Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Αυτοί είναι οι δραπέτες που έπεσαν νεκροί

Νεκροί φέρονται να είναι ο 25χρονος Λίκα Εντισον και ο 41 ετών Ζαφέρι ή Αντμίρ Μουρατάι ή Μουρατάζ.

          Aποφασισμένοι να τελειώσει κατά τη διάρκεια της νύχτας η καταδίωξη που εξελισσόταν από τις 17 Ιουνίου στα ορεινά της Αιτωλοακαρνανίας ήταν οι αστυνομικοί που βρέθηκαν χθες, λίγο μετά τις δέκα το βράδυ, πρόσωπο με πρόσωπο με τους πέντε επικίνδυνους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων. 
     Δύο από τους καταζητούμενους έπεσαν νεκροί από τα πυρά των ανδρών της ΕΚΑΜ, ενώ οι άλλοι τρεις - ανάμεσά τους και ο Μαριάν Κόλα που θεωρείται ο πιο επικίνδυνος και αδίστακτος απ' όλους - κατάφερναν να διαφεύγουν έως τις πρώτες πρωινές ώρες.........



      Νεκροί φέρονται να είναι ο 25χρονος Λίκα Εντισον και ο 41 ετών Ζαφέρι ή Αντμίρ Μουρατάι ή Μουρατάζ. Πάντως, εκκρεμούσε έως τα ξημερώματα η επίσημη ταυτοποίηση των στοιχείων τους. 

        Οι άνδρες της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (ΕΚΑΜ) είχαν καταφέρει το τελευταίο 48ωρο να βρίσκονται μια ανάσα πίσω από τους δραπέτες. 
      Εντόπιζαν τα ίχνη τους σε λεηλατημένα σπίτια, σε χωράφια και όπου περνούσαν και περιόριζαν την ακτίνα μέσα στην οποία γίνονταν οι έρευνες. Η επιχείρηση που στήθηκε από την Αστυνομία είχε δύο χαρακτηριστικά: το πρώτο ότι στήθηκαν πολυάριθμα μπλόκα σε κάθε πιθανό και απίθανο σημείο απ' όπου θα μπορούσαν να περάσουν οι δραπέτες, που όπως εκτιμούσαν θα επιχειρούσαν να κινηθούν προς την Αλβανία. 
       Το δεύτερο χαρακτηριστικό ήταν ότι χρησιμοποιήθηκαν μέσα υψηλής τεχνολογίας για τον εντοπισμό τους. Μάλιστα, χρειάστηκε να δανειστούν και από τον Στρατό θερμικές κάμερες, ενώ είχε επιστρατευθεί προ ημερών και μη επανδρωμένο κατασκοπευτικό αεροπλάνο, το οποίο όμως κατέπεσε από άγνωστη αιτία την περασμένη Πέμπτη στην Αγία Ευθυμία Φωκίδας. Η συμμετοχή πάντως του συγκεκριμένου μέσου στην επιχείρηση δεν επιβεβαιώθηκε επισήμως από την ΕΛ.ΑΣ.
     Η αντίστροφη μέτρηση για την κρίσιμη φάση της επιχείρησης, τον άμεσο εντοπισμό των καταζητούμενων κακοποιών, ξεκίνησε χθες τα ξημερώματα. 
     Θερμική κάμερα κατέγραψε πέντε φιγούρες στον ορεινό όγκο, στα όρια Αιτωλοακαρνανίας και Ευρυτανίας, να κινούνται πεζή. Οι δυνάμεις της ΕΚΑΜ κινήθηκαν προς τη συγκεκριμένη περιοχή και ταυτόχρονα αναπτύχθηκαν μπλόκα σε κύκλο με μικρή ακτίνα από το σημείο που υπέδειξε η θερμική κάμερα.
       Η Αστυνομία αναζήτησε προνομιακό γι' αυτήν σημείο προκειμένου να παρασύρει σε αυτό τους δραπέτες. Γνωρίζοντας ότι έφεραν βαρύ οπλισμό - και χειροβομβίδες - έκλεισαν όλες τις διόδους, εκτός από μία που οδηγούσε σε μια ρεματιά στην περιοχή Κόνισκα Θέρμου.
      Από εκείνη τη στιγμή και μετά δεν είχαν παρά να περιμένουν να πέσει το σκοτάδι, γνωρίζοντας ότι τότε οι δραπέτες θα ξεθάρρευαν και θα επεδίωκαν να προχωρήσουν. Περίπου στις 10 το βράδυ οι δραπέτες εντοπίσθηκαν.

     Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, πριν ξεκινήσει η μεγάλη επιχείρηση, τρεις από τους δραπέτες κατάφεραν να ξεφύγουν πιθανότατα με αυτοκίνητο από τον αστυνομικό κλοιό. 
     Οι άλλοι δύο αποκόπηκαν και παρέμειναν σε τοποθεσία κοντά στη ρεματιά. Κρυμμένους σε θάμνους τους εντόπισε μία ομάδα ανδρών της ΕΚΑΜ και τους κάλεσε να παραδοθούν. Εκείνοι άνοιξαν πυρ εναντίον τους και σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες έριξαν και χειροβομβίδα. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο