Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Υπέρ Λόρδου Βύρωνα!

    Παραθέτω δύο αποσπάσματα δημοσιευμάτων των τελευταίων ημερών:
Πρώτο
‘’Αυτή τη φορά, σύμφωνα με το MEGA, η τρόικα είναι πάρα πολύ σκληρή και συγκεκριμένη. Ζητά δηλαδή καταλόγους με τα ονοματεπώνυμα των υπαλλήλων που θα τεθούν σε κινητικότητα και τις θέσεις που θα καταργηθούν έως τις 31 Ιουλίου, πριν ξεκινήσουν οι θερινές διακοπές για την Ε.Ε. και το ΔΝΤ. Η οδηγία του Αντώνη Σαμαρά είναι ότι μέχρι το τέλος Ιουλίου όλα τα υπουργεία πρέπει να παραδώσουν τους καταλόγους αυτούς.’’
Δεύτερο
‘’Το διάλογο για τις μειώσεις στις συντάξεις και τις ασαφείς απαντήσεις του Γιάννη Βρούτση για τις μαύρες τρύπες του ασφαλιστικού αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος:.............



Μορς: Σε ποιo στάδιο βρίσκεται η λειτουργία του ΚΕΑΟ;
Βρούτσης: Το νομοσχέδιο είναι σχεδόν έτοιμο. Λείπουν λεπτομέρειες. Θα σας δοθεί (τεχνικά κλιμάκια) εντός της ημέρας.
Μορς: Πότε θα λειτουργήσει;
Βρούτσης: Μετά την ψήφισή του.
Μορς: Πότε;
Βρούτσης: Σε ένα-δύο μήνες από σήμερα.
Στο σημείο αυτό παρεμβαίνει ο Πολ Τόμσεν:
Τόμσεν: Μήπως θα πρέπει να ξαναδείτε το θέμα των συντάξεων για να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό;
Βρούτσης: Δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Δεν μπορούν να μειωθούν οι συντάξεις. Η κυβέρνηση είπε ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί. Θα πετύχουμε τους δημοσιονομικούς στόχους.’’

       Δεν ξέρω για σας που διαβάζετε αυτές τις γραμμές αλλά εμένα τουλάχιστον με προσβάλλουν οι εικόνες που περιγράφονται.
   Τους κυβερνώντες απ ότι φαίνεται όχι! Διότι αυτοί σώζουν την Ελλάδα.

     Ειλικρινά  λυπάμαι για τη κατάντια αυτή. Διότι αν δεν είναι κατάντια πως μπορεί να χαρακτηριστεί η  συγκεκριμένη συμπεριφορά έναντι της τρόικας;  Υπόδουλοι και κατακτητές;   Ελεγχόμενοι και ελεγκτές;  Επιτροπευόμενοι και επίτροποι μήπως;
   
     Από το κυβερνών κόμμα,  ο μόνος ο οποίος είπε αλήθειες στο κορυφαίο αυτό πρόβλημα που βιώνει η χώρα, ήταν ο Βύρων Πολύδωρας:
      ‘’ Ο κ. Πολύδωρας δήλωσε ότι τηρεί στάση αναμονής για την αναδιαπραγμάτευση κυβέρνησης – τριμερούς αμφισβητώντας ότι το χρέος είναι βιώσιμο. «Ακόμη περιμένω την αναδιαπραγμάτευση του Σαμαρά με την τρόικα... θα μείνει αναπάντητη η συζήτηση για το βιώσιμο χρέος;» διερωτήθηκε.
-για τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα εκτίμησε ότι «γίνεται προσπάθεια αλλά υποχωρούμε διαρκώς, δεν βλέπω ότι νικάμε στην διαπραγμάτευση» ενώ για τους εκπροσώπους της τρόικας σχολίασε ότι «παραβιάζουν τους κανόνες της λογικής, ίδιο των αυταρχιών». 

    Ως κόμμα η Ν.Δ. του Αντώνη Σαμαρά  ξεκίνησε δυνατά αντιμνημονιακά, συνέχισε χαλαρά αντιμνημονιακά με πινελιές ανάπτυξης, την έκανε γυριστή κάποια στιγμή που κατάλαβε ότι πάει φουλ για την εξουσία αντιμνημονιακά  και μετατράπηκε σε χαλαρό μνημονιακό με πινελιές αναδιαπραγμάτευσης. 
     Προχώρησε στις εκλογές έτσι, τη καταμαύρισαν οι ψηφοφόροι της, οδεύοντας προς Χρυσή Αυγή και  Ανεξάρτητους Έλληνες. 
    Κι όταν πλέον ήλθε στη κυβέρνηση με τη γνωστή σύμπραξη, εμφανίστηκε δυνατά μνημονιακά και ‘’στα τέσσερα’’ κατά τη ρήση του αλήστου μνήμης εκείνου γραφικού παλαιοπολιτικού των Πατρών Νικολόπουλου –κρίμα που τον χάσαμε νωρίς αυτόν τον αστέρα!

     Ο γράφων σταθερά  ΝΔ τα τελευταία 35 χρόνια, και πολιτευτής άπαξ στηρίζοντας τον Αντώνη Σαμαρά, πίστεψε στις αγαθές προθέσεις του κι όταν την έκανε στριφογυριστή σκέφτηκα ότι ο Πρόεδρος θέλει να κερδίσει χρόνο, να σταθεί στα πόδια του και τη κατάλληλη στιγμή να τους ΄΄εκπαραθυρώσει’’ . 
     Μέχρι στιγμής δεν διαφαίνεται τέτοια πρόθεσις. Σκέφτομαι και λέω, μήπως είναι νωρίς, μήπως τον κρίνω σκληρά; Ένα χρόνο στην εξουσία με δυο βαρίδια προβληματικά πόσο να τρέξει; Και βέβαια θα ήταν άδικο να πω ότι δεν προσπαθεί ή ότι δεν έχουμε κάνει προόδους. 
     Όμως αντίστοιχα έχουν γίνει και ανεπίτρεπτα λάθη, να μην τα επαναλάβω, τα έχω επισημάνει σε προηγούμενα κείμενα μου.
   
     Για να επανέλθω στον Λόρδο Βύρωνα της πολιτικής, αυτόν τον υπέροχο τύπο που ακόμα και με τα λάθη του, ποιος ο αναμάρτητος άλλωστε στο βρομερό  αυτό χώρο, δίνει ενδιαφέρον στη προβλέψιμη πολιτική σκηνή του τόπου.
       Προσυπογράφω μέχρι κεραίας όσα είπε, ακόμα και αυτά για τη Χρυσή Αυγή. Τι πλέγματα είναι αυτά; 
    Γιατί  μπορείς να συνεργαστείς με τον κομουνιστή Κουβέλη κι όχι με τη ΧΑ;  Δηλαδή όταν συνεργάζεσαι στη κυβέρνηση σημαίνει ότι ασπάζεσαι την ιδεολογία τους;  Άρα η ΝΔ έγινε και σοσιαλαριστερή μετά τη τρικομματική συνεργασία;  
    Ψηφίστηκαν από 500.000 Έλληνες. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τους απορρίπτει συλλήβδην.  Μπορούμε να διαφωνούμε σε πολλά ίσως, αλλά η δημοκρατία δεν κινδυνεύει απ τη ΧΑ.  
     Απειλήθηκε από την εγκληματική  ανευθυνότητα συγκεκριμένων πολιτικών κομμάτων και ανικάνων, ανοήτων αλλά και απατεώνων πολιτικών ανδρών οι οποίοι ευρέθησαν σε κρίσιμες για τη χώρα περιόδους σε θέσεις πρωθυπουργών και υπουργών, κάποιοι δε συνεχίζουν να ‘’υπηρετούν΄΄ τη χώρα απ τις ίδιες θέσεις!

    Κοντολογίς δηλώνω φαν του λόρδου Βύρωνα Πολύδωρα, του μόνου που ‘’εκ των έσω΄΄ άσκησε κριτική στον Πρόεδρο, τάσσομαι αλληλέγγυος και επιθυμώ  να δηλώσω ότι αν η Νέα Δημοκρατία συνεχίσει την ίδια πολιτική της μη επαναδιαπραγμάτευσης, της ικανοποίησης των δανειστών, των τραπεζών και της σφαγής συνελλήνων, δεν βλέπω το λόγο να κατέχω την ιδιότητα του μέλους του κόμματος.

Θα μου πείτε και τι έγινε;  ‘’Χέστηκε η Φατμέ στο Γενί τζαμί!’’
Σαφώς και τίποτε για το κόμμα...
Θα τα έχω όμως εγώ καλά, με τον εαυτό μου
Πάντως εσείς αδέλφια υγιαίνετε!


http://www.frognews.gr/

1 σχόλιο:

  1. κυριε Αρβανιτη αυτο που λετε για τον κυριο Σαμαρα ΄΄Σκέφτομαι και λέω, μήπως είναι νωρίς, μήπως τον κρίνω σκληρά;΄΄φοβαμαι θα το λετε για παρα πολυ καιρο ακομη καθως και εκατονταδες χιλιαδες αλλοι νεοδημοκρατες,οι πασοκοι ειδαν την κατρακυλα τις ηγεσιας και εφυγαν,εσεις δεν σας φτανουν τα απειρα προεκλογικα του ψεματα και οι κωλοτουμπες του για να παρεται χαμπαρι τι γινεται γυρω σας;Σε λιγο καιρο,θεμα χρονου ειναι ερχεται πεφτουν τα πρωτα μηνυματα (δηλωση τατσοπουλου)θα κανουν κυβερνηση μαζι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ τοτε τι θα γραφεται;οτι ο Σαμαρας εφερε εθνικη συμφιλιωση;Μαλλον οχι ΕΘΝΙΚΗ την λεξη ΕΘΝΟΣ θα φοβαστε να την πειτε θα λετε λαικη συμφιλιωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο