Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Προσωρινά έκπτωτες οι εργολαβίες στο Ακτιο – Αμβρακία

   Επιδόθηκαν χθες από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Υποδομών τα σχετικά έγγραφα προς τις τέσσερις εργολαβίες που εκτελούν τον οδικό άξονα Ακτιο – Αμβρακία. Για τις τρεις από τις εργολαβίες είναι η δεύτερη φορά που κηρύσσονται προσωρινά έκπτωτες.
     Όπως προβλέπει η σχετική διαδικασία, εντός 15 ημερών οι εργολάβοι θα πρέπει να υποβάλλουν ένσταση έναντι της απόφασης, η οποία και θα εξεταστεί από το Συμβούλιο Δημοσίων Έργων στην Αθήνα. Αυτό είναι και το όργανο που θα αποφασίσει εάν οι εργολαβίες κηρυχτούν οριστικά έκπτωτες............



      Οι τέσσερις εργολαβίες είχαν ειδοποιηθεί πριν από έναν μήνα περίπου ότι θα πρέπει να προχωρήσουν σε κάποιες εργασίες ώστε να αποφύγουν αυτήν την εξέλιξη. Από τότε μέχρι σήμερα όμως το έργο εξακολουθεί να είναι «παγωμένο» κι έτσι ενεργοποιήθηκαν οι σχετικές διαδικασίες έκπτωσης.
       Πριν από μερικούς μήνες οι τρεις από τις τέσσερις εργολαβίες είχαν και πάλι κηρυχτεί προσωρινά έκπτωτες, αλλά είχαν υποβάλει ενστάσεις, που είχαν γίνει αποδεκτές. Έτσι παρά το αρχικό κλίμα που υπήρχε μετά τις ανακοινώσεις για εμπλοκή της κατασκευαστικής «Ακτωρ» στο έργο, οι εξελίξεις εξακολουθούν να είναι αρνητικές και εξαιρετικά δυσοίωνες σχετικά με το μέλλον του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο