Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Δωρεάν εξετάσεις μνήμης στο Αγρίνιο

        Η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Προαγωγής Υγείας σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Ινστιτούτου Νευροεκφυλιστικών Νοσημάτων διοργανώνει δωρεάν εξετάσεις μνήμης οι οποίες θα διεξαχθούν στα Νευρολογικά ιατρεία της πόλης του Αγρινίου από εξειδικευμένους ψυχολόγους του Ινστιτούτου ΔΩΡΕΑΝ.
      Η νόσος (Alzheimer) Αλτσχάιμερ είναι μια εκφυλιστική νόσος του εγκεφάλου και αποτελεί το συχνότερο αίτιο της άνοιας. Είναι παθολογική κατάσταση η οποία μπορεί να αντιμετωπιστεί........



      Σκοπός της δραστηριότητάς μας αυτής είναι η έγκαιρη διάγνωση η οποία αποτελεί ικανή συνθήκη επιβράδυνσης των αναπόφευκτων συμπτωμάτων της ασθένειας, τα οποία καθιστούν το άτομο ανίκανο να φέρει εις πέρας τόσο απλές γνωστικές λειτουργίες όσο και τις απαραίτητες δραστηριότητες της αυτοεξυπηρέτησής του.
       Η εκτίμηση είναι ότι στην Ελλάδα πάσχουν 160.000 άτομα και έχει γίνει διάγνωση σε 90.000. Στην Ευρώπη 6.000.000 και 26.000.000 παγκοσμίως.
Η νόσος είναι δεύτερη σε κόστος.Είναι μείζον ιατρικό, οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα.

      Οι δωρεάν εξετάσεις μνήμης θα διεξαχθούν από 8 Ιουλίου έως 19 Ιουλίου  στα Νευρολογικά ιατρεία της πόλης του Αγρινίου και όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν (άτομα άνω των 60 χρόνων με μη διαγνωσμένη άνοια) μπορούν να επικοινωνήσουν στα εξής τηλέφωνα  210 2934752 και 694998458.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο