Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Ο Δήμαρχος Ν. Σολδάτος δεν δικαιούται να διαμαρτύρεται για τις υψηλές Αντικειμενικές αξίες στο Δήμο Ακτίου Βόνιτσας


Γράφει ο: Αποστολάκης Παντελής

      Οι αντικειμενικές τιμές των οικοπέδων που θα αποτελέσουν την βάση του υπολογισμού για τον Φόρο Ακίνητης περιουσίας των ετών 2011,2012,2013 ανακοινώθηκαν και έχουν προκαλέσει πολλά ερωτηματικά , γέλια και απορίες.
     Στην  Αιτωλοακαρνανία και ειδικά στην  περιοχή του Ξηρόμερου και της Βόνιτσας, απορία και εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι αυτές οι καθαρά  αγροτικές περιοχές είναι κοστολογημένες με πολύ υψηλότερες τιμές σε σχέση με αστικές περιοχές.
     Εντύπωση έχει προκαλέσει και η έντονη αντίδραση του Δημάρχου Ακτίου Βόνιτσας Νίκου Σολδάτου για τον προσδιορισμό των τιμών ΦΑΠ ακινήτων στον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας............


  Ο  Νίκος Σολδάτος  χαρακτηρίζει: «αδιανόητο για παράδειγμα αδόμητο οικόπεδο  στο Αγρίνιο  (αστικό κέντρο της Αιτωλ/νίας) να έχει υποεξαπλάσια τιμή από την Βόνιτσα έδρα του Καλλικρατικού Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας και πόσο μάλλον από τα τοπικά διαμερίσματα της ορεινής επαρχίας Ξηρόμερου».

    Μάλιστα έστειλε επιστολή στον Υφυπουργό Οικονομικών Γεώργιο Μαυραγάνη:

Στην επιστολή ουσιαστικά τονίζει και ζητάει:
   «Παρακαλούμε όπως ενεργήσετε για την αποκατάσταση της αδικίας με την άμεση τροποποίηση της απόφασης σας, ώστε να αρθεί η ανησυχία, η αναστάτωση των κατοίκων και των εν δυνάμει επενδυτών στην περιοχή μας, ειδικά την παρούσα οικονομική συγκυρία που οι επενδύσεις αποτελούν ζητούμενο για την ενίσχυση της τοπικής μας αγοράς  και την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας. Αναμένουμε την ανταπόκριση σας στο αίτημα μας».
        Ακούγοντας τον μου φαίνεται απίστευτο και αδιανόητο το αίτημα και η διαμαρτυρία από τον συγκεκριμένο Δήμαρχο, που συνετέλεσε με την στάση του και τις ενέργειες του  σχεδόν άγονο αγροτεμάχιο να πουληθεί εκατονταπλάσιας της αντικειμενικής αξίας. 
     Μου φαίνεται αδιανόητο ο άνθρωπος που θεωρούσε ουσιαστικά, την αύξηση της τιμής αγοράς αγροτεμαχίου για την κατασκευή του Βιολογικού Κατούνας  απαραίτητη να μιλά για τις αυξημένες, για την περιοχή μας προσδιοριζόμενες αντικειμενικές αξίες από το υπουργείο Οικονομικών.

      Είναι απίστευτο ο Δήμαρχος που δεν έκανε τίποτα (είχε το χρόνο να το κάνει) για να αλλάξει την απόφαση για το αγροτεμάχιο του Βιολογικού Κατούνας να μιλά και να αντιδρά  για την απόφαση της κυβέρνησης.
 Ο ίδιος και η Δημοτική του ομάδα νομιμοποίησαν ουσιαστικά τέτοιες τιμές ακινήτων σε καθαρά αγροτικές περιοχές.
Γιατί λοιπόν διαμαρτύρεται!
 Εμείς οι πολίτες αυτού του Δήμου πρέπει να διαμαρτυρηθούμε για την τότε στάση του Δημάρχου και βέβαια για την ανήκουστο και αβάσιμη απόφαση της κυβέρνησης.
        Πράγματι οι τιμές που δόθηκαν στις αγροτικές περιοχές του Δήμου μας και την Βόνιτσα είναι αδιανόητες και σίγουρα βγήκαν από  ανθρώπους που μάλλον δεν έλαβαν υπόψη πολλά κοινωνικά κριτήρια.
       Ο κύριος Νίκος Σολδάτος δεν μπορεί να ομιλεί γιατί πριν από λίγο καιρό ψήφισε και κατοχύρωσε  τιμή 214.000 ευρώ περίπου για την αγορά αγροτεμαχίου 22 στρεμμάτων στην Κατούνα για τον Βιολογικό της Κατούνας.
     Όποιος νομιμοποιεί τέτοιες τιμές δεν μπορεί να διαμαρτύρεται για την απόφαση κάποιων που έδωσαν υψηλές αντικειμενικές τιμές στα οικόπεδα του Δήμου μας.
      Πολλές φορές οι αποφάσεις των κυβερνώντων συμβαδίζουν με αυτών των Δημάρχων και στην περιοχή μας με τόσα οδικά δίκτυα που γίνονται και με τόσες πολλές απαλλοτριώσεις και αγορές οικοπέδων για έργα των Δήμων και του κράτους οι αντικειμενικές αξίες λόγο όλων αυτών έχουν εκτοξευθεί . Ο κύριος Σολδάτος και η ομάδα του έχουν βάλει ένα λιθαράκι σε όλο αυτό το πανηγύρι.
     Είναι ο τελευταίος λοιπόν που πρέπει να ομιλεί και να διαμαρτύρεται.
       Το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να ζητήσει συγνώμη από τους πολίτες του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας και ειδικά από τους πολίτες του πρώην Δήμου Μεδεώνος για την αυξημένη τιμή αγοράς του αγροτεμαχίου του Βιολογικού Κατούνας και της εκτόξευσης των αντικειμενικών τιμών των οικοπέδων στο Ξηρόμερο.
     Σαν Δήμαρχος τέλος οφείλει και έχει χρέος να προλαμβάνει τέτοιες καταστάσεις .


11 σχόλια:

  1. ΑΜΑ ΣΕ ΕΚΑΝΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΑΠΕΤΡΕΠΕΣ ΜΕΓΑΛΕ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ......ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΣ ΕΣΥ ΑΛΛΑ Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΒΑΛΤΕ ΤΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΔΟΥΜΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΥΝΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το σκάνδαλο με το χωράφι στην Κατούνα θα έχει και συνέχεια. Θα γελάσει κάθε πικραμένος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το θέμα μας είναι η εξωτερική εμφάνιση του Παντελή και του κάθε Παντελή ή ότι κάποιοι δεν κάνουν για διαχείριση των προβλημάτων του Δήμου και με τις πράξεις ή την απραξία τους δημιουργούν ακόμη μεγαλύτερα... Τελικά για το μόνο που κάνουν είναι για φωτογραφίες και για φιέστες κι αλληλόθαψιμο στα καφενεία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΣΟΥ ΦΤΑΙΕΙ Ή ΟΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΣΤΑ ΧΩΝΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΝΑΕΙ. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΣ ΕΣΥ ΤΟ XIROMERONEWS ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΤΑ ΕΣΤΕΙΛΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΤΟΥ ΠΕΙΣ.
    ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΑΛΛΑ ΖΩΟ ΕΙΣΑΙ ΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανεβαίνει στην Κατούνα ρε παιδιά . Εκεί μπορείς να τον δεις και ολόκληρο.Σε λίγο καιρο θα τον δείτε οι περισσότεροι από πτηνών καλή και οι λίγοι ΣολδατοΦερεντιναιοι από την ανάποδη. Είναι χίλιες φορες καλύτερος πάντως από τον Κώτσο Στούπα και από άλλους παρατρεχάμενους τουωΣολδάτου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι γίνεται παιδιά σας τσούζει που αποκαλύπτει και κάνει αντιπολίτευση. Είσθε η ώρα που μερικοί ειδικοί θα κατέβουν από εκεί που είναι και αυτοί που κωνομάνε θα κρυφτούν στα λαγούμια τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΙ ΣΟΥ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΡΕ ΦΙΛΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΚΑΝΕ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΜΑΛΙΣΤΑ.
    ΑΛΛΩΣΤΕ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΟΛΗ Η ΠΑΡΕΑ ΠΩΣ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΜΕΔΕΩΝΟΣ.
    ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ;
    ΑΡΕ ΦΑΠ(ΕΣ) ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προς αποκατασταση της ταξης. Το site amvrakikosnews εχει δυο διαχειριστες τον Παντελη Αποστολακη και εμενα. Το σχολιο που ανεβηκε παραπανω ως amvrakikosnews δεν αντικατοπτριζει τις αποψεις τις δικες μου. Σε οτι αφορα το θεμα των αντικειμενικων ο Παντελης εχει δικιο. ΥΓ.Το να κρυβεσαι πισω απο την ανωνυμια κσι να βριζεις κοσμο ειναι τραγικο
    ΦΡΑΓΚΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΜΑΖΕΨΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΟΥ ΘΎΜΙΟ ΚΑΙ ΣΟΛΔΑΤΕ. ΈΡΧΕΤΑΙ ΛΑΙΛΑΠΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ. ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΥΑΛΙΝΟ ΚΛΟΥΒΟΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΤΑΙ ΟΧΥΡΩΘΕΙ. ΔΕΝ ΚΆΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΔΕΙΧΝΕΤΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΒΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΓΡΆΦΟΥΝ ΣΤΑ BLOGS ΤΗΝ ΚΑΚΟ ΣΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΟΔΥΚΝΕΙΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΓΡΑΦΕΙ. ΜΟΝΟ ΝΑ ΒΡΙΖΕΤΑΙ ΞΕΡΕΤΕ. Υ.Γ. ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΣΤΟ INTERNET ΚΑΙ ΤΟ ΗΧΥΤΙΚΟ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΕΝΟΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ. ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ……

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. nai dimosiografe exeis dikio den prepei na grafei kaneis anonima alla min ksexnas oti o protos didaksas itan o apostolakis me tous nerones kai tis saxlamares tou ara sto spiti tou pnigmenou den milane gia skini

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο