Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Θέρμο: Ημερίδα ενημέρωσης για τις επιχειρηματικές δυνατότητες στον Αγροτικό Τομέα


       «Μία από τις προτεραιότητες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είναι η στροφή στον Αγροτικό Τομέα και η στήριξη, ιδίως, των νέων επιχειρηματιών – αγροτών που φέρουν μαζί τους, την κουλτούρα των νέων τεχνολογιών, την αντίληψη βελτίωσης της ποιότητας των αγροτικών προϊόντων και την αναβάθμιση της προστιθέμενης αξίας τους». Αυτό επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας στο πλαίσιο της ημερίδας με θέμα «Σύγχρονες επιχειρηματικές δυνατότητες στον αγροτικό τομέα του Δήμου Θέρμου»..........



     Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στο Συνεδριακό Κέντρο του Δημαρχείου Θέρμου στην Αιτωλοακαρνανία και συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Δήμο Θέρμου.
     «Η γεωργία και ο πρωτογενής τομέας αποτελούν τον πυλώνα πάνω στον οποίο θα στηριχθεί η ανάταξη της οικονομίας της χώρας και ιδίως της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ενώ παράλληλα η αποτελεσματική αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων προϋποθέτει και τον καλύτερο συντονισμό όλων των εμπλεκομένων» σημείωσε ο κ. Κατσιφάρας ενώ πρόσθεσε πως «όπως όλοι ξέρουμε η γενικές πολιτικές όσο κι αν έχουν τη βαρύνουσα σημασία τους, δυστυχώς δεν αρκούν από μόνες τους. Επάνω σε αυτές τις βασικές πολιτικές κατευθύνσεις, έρχονται να «κουμπώσουν» οι πρωτοβουλίες των τοπικών κοινοτήτων, των τοπικών κοινωνιών».
Μεταξύ άλλων οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τις αποδοτικότερες μεθόδους αγροτικής παραγωγής, τις επενδύσεις στις γεωργικές εκµεταλλεύσεις, το Καλλιεργητικό Πλάνο Περιφέρειας ∆υτικής Ελλάδος κ.α.
     Ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Βασίλης Αντωνόπουλος, που είχε και την  ευθύνη της διοργάνωσης, επεσήμανε πως αυτές οι επιτυχημένες ενημερωτικές ημερίδες θα συνεχιστούν και σε άλλες περιοχές προκειμένου το σύνολο των αγροτών να ενημερωθεί για τις ευκαιρίες που παρουσιάζει η Αιτωλοακαρνανία και τις αποδοτικότερες μεδόδους που μπορούν να ακολουθήσουν.
    Στην ημερίδα, μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Υποδομών Νίκος Υφαντής, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Γιώργος Χριστογιάννης και Σάββας Αυγέρης, ο Δήμαρχος Θέρμου Θεόδωρος Πορφύρης, αντιδήμαρχοι, φορείς των Αγροτικών Συλλόγων της περιοχής κ.ά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο