Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

2ο Φεστιβάλ φωτογραφίας Μεσολογγίου 21 - 30 Ιουνίου 2013

Γιορτή της φωτογραφίας στο Μεσολόγγι!

   Συνεχίζεται με επιτυχία το 2ο Φεστιβάλ Φωτογραφίας Μεσολογγίου, με αρκετό κόσμο να επισκέπτεται καθημερινά τις εκθέσεις του Μουσείου «Μπενάκη» με φωτογραφίες του Κώστα Μπαλάφα, της Φωτογραφικής Λέσχης Μεσολογγίου και τις πολύ ενδιαφέρουσες εκθέσεις των Φωτογραφικών Λεσχών που συμμετέχουν σε αυτή τη γιορτή της φωτογραφίας!


     Παράλληλα, τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές εκδηλώσεις και παρουσιάσεις φωτογραφικών θεμάτων από καταξιωμένους φωτογράφους.
Οι εκδηλώσεις που είναι προγραμματισμένες είναι οι εξής:
1) Τετάρτη 26 Ιουνίου, ώρα 20:00
Διάλεξη και προβολή με θέμα το πολεμικό ρεπορτάζ με ομιλητές τους  Δημήτρη και Άρη Μεσσήνη, διεθνούς φήμης φωτο-ανταποκριτές.
     Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο.
2) Πέμπτη 27 Ιουνίου, ώρα 21:00
Η Κινηματογραφική Λέσχη Μεσολογγίου, στα πλαίσια του φεστιβάλ προβάλλει την ταινία με τίτλο «La camara oscura», της σκηνοθέτριας Maria Victoria Menis.
    Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο (θερινό σινεμά),.
3) Παρασκευή 28 Ιουνίου, ώρα 20:00
Διάλεξη από τον καταξιωμένο φωτογράφο Βασίλη Ταγκούλη και προβολή του έργου του με τίτλο «Εισαγωγή στην φωτογραφία μακράς έκθεσης και Fine Art φωτογραφία».
    Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο.
    4) Σάββατο 29 Ιουνίου, 21:00
Διάλεξη από τον καταξιωμένο φωτογράφο Αλέξανδρο Βρεττάκο και προβολή του έργου του με τίτλο «Τα πάντα μπορούν να γίνουν μια ενδιαφέρουσα εικόνα».
     Πεζόδρομος Αθ. Ραζηκότσικα (μπροστά στο μουσείο «ΔΙΕΞΟΔΟΣ»).
Οι εκθέσεις είναι επισκέψιμες για το κοινό καθημερινά πρωί 11-13.00 & απόγευμα 19-21.00 μ.μ.

Άρης Μεσσίνης

Ο Άρης Μεσσίνης, φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων τιμήθηκε με το βραβείο «Bayeux- Calvados for War Correspondents» για τις φωτογραφίες του στη μάχη της Σύρτης, στη Λιβύη, που διεξήχθη τον Οκτώβριο του 2011. Οι φωτογραφίες του τραβήχτηκαν, ενώ οι δυνάμεις του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου επέφεραν το οριστικό πλήγμα στις πιστές στον Καντάφι δυνάμεις, λίγες ημέρες πριν από τον θάνατο του Λίβυου ηγέτη. Οι φωτογραφίες του αποτυπώνουν τη βία, τη σύγχυση και τον πανικό που κυριαρχούσαν στην περιοχή πριν και κατά τη διάρκεια της μάχης. Ο 35χρονος φωτογράφος, γιος του επίσης καταξιωμένου διεθνώς φωτορεπόρτερ Δημήτρη Μεσσήνη, που πλέον είναι στέλεχος στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press, είναι επικεφαλής του φωτογραφικού τμήματος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων στην Ελλάδα από το 2006, ενώ ασκεί το επάγγελμα του φωτορεπόρτερ από το 1997. Δούλεψε στην Λιβύη και την Αίγυπτο κερδίζοντας διεθνείς διακρίσεις μεταξύ των οποίων το «Days Japan 2012», το «Fotoweek 2011», το «NPPA» και πολλά άλλα. Ο θεσμός των βραβείων «Bayeux- Calvados Awards for War Correspondents» ξεκίνησε το 1994 με πρωτοβουλία των αρχών της πόλης Bayeux και τιμά φωτορεπόρτερς που καλύπτουν τις ένοπλες συγκρούσεις, τις επιπτώσεις τους στον άμαχο πληθυσμό και ρεπορτάζ που αφορούν στην προάσπιση της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Φωτογραφίες του Άρη Μεσσήνη παρουσιάστηκαν και στο φετινό φεστιβάλ φωτορεπορτάζ «Visa pour l’image» μαζί με άλλων Ελλήνων συναδέλφων του, της Λουΐζας Γουλιαμάκη και του Άγγελου Τζωρτζίνη που επίσης εργάζονται στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων στην Αθήνα. Ο νεαρός φωτορεπόρτερ από ότι φαίνεται έχει βάλει πλώρη να ξεπεράσει τα κατορθώματα του πατέρα του, ο οποίος έχει γράψει τη δική του Ιστορία, με σημαντικούς σταθμούς της καριέρας του, την εισβολή των Σοβιετικών στο Αφγανιστάν, τους πολέμους στον Κόλπο και στα Βαλκάνια. Ο υιός Μεσσήνης μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, με το πάθος, τη δημιουργικότητα και τη συνεχή του προσπάθεια, περνάει τα σύνορα και ταυτόχρονα διεθνώς το θετικό μήνυμα μιας άλλης Ελλάδας.

΄Εκθεση με θέμα το Φωτορεπορτάζ   

Έκθεση Φωτογραφίας του φωτορεπόρτερ Άρη Μεσσήνη, με τίτλο « ΛΙΒΥΗ : ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ - Ο πόλεμος των ατάκτων».

Πρόκειται για ένα φωτογραφικό οδοιπορικό από τον πόλεμο που διεξήχθη στη Λιβύη από τους άτακτους αντικαθεστωτικούς ενάντια στο καθεστώς του Moamar Kadhafi από τον Μάρτιο του 2011 μέχρι και τις 14 Οκτωβρίου 2011.

Μουσείο «ΔΙΕΞΟΔΟΣ» , Παρασκευή 21 Ιουνίου-Κυριακή 30 Ιουνίου 2013. 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο