιών της Μεσογείου, θα σπάσει αργά ή γρήγορα.
            Η Κίνηση Πολιτών Ξηρομέρου καταγγέλει τις απολύσεις των εργαζομένων και ζητεί την άμεση επαναπρόσληψή τους.
    Καταγγέλουμε την τρομοκρατία της εργοδοσίας και δηλώνουμε πως θα κλιμακώσουμε τον αγώνα συμπαράστασης στους εργαζόμενους του λιμανιού αλλά και τον αγώνα ώστε, όχι μόνο το σκάνδαλο Πλατυγιαλιού να αποκαλυφθεί σ' όλη του την έκταση, αλλά και να επανασχεδιαστεί ο ρόλος και η λειτουργία του για το συμφέρον της Κοινωνίας και της Εργασίας.


ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο