Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Επίσημος υποδοχή Λειψάνων Αγίου Βαρβάρου του εν Τρύφου Ακαρνανίας ασκήσαντος στον Ποταμό Κέρκυρας

      EΠΙΣΗΜΟΣ ΥΠΟΔΟΧΗ ΑΠΟΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΙΜΙΑΣ ΚΑΡΑΣ ΟΣΙΟΥ ΒΑΡΒΑΡΟΥ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΠΟΛΙΤΟΥ ΚΑΙ ΜΥΡΟΒΛΗΤΟΥ ΤΟΥ ΕΝ ΤΡΥΦΟΥ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΑΣΚΗΣΑΝΤΟΣ  ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

     Την Κυριακή (του τυφλού) 9 Ιουνίου 2013, παρουσία Κλήρου και λαού, η ενορία Ποταμού Κερκύρας θα υποδεχθεί απότμημα της τιμίας κάρας του Οσίου πατρός ΒΑΡΒΑΡΟΥ του Πενταπολίτου και Μυροβλήτου προς μόνιμον ευλογίαν και αγιασμόν των πιστών.
    Η τελετή υποδοχής θα συνδυαστεί με την ετήσια λιτάνευση της Ιεράς και Θαυματουργού εικόνος της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της "ΔΗΜΟΣΙΑΝΑΣ" που αποθησαυρίζεται στον ιστορικό Ναό του Αγίου Βαρβάρου εις ανάμνησιν της απαλλαγής της νήσου εκ των δεινών της φοβερής ανομβρίας.
        Η εκκίνησις της λιτανευτικής πομπής θα ξεκινήσει μετά πάσης μεγαλοπρεπείας και λαμπρότητος την 19:00ην ώραν............



ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΛΟΓΙΑ!
     Ο Άγιος Βάρβαρος αγίασε και ενταφιάστηκε στο χωριό Τρύφου (Ακτίου-Βόνιτσας).  Από την Τρύφου τα πήρε Βενετός  Αξιωματικός και Φήμες ανέφεραν ότι τα ιερά λείψανα του, βρίσκονταν σε ένα μικρό χωριό της Ιταλίας που λέγεται San Barbaro
    Και ενώ οι έρευνες για τα ιερά λείψανα του επικεντρώνονταν στην Ιταλία, τελικά μετά από αιώνες βρέθηκε ο πολύτιμος θησαυρός στην πόλη Vodnjan της Κροατίας. 
           Τα άγια λείψανα βρέθηκαν από την ενορία Αγίου Βαρβάρου του ιστορικού προαστίου Ποταμός Κερκύρας, και τετραμελής αντιπροσωπεία της ενορίας μετέβει στην ιστορική πολη Vodnjan της Κροατίας και παρέλαβαν τμήμα της τιμίας κάρας του οσίου πατρός ημών ΒΑΡΒΑΡΟΥ του Πενταπολίτου και Μυροβλήτου (Διαβάστε περισσότερα εδω).

       Ως γνωστόν οι κάτοικοι του προαστίου Ποταμός Κερκύρας ευλαβούνται όλως ιδιαιτέρως τον Άγιο Βάρβαρο καθώς κατά τον 15ο αιώνα και κατά την μεταφορά των ιερών λειψάνων από την Τρύφου με προορισμόν την Ιταλικήν γην, το πλοιάριον αγκυροβόλησε εις το θαλάσσιον τμήμα της περιοχής, οπου ο Άγιος θεράπευσε παραλυτικόν τινά νέον..

Ο Τάφος του Αγίου Βαρβάρου στην Τρύφου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο