Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας: Ξεκίνησε η προεκλογική περίοδος!

         Στον Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας φουντώνουν οι προετοιμασίες των ενδιαφερομένων  για της Δημοτικές Εκλογές του Μαΐου 2014. Συνέχεια ακούγονται ονόματα υποψηφίων Δημάρχων.
       Μπορεί να είναι νωρίς για προβλέψεις και για σίγουρες υποψηφιότητες. Μπορεί τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κάθε πολίτης του Δήμου και της Χώρας να είναι μεγάλα και σε ορισμένες περιπτώσεις δυσβάσταχτα......



     Μπορεί να  υπάρχουν πολλά μπορεί και ίσως. Ο Έλληνας όμως θέλει να γνωρίζει ποιός θα είναι ο Τοπικός άρχονταw που θα έρχεται σε αμεσότητα και επικοινωνία. 
    Θέλει να ξέρει καιρό πριν τις εκλογές τις επιλογές που θα έχει. Άλλωστε η θέση και ο ρόλος  του Δημάρχου  και των Δημοτικών Συμβούλων  είναι ισχυρός και από την κρίση τους, περνά η καθημερινότητα του πολίτη. Περνούν θέσεις εργασίας και αποφάσεις που καθορίζουν την βιωσιμότητα, την οικονομία και την ανάπτυξη μιας περιοχής.

   Στον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας τα όργανα έχουν αρχίσει. Υπάρχουν πλέον ισχυρές υποψηφιότητες, υποψηφιότητες γρίφος,  αλλά και ισχνές υποψηφιότητες.
         Σίγουρη πλέον υποψηφιότητα θεωρείται αυτή του πρώην Δημάρχου Ανακτορίου  Γεώργιου Αποστολάκη. Ο πρώην Δήμαρχος είναι μια υποψηφιότητα  που κατεβαίνει ανεξάρτητη και πολυκομματική. Ο κύριος Αποστολάκης δεν απαρνείται και αποποιείται  τον τίτλο του υποστηρικτή του ΠΑΣΟΚ. Όμως είναι γνωστό και από την θητεία του 8 χρόνια ως Δήμαρχος Ανακτορίου, ότι δεν κοιτάει κόμματα και κομματάρχες στην Διοίκηση του Δήμου. 
    Είναι γνωστό σε όλους ότι ο κύριος Αποστολάκης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αγωνίζεται  και υπερασπίζεται το δίκαιο και το συμφέρον των πολιτών ανεξαρτήτου πολιτικής πεποίθησης και κομματικής ταυτότητας.

     Από εκεί και πέρα σίγουρη θεωρείται η κάθοδος του ΚΚΕ με στόχο να μετρήσει δυνάμεις και υποστηρικτές. Υποψήφιος θα είναι ο κύριος Μωραΐτης Νίκος ή κάποιο  κομματικό τοπικό στέλεχος του ΚΚΕ που θα έχει την διάθεση να προβάλλει τα πιστεύω και τα ιδανικά του ΚΚΕ.

    Σχεδόν σίγουρη και η εκ νέου υποψηφιότητα του Δημάρχου Ακτίου Βόνιτσας Νίκου Σολδάτου. Μπορεί να μην έχει ανακοινώσει κάτι επίσημα, όμως από έγκυρες πληροφορίες που έχουμε από πρόσωπα του στενού του κύκλου η κάθοδος του είναι σίγουρη. 
    Από πληροφορίες του amvrakikosnews ο κύριος Σολδάτος έχει έρθει σε επαφές με πολίτες, για την κάθοδο τους ως Δημοτικοί Σύμβουλοι. Οι κινήσεις του και οι αυξημένες εμφανίσεις του σε εκδηλώσεις μέσα στον Δήμο δείχνουν ξεκάθαρα ένα υποψήφιο Δήμαρχο που ετοιμάζεται πυρετωδώς.

        Ένα από τα «αντίβαρα» κατά τα λεγόμενα του κύριου Σολδάτου είναι η επιθυμία του  Α΄ Αντιδημάρχου  του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας Ευθύμιου Φερεντίνου να θέσει και αυτός υποψηφιότητα.
       Δεν ξέρουμε όμως αν αυτή η υποψηφιότητα δεν είναι ένα τρικ του Σολδάτου και του Φερεντίνου να ενώσουν τον κόσμο γύρω από αυτούς.
       Δεν  πιστεύει κανείς από την στιγμή που δεν έχει παραιτηθεί ο κύριος Φερεντίνος από Αντιδήμαρχος του κυρίου Σολδάτου, ότι θα είναι αντίπαλος του στις εκλογές.
    Σήμερα οι δύο αυτοί άντρες συνεργάζονται καθημερινά χωρίς έντονες πλέον αντιπαραθέσεις. Δεν είναι δυνατόν σε μερικούς μήνες να είναι αντίπαλοι.
     Το ποιό πιθανό είναι το γεγονός ότι ο κύριος Φερεντίνος θέλει να μειώσει την κάθετη πτώση του συνδυασμού και της Δημοτικής ομάδας στην οποία ανήκει.
      Επίσης το τρικ αυτό με τους δύο υποψηφίους μπορεί να γίνεται για ανοίξει η όρεξη από το χώρο του  τωρινού ΠΑΣΟΚ ή ανθρώπων που υποστήριζαν ΠΑΣΟΚ και τώρα βρίσκονται στο χώρο της ευρύτερης κεντροαριστεράς να κατέβουν υποψήφιοι. Από την στιγμή που θα υπάρχουν οι υποψηφιότητες του Σολδάτου και του Φερεντίνου, γιατί να μην υπάρχει και η υποψηφιότητα του Αποστολάκη και κάποιου άλλου. 

       Σε αυτή την περίπτωση αν προσθέσουμε και μια πιθανή υποψηφιότητα από το ΣΥΡΙΖΑ, τότε μαζί το δίδυμο Νίκος Σολδάτος και Ευθύμιος Φερεντίνος ίσως να πιστεύουν και σε νίκη στις Δημοτικές Εκλογές του Μάιου 2014.
   Στόχος του Σολδάτου να παραμείνει Δήμαρχος και του κύριου Φερεντίνου από την στιγμή που δεν μπορεί να κατέβει για Δήμαρχος(λόγο  της παρουσίας  του Νίκου Σολδάτου), να μείνει για μια πενταετία πάλι νούμερο  ένα Αντιδήμαρχος. Για αυτό λοιπόν μπορεί να προσπαθούν και οι δύο να δημιουργήσουν συνδυασμό αλλά στο τέλος θα συμμαχήσουν και θα διεκδικήσουν μαζί την νίκη με αρχηγό και υποψήφιο Δήμαρχο τον Νίκο Σολδάτο.
 
       Από εκεί και πέρα μυστήριο παραμένει το τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του στον Δήμο. Ο ΣΥΡΙΖΑ Πανελλαδικά θα προσπαθήσει να έχει δυνατά ψηφοδέλτια που θα διεκδικήσουν με αξιώσεις την νίκη.
  Στο Δήμο Ακτίου Βόνιτσας έχουν ακουστεί αρκετά ονόματα, όπως αυτό του κυρίου Ανδρέα Κορδόνη, του κυρίου Νίκου Λιάπη, αλλά και του Χάρη Βουτσά  (Βονιτσάνου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ που μένει στην Αθήνα).
  Ένα από τα προβλήματα που υπάρχουν είναι αυτών των καθαρών ψηφοδελτίων που θέλουν να έχουν στο ΣΥΡΙΖΑ χωρίς ανοίγματα σε άλλους χώρους (παρά μόνο στην ΔΗΜΑΡ μετά την αποχώρηση από την Κυβέρνηση).

  Από την άλλη  η ισχυρή υποψηφιότητα του Γιώργου Αποστολάκη αλλά και το ότι ο  Νίκος Σολδάτος είναι Δήμαρχος και θα είναι και υποψήφιος,  αποτρέπουν πολλούς από τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν υποψηφιότητα. Το πιθανό ενδεχόμενο να μην μπουν στον δεύτερο γύρω είναι από μόνο του αποτρεπτικό.
       Πάντως από πληροφορίες που έχουμε ο ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή αναμένει τις εξελίξεις και τις κινήσεις των άλλων υποψηφίων  και σίγουρα θα υπάρχει υποψηφιότητα μετά από το ξεκαθάρισμα άλλων υποψηφιοτήτων. Αυτό που μένει είναι αν θα είναι καθαρά κομματική ή υποψηφιότητα με ανοίγματα σε όλους τους χώρους.

      Στο χώρο της Χρυσής Αυγής πολύ δύσκολα  θα υπάρχει υποψηφιότητα (εκτός και αν προσπαθήσει να κάνει ένα συνδυασμό με στόχο μόνο και μόνο την καταμέτρηση δυνάμεων). Τα στελέχη της Χρυσής Αυγής πιθανώς να στηρίξουν «σιωπηλά»  τον ποιό δεξιό υποψήφιο, τον ποιό κοντινό σε αυτούς υποψήφιο.

      Τέλος υπάρχουν συμπολίτες μας που έχουν αξιώσεις ή και «σπρώχνονται», για την διεκδίκηση του Δημαρχικού θώκου.     
    Αυτή την στιγμή όμως απλά παρατηρούν και βολιδοσκοπούν τις καταστάσεις και τις τάσεις των δημοτών του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας.
       Αυτό που φαίνεται όμως είναι ότι υποψηφιότητες θα έχουμε σίγουρα τρεις με την τέταρτη να είναι και αυτή σχεδόν σίγουρη. Το βέβαιο είναι ότι έχουμε άτυπα έναρξη της προεκλογικής περιόδου με το θερμόμετρο να ανεβαίνει από τον Αύγουστο και μετά.



2 σχόλια:

  1. o proeklogikos agonas tha ginei me τα podilata;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αφου ο φερεντινος μπορει να μαζεψει το κοσμο γιατι να τον παει στο σολδατο? εξαλου αυτον φοβαστε κι εσεις ειναι προφανες!!! υπομονη παιδια υπομονη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο