Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Μαρία Τριανταφύλλου: Επισκέψεις στα Κ.Υ. Κατούνας και Βόνιτσας και συναντήσεις με Δ/ντές Α’ Βάθμιας και Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης

      Την Παρασκευή 5-07-13 η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Μαρία Τριανταφύλλου επισκέφθηκε τα Κέντρα Υγείας Κατούνας και Βόνιτσας όπου ενημερώθηκε από τις Διευθύνσεις, αλλά και με άμεση επαφή με το προσωπικό για τα σοβαρότατα προβλήματα που εμφανίζονται στην πρωτοβάθμια περίθαλψη στις περιοχές αυτές με κυρίαρχο αυτό της έλλειψης προσωπικού και των εφημεριών του ιατρικού προσωπικού.
         Επίσης το πρωί της Τετάρτης 3-07-13 η Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ πραγματοποίησε συνάντηση με τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ιάκωβο Παλαιολόγο. Στη συνάντηση αυτή η κυρία Τριανταφύλλου ενημερώθηκε για την κατάσταση που διαμορφώνεται στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση γενικά, αλλά και ειδικότερα στο νομό μας. Συζητήθηκε αρκετά το θέμα των πλεοναζόντων καθηγητών στην περιοχή μας..........



     Η Βουλευτής έθεσε με έμφαση το πρόβλημα που πιθανότατα θα αντιμετωπίσουν συγκεκριμένες ειδικότητες, όπως της Πληροφορικής και οι Γυμναστές, οι οποίοι ενδέχεται να είναι οι πρώτοι που θα οδηγηθούν σε κινητικότητα, εφόσον υλοποιηθούν οι πιέσεις της τρόικας για απολύσεις στο Δημόσιο Τομέα.
        Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας διαβεβαίωσε πως μέχρι το Σεπτέμβρη η πλειοψηφία των οργανικά πλεοναζόντων θα τοποθετηθεί σε λειτουργικά κενά με σοβαρή πιθανότητα να παρατηρηθούν τελικά ελλείψεις σε συγκεκριμένες ειδικότητες. 
     Επισημάνθηκε δε, πως θα ήταν απαράδεκτο από τη πλευρά του Υπουργείου να ξεκινήσει μετακινήσεις προσωπικού πριν το Σεπτέμβρη, οπότε και θα ολοκληρωθεί η εικόνα γύρω από τις πραγματικές ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό σε κάθε περιοχή. Επιπλέον, τόνισε πως για φέτος αποκλείεται η πιθανότητα κλεισίματος ή συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων.

       Αργότερα την ίδια μέρα συναντήθηκε με τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Αντώνη Μπαρμπετάκη όπου  ενημερώθηκε για την κατάσταση στα Σχολεία και Νηπιαγωγεία της περιοχής μας, για το εκπαιδευτικό προσωπικό και για διάφορα κτιριακά ζητήματα που αντιμετωπίζονται.


Το γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο