Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Δήμος Ξηρομέρου: Μύλος η παράταξη της πλειοψηφίας....

      Επεισοδιακή ήταν η τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ξηρομέρου, αφού σημαδεύτηκε από καταγγελίες, διαπληκτισμούς και απειλές.

  -Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Πάνος Γαζέτας καταγγέλλοντας τις συκοφαντίες για χρηματισμό και επικαλέστηκε την μαρτυρία των Γαλούνη, Βελώνα και Λαϊνά, οι οποίοι, όπως του μετέφεραν σε προσωπική συνομιλία, ήταν αυτήκοοι μάρτυρες των κατηγοριών του δημάρχου. Στη συνεδρίαση, ωστόσο, ο κ. Γαλούνης δεν επιβεβαίωσε κάτι τέτοιο, ενώ ο κ. Λαϊνάς είπε ότι δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένα για ποιο λόγο έφτασαν αυτά τα χρήματα στα χέρια του κ. Γαζέτα.
   -Απειλές και ύβρεις από μαινόμενο πολίτη από το Αρχοντοχώρι

        Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την ανάγνωση της επιστολής ανεξαρτητοποίησης του δημοτικού συμβούλου Παναγιώτη Γαζέτα, ο οποίος ήταν εκλεγμένος με την παράταξη της πλειοψηφίας. 
    Ο κ. Γαζέτας στην επιστολή του υποστηρίζει ότι συκοφαντήθηκε από το δήμαρχο Πυθ. Σαμαρά για χρηματισμό εκ μέρους του με το ποσό των 18.000 ευρώ  προκειμένου να ψηφίσει ένα συγκεκριμένο θέμα στο δημοτικό συμβούλιο.........


       
       Η επιστολή έχει ως εξής: «Με την παρούσα σας δηλώνω, ότι σύμφωνα με το άρθρο 66 παρ. 4 του Ν. 3852/2010, ανεξαρτητοποιούμαι από τη δημοτική παράταξη «ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» με την οποία έχω εκλεγεί και στο εξής θα συμμετέχω στο Δημοτικό Συμβούλιο ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος. Οι λόγοι της ανεξαρτητοποίησής μου οφείλονται, πέραν των άλλων και στα όσα συκοφαντικά και μειωτικά της τιμής και υπόληψής μου διαδίδει και μάλιστα ενώπιον δημοτικών συμβούλων, ο επικεφαλής της παραπάνω παράταξης κ. Πυθαγόρας Σαμαράς, περί δήθεν χρηματισμού μου εκ μέρους του, με το ποσό των 18.000 ευρώ, προκειμένου να ψηφίσω θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, το οποίο αρνιόμουν δήθεν να ψηφίσω. Για το θέμα βεβαίως της συκοφαντικής δυσφήμισης σε βάρος μου, επιφυλάσσομαι να προσφύγω ενώπιον της ποινικής δικαιοσύνης. Επειδή, όμως, το θέμα έχει και πολιτικές προεκτάσεις, παρακαλώ να συζητηθεί ως θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο, προκειμένου να δώσω εξηγήσεις στο σώμα».

      Το θέμα συζητήθηκε μέσα σε κλίμα έντασης, αφού αρχικά ο δήμαρχος αποκάλεσε τον κ. Γαζέτα «ψεύτη», πράγμα που πυροδότησε περισσότερο την κατάσταση. 
      Ο κ. Γαζέτας επικαλέστηκε την μαρτυρία των κ.κ. Γαλούνη, Βελώνα και Λαϊνά, οι οποίοι, όπως του μετέφεραν σε προσωπική συνομιλία, ήταν αυτήκοοι μάρτυρες των κατηγοριών του δημάρχου. 
   Στη συνεδρίαση, ωστόσο, ο κ. Γαλούνης δεν επιβεβαίωσε κάτι τέτοιο, ενώ ο κ. Λαϊνάς είπε ότι δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένα για ποιο λόγο έφτασαν αυτά τα χρήματα στα χέρια του κ. Γαζέτα.

      Και ενώ η προσπάθεια διευκρινήσεων συνεχιζόταν, ο δήμαρχος επιβεβαίωσε ότι έδωσε τις 18.000 ευρώ στον κ. Γαζέτα, αρχικά χωρίς να αιτιολογεί την συναλλαγή, ενώ στη συνέχεια είπε ότι προορίζονταν για παρεμβάσεις στη Δημοτική Κοινότητα Φυτειών. 
     Μάλιστα και η αντιδήμαρχος και σύζυγος του δημάρχου κα Κουμανδράκη είπε, ότι ο κ. Σαμαράς διαθέτει χρήματα ακόμα και από την τσέπη του, όταν πρέπει να γίνει κάποια έκτακτη παρέμβαση.

Απειλές και ύβρεις από μαινόμενο πολίτη
      Η συζήτηση διακόπηκε όταν ένας πολίτης σηκώθηκε πάνω μαινόμενος αποκαλώντας όλους τους δημοτικούς συμβούλους «ανίκανους», πράγμα που το σώμα θεώρησε προσβλητικό και ζήτησε την αποβολή από την αίθουσα του συγκεκριμένου πολίτη.
      Εκείνος εκνευρίστηκε περισσότερο και άρχισε να εκτοξεύει ύβρεις και απειλές ότι θα βγάλει όπλο και θα πυροβολήσει ανεξέλεγκτα, αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημά του το οποίο αφορούσε στην εκταφή του 17χρονου γιού του που έφυγε από τη ζωή πριν από λίγα χρόνια.
        Ο εν λόγω πολίτης ανέφερε ότι εδώ και ένα μήνα πηγαινοέρχεται από το Αρχοντοχώρι στο δήμο για να βρει άκρη με την έκδοση άδειας εκταφής και κανείς δεν τον κατατοπίζει, γι’  αυτό και προτίθεται να φθάσει στα άκρα. 
      Τελικά παρενέβησαν οι πιο ψύχραιμοι και ηρέμησαν το μαινόμενο άνδρα, ενώ ταυτόχρονα ειδοποιήθηκε η αστυνομία. Το βασικότερο όμως είναι ότι τελικά βρέθηκε η άκρη με τη  διαδικασία που  πρέπει να ακολουθηθεί για την εκταφή και μέσα σε λίγη ώρα τα πνεύματα είχαν ηρεμήσει.

BΑΣΩ ΒΗΤΤΑ
Πηγή: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΙΧΜΗ

6 σχόλια:

  1. Αν η δημοτική αρχή είχε Κανονισμό Λειτουργίας Κοιμητηρίων (ταφή - εκταφή κ.λπ ) ο αγανακτισμένος πολίτης από το Αρχοντοχώρι σίγουρα δεν θα έφτανε σε αυτό το σημείο . Οι εύθύνες της δημοτικής αρχής είναι τεράστιες. Οταν δεν μπορεί να δώσει λύσεις σε απλά τετριμμένα πράγματα της καθημερινότητας (κοιμητήρια, καθαριότητα , ύδρευση ),δικαιολογημένα οι πολίτες θα αγανακτούν και σε συνδυασμό με την υπάρχουσα οικονομική κρίση θα συμπεριφέρονται πιθανόν και μη κόσμια . Ας σταθεί κάποιος στη θέση αυτού του χαροκαμένου πατέρα που έθαψε ένα 17χρονο παλλικάρι πρίν 4 χρόνια στο Αρχοντοχώρι... και μετα , ας βγάλει τα όποια συμπεράσματα του. Δεν υπάρχει χειρότερο συναίσθημα ο πατέρας και η μάνα να θάβουν το παιδί τους και μάλιστα σε τέτοια ηλικία.
    ΖΑΜΠΑΤΙΝΑΣ Θ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι δημότες του δήμου Ξηρόμερου είναι αγανακτισμένοι πολίτες που αναζητούν το αυτονόητο , την αλήθεια και το δίκιο τους , κάτι αδιανόητο για την δημοτική αρχή .
    Τα πράγματα είναι πολύ απλά , αν ήταν για κανένα ψευτοέργο , τύπου 18.000ευρώ στις Φυτείες (που γι’ αυτούς το ποσό από΄τι έχουμε καταλάβει δεν είναι τίποτα) (που ακόμη δεν καταλήξανε πότε ποιός και που πήγανε τα χρήματα ) να το ψηφίσουν στο μπαμ – μπαμ , τότε τα πράγματα θα ήταν πολύ εύκολα . Τώρα για μια εκταφή ο άνθρωπος , δεν του φτάνει ο πόνος , έχει και τον δήμο να τον περιπαίζει 1μήνα και στο τέλος φέρανε και προστασία .
    Λυπάμαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. να μετακομισει ο δημος στο μαχαλα,μονο αυτοι μας νοιαζονται σε ολα τους. εγω αυτο αυτο βλεπω κυριοι του αστακου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΝΩΝΤΑΣ ΝΙΚΑΚΗΣ ΒΟΝΙΤΣΑ7 Ιουλίου 2013 στις 1:30 μ.μ.

    ΦΙΛΟΙ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ
    ΠΕΝΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΣΤΑΡΑΤΕΣ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΙΚΕΣ ΘΑ ΓΡΑΨΩ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ ΣΥΝΤΟΜΑ ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
    ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΚΑΛΙΚΡΑΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ ΑΥΤΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
    Η ΧΗΜΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΦΥΤΕΙΕΣ ΑΛΥΖΙΑ ΑΣΤΑΚΟΣ ΔΕΝ ΚΏΛΑ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ
    ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΟΛΟΣ Ο ΚΑΛΙΚΡΑΤΗΣ
    Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΑΛΥΖΙΑΣ ΒΛΕΠΕΙ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑ ΕΔΩ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΕ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΦΤΙΣΙΑ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΙΕΚ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΕΦΟΡΙΑ ΛΕΥΚΑΔΟΣ 30 -40 ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ ΓΙΑ ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΘΕΊ ΕΚ ΝΕΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΗ ΜΕ ΤΙΣ ΦΥΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΔΕΩΝΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΛΕΥΚΑΔΟΣ ΝΑ ΦΑΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΚΑΛΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΔΙΟΤΙ Η ΛΕΥΚΑΔΑ ΕΧΕΙ 500-600.000 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΚΑΙ Η ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΠΟΣΟΥΣ?
    ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΏΣΩ ΟΤΙ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΑ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΗΤΟΙ ΜΑΡΚΕΖΙΝΗΣ ΠΑΤΑΚΟΣ ΚΑΙ ΤΟ 1982ΤΟ ΠΑΣΟΚ
    ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΑΣ ΕΧΩ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΒΡΗΤΕ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΓΚΡΙΝΙΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΞΗΜΕΡΟΒΡΑΔΙΑΖΑΝ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟΝ ΦΒΣΤΗΡΑ ΤΟΝ ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΝΕΒΟΥΝ ΣΤΟΥΜΠΟΥΜΣΤΟ Η ΣΤΗΝ ΨΗΛΗ ΚΟΡΦΗ ΣΤΟΥ ΠΥΡΓΑΝΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΒΟΥΤΙΑ ΣΑΝ ΤΙΣ ΣΟΥΛΙΩΤΙΣΕΣ
    ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΧΘΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΝΩΝΤΑΣ ΝΙΚΑΚΗΣ ΒΟΝΙΤΣΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΣ ΚΑΛΑ ΑΓΑΠΗΤΕ και ΦΙΛΤΑΤΕ ΝΩΝΤΑ. 1ον. Η ΚΑΝΤΗΛΑ -ΜΥΤΙΚΑΣ και ο ΒΑΡΝΑΚΑΣ , ΝΑΙ, ΕΧΟΥΝ ΔΕΣΜΟΥΣ (οικονομικούς -Ενωση Συναιτερισμών κ.λπ) ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΝΙΤΣΑ. ΤΟ ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΙ ΩΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΕΣΜΟΥΣ ΜΕ ΤΗ ΒΟΝΙΤΣΑ ; ΟΤΑΝ ΤΟ ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ, ΙΚΑ κ.λπ υπηρεσιες και ΑΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ Ο ΜΙΣΟΣ ΑΣΤΑΚΟΣ ΕΛΚΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙ (ΚΟΛΙΑΣ, ΚΑΥΜΕΝΑΚΗΣ, ΧΑΝΔΡΑΣ,ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ, ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ,ΝΤΖΟΥΡΟΠΑΝΟΣ,ΦΡΑΓΚΟΣ,ΓΑΛΟΥΝΗΣ κ.λπ) 2. ο ΑΕΤΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ η καρδια του ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ , η ΚΟΜΠΟΤΗ Τα πλευρά του Ξηρομέρου, η ΚΩΝΩΠΙΝΑ τα σπλάχνα του ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ απο που κι ως που εχουν δεσμους με τη ΒΟΝΙΤΣΑ ; ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ οτι πριν τον "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ" δεν γνωρίζατε κατα που πέφτει ο Αετός και το αντίθετο ...Οι δημοι επρεπε να ηταν ΣΥΝΟΛΙΚΆ (3) τρείς , ητοι οι : ΚΑΤΟΥΝΑΣ (με Φυτείες) , ΑΣΤΑΚΟΥ (με Αλυζία ή οποσδήποτε το Αρχοντοχώρι) και ΒΟΝΙΤΣΑΣ(με Πάλαιρο ).
    Τώρα να πάει αδελφέ Νώντα η Κωνωπίνα στο Νομό Λευκάδος - όπως αναφέρετε- νομίζω οτι είναι υπερβολές . Ειναι σας να σας πούμε εσας των Βονιτσάνων διοικητικά να ρθείτε π.χ στον ΑΣΤΑΚΟ ή στις Φυτείες. Θα το δεχόσασταν ; Νομίζω ΟΧΙ ! Και τέλος δεν είναι τυχαία η σφυρηλάτηση των απο το 1835 δεσμών μεταξυ των όμορων χωριών όπως τα γνωρίζουμε και τα προσδιορίζω πιο πάνω.Και επ΄ευκαιρία να θυμηθούμε και τους παλιούς Δήμους που εγιναν το 1835 και καταργήθηκαν το 1912 και ήταν π.χ : των ΑΝΑΚΤΟΡΙΩΝ (Βόνιτσα-Ζαβέρδα ), ΕΧΙΝΟΥ (Κατούνα-Κωνωπίνα-Παπαδάτου-Μαχαλάς-Μπαμπίνη-Αετός-Κομποτή -Αχυρά-Βούστρι -Τρύφος),ΣΟΛΛΙΟΥ (Μύτικας-Κανδήλα, Βαρνακας, Παναγουλα, Αρχοντοχώρι) και τέλος του ΑΣΤΑΚΟΥ με τα υπολοιπα χωριά ήτοι :[ Μαχαιράς , Σκουρτού, Γουριωτισσα,Πρόδρομος,Χρυσοβιτσα, Αγραμπελα,Βασιλοπουλο, Βλυζιανά, Καραϊσκάκης(Δραγαμέστο), Αστακός ].Ας όψονται φίλε αυτοί που κατέστρεψαν την ύπεθρο και την Ελλάδα μαζί.
    ΜΕΜΟΣ Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο