Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Σάλπαρε για Ύδρα το θαλάσσιο ταξί...

Για την Ύδρα μαθαίνουμε ότι «σάλπαρε», χθες, το θαλάσσιο ταξί που την περασμένη εβδομάδα «δρομολογήθηκε» στο Μεσολόγγι, προκειμένου να κάνει περιηγητικές «κούρσες» στα νησάκια της Λιμνοθάλασσας με αφετηρία την Τουρλίδα…..


      Όπως μας μεταφέρθηκε, το «σαλπάρισμα» έγινε διότι από πλευράς δήμου Μεσολογγίου είχε δοθεί «υπόσχεση» στον ιδιοκτήτη του ταξί ότι θα υπογραφεί «συμβόλαιο» για την οικονομική «εξασφάλισή» του… Τέτοιο συμβόλαιο δεν υπογράφηκε μέχρι χθες που ήταν η καταληκτική ημερομηνία με αποτέλεσμα το «ταξί» να σαλπάρει. Σε κάθε περίπτωση - ανεξάρτητα δηλαδή της εγκυρότητας ή όχι της πλροφορίας  για την αιτία του «σαλπαρίσματος» - γεγονός είναι ότι και αυτή η προσπάθεια του δήμου, όπως και η ανάλογη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με τα Ιόνια Νησιά «έπεσε» στο κενό.
    Και κατά την αποψή μας έπεσε στο κενό διότι ο σχεδιασμός δεν ήταν ο σωστός.
    Αλήθεια τι υποδομές δημιουργήθηκαν στα νησάκια του Βασιλαδίου και του Προκοπάνιστου για να γίνεται η υποδοχή και η όποια φιλοξενία των επισκεπτών; Για να μην αναφερθούμε σε διαμορφώσεις χώρων, καθαριότητα κλπ. …
Για την ιστορία δημοσιεύουμε ανακοίνωση του δήμου Μεσολογγίου της 11ης Ιουλίου 2013 για τη δρομολόγηση του θαλάσσιου ταξί, καθώς μέχρι και αυτή την ώρα (19:25 της 16/7) δεν έχει υπάρξει ανάλογη που να ενημερώνει το κοινό για την ακύρωση των δρομολογίων:
  
«O Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου ενημερώνει το κοινό πως στο δρομολόγιο του θαλάσσιου ταξί έχει προστεθεί και η παράλια του Λούρου.
Η περιήγηση στη Λιμνοθάλασσα μπορεί να αποτελέσει προορισμό για όσους θέλουν να δουν το μοναδικής ομορφιάς τοπίο με τα σπάνια είδη πουλιών, για όσους θέλουν να δουν από κοντά τοποθεσίες ιστορικής σημασίας ή απλά να κολυμπήσουν στα πεντακάθαρα νερά στο Προκοπάνιστο και τον Λούρο.
Τα δρομολόγια ξεκινούν κάθε μέρα στις 10:00 π.μ. και κάθε μιάμιση ώρα από την Τουρλίδα (αποβάθρα καταστήματος “Ηλιοβασίλεμα”), και το κόστος είναι 3 € για Αι Σωστη, 5 € για Προκοπανιστο και 10 € για Λούρο (τιμή ανά άτομο με επιστροφή)
Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων μπορείτε να επικοινωνείτε στο 6980 023 912 (κ. Τάσος).»

messolonghinews.blogspot.gr

1 σχόλιο:

  1. Έχω την εντύπωση ότι η ιδιοτική προτοβουλία στο Μεσολόγγι έπεφτε και πέφτει πάντα στο κενό. Αυτό υπέθυνος είναι ο Δήμος μα ποιό πολύ οι Μεσολογγίτες που δεν σκύβουν να βοηθήσουν ανάλογες προσπάθειες (Θαλάσσιο ταξί , Αναψυκτήρια , Παιδότοποι , Χώρος στάθμευσης , Καταστήματα γενικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο