Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Να προωθηθεί το ώριμο έργο για Φυτείες και Παπαδάτου ζητά από την Περιφέρεια ο δήμος Ξηρομέρου


           Ο δήμος Ξηρομέρου με αίτημά του προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος ζητά την άμεση προώθηση και κατ εξαίρεση χρηματοδότηση και δημοπρασία της ώριμης μελέτης για το τμήμα των 4,2 χιλιομέτρων από τα νότια των Φυτείων προς τις Φυτείες και την Παπαδάτου, καθώς επίσης και την ολοκλήρωση των δύο άλλων αναγνωριστικών μελετών δρόμων και κόμβων, μέχρι Αστακό και μέχρι Μύτικα από Αετό, του έργου «Βελτίωση οδού Κουβαρά- Φυτείες-Αστακός και Φυτείες – Κατούνα- Μύτικας».
        Το ζήτημα που έχει προκύψει είναι ότι από τα συνολικά 80 χλμ του έργου εγκρίθηκε και δημοπρατήθηκαν μόνο τα 9,2 χλμ, δηλαδή από Κουβαρά μέχρι λίγο έξω από χωριό Μπαμπίνη (συνολικού προϋπολογισμού 16.366.115 ευρώ ). 
      Δεν δημοπρατήθηκαν όμως ποτέ τα 4,2 χιλιόμετρα από κόμβο Λιγοβιτσίου προς Φυτείες και Παπαδάτου, ενώ είχε υποβληθεί πλήρης οριστική μελέτη και είχε ωριμάσει για δημοπράτηση ως Α΄ΦΑΣΗ του έργου. Αποτέλεσμα Φυτείες και Παπαδάτου να απομονώνονται πλέον.......



       Ο προβληματισμός των ανθρώπων του δήμου Ξηρομέρου έχει να κάνει με το γεγονός ότι κανείς δεν γνωρίζει αν τα 6.650.000 € προς Φυτείες και Παπαδάτου κόπηκαν, ή δόθηκαν αλλού…
        Εδώ προκύπτει ένα σημαντικό θέμα που έχει να κάνει με τους φορείς της αυτοδιοίκησης καθώς παρατηρούμε ότι από τη μια το κράτος φωνάζει τις Περιφέρειες, «φτιάξτε μελέτες ώριμες να τις βάλουμε στο ΕΣΠΑ και να φτιάξουμε έργα για να μη επιστρέφονται πιστώσεις πίσω στην Ε.Ε» και την ίδια ώρα παρόλα που έχουν ώριμες και οριστικές μελέτες έργα όπως το κομμάτι 4,2 χλμ από κόμβο Λιγοβιτσίου προς Φυτείες και Παπαδάτου μένουν έξω από τους σχεδιασμούς.


ΞΗΡΟΜΕΡΟΝΕWS: Να τονίσουμε για τον δρόμο Κουβαράς-Φυτείες και για τον κόμβο Λιγοβιτσίου προς Φυτείες και Παπαδάτου, η αντιδήμαρχος Ξηρομέρου Ευθυμία Κολοβού-Καραπάνου τα φέρνει συχνά στην επικαιρότητα, τα αναδεικνύει και πιέζει για να προχωρήσουν τα έργα δηλαδή οι δημοπρατήσεις και οι κατασκευές, για να μπορούν όλοι να απολαμβάνουμε ένα σύγχρονο και ασφαλή  δρόμο και που θα δημιουργήσει στο Ξηρόμερο και στην δημοτική ενότητα Φυτειών προϋποθέσεις για ανάπτυξη σε όλους τους τομείς.


1 σχόλιο:

  1. ΕΙΣΤΕ ΑΞΙΕΠΑΙΝΗ ΚΑΙ ΣΥΕΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΔΙΝΕΤΕ ΜΑΧΕΣ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΝ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο