Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

ΤΟ ΤΑΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ, ΕΛΠΙΔΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ


Γράφει  ο: Χρήστος  Γερ.  Σιάσος
                     Καθηγητής

     Το σωματείο «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΤΑΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ» διοργανώνουν ημερίδα στις 31 Μαρτίου 2013 στο γήπεδο SPORTING στην  Αθήνα με ελεύθερη είσοδο και θέμα, «ΤΟ ΤΑΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ, ΕΛΠΙΔΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ».

          Η Ελλάδα μας έχει ταχθεί από τη μοίρα να είναι ο θεματοφύλακας της Παγκόσμιας Ελευθερίας. Η 25η Μαρτίου του 1821 είναι κοσμοϊστορικό γεγονός και δίδαξε πως οι σκλάβοι γίνονται ελεύθεροι. Στα χρόνια της σκλαβιάς η Ορθόδοξη Εκκλησία μας έγινε η Ιερή κιβωτός και αναπτύχθηκε ό,τι καλύτερο γέννησε η Ρωμιοσύνη στα χρόνια της Τουρκοκρατίας. Οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι του Μεσολογγίου κάνουν την Ηρωική Έξοδο, οι γυναίκες του Σουλίου χορεύουν το χορό του θανάτου, ξεσηκώνετε η Τριπολιτσά, η Αλαμάνα, τα Δερβενάκια όλος ο Ελληνισμός. Από το Θυσιαστήριο της Αγίας Λαύρας ο φλογερός και γεμάτος πίστη και ελπίδα Επίσκοπος Παλαιών Πατρών Γερμανός ευλογεί τα παλληκάρια του Αγώνα, Κολοκοτρώνη, Ανδρούτσο, Διάκο, Καραϊσκάκη, Μπότσαρη, Μιαούλη και όλους τους άλλους αγωνιστές για να συντρίψουν τους βάρβαρους εχθρούς του Έθνους.......

 
      Σήμερα οφείλουμε να διακηρύξουμε και να υποσχεθούμε πως όχι μόνο θα προασπίσουμε την Ελευθερία που μας κληροδότησαν οι μεγάλοι μας νεκροί, αλλά  θα την κρατήσουμε και θα την ολοκληρώσουμε για να γίνουμε κι εμείς άξιοι της ιστορίας μας.
     Μέσα από την ψυχή μας και την καρδιά μας αναπηδά σήμερα, στη σκέψη όλων μας, το μεγάλο χρέος, το Εθνικό καθήκον όλου του Ελληνισμού, να χτίζει ανά τους αιώνες καινούργιους Παρθενώνες.  
      Το σωματείο «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΤΑΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ»διοργανώνουν ημερίδα στις 31 Μαρτίου 2013 στο γήπεδο SPORTING στην  Αθήνα με ελεύθερη είσοδο και θέμα, «ΤΟ ΤΑΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ, ΕΛΠΙΔΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ». Το Τάμα είναι μια υπόσχεση του Γέρου του Μοριά, του Ήρωα Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και όλων των Αγωνιστών, μετά την απελευθέρωση να κτίσουν Μεγαλοπρεπέστατο Ιερό Ναό του Σωτήρος Χριστού.
          Η απόφαση επισημοποιήθηκε στο Άργος με ομόφωνο ψήφισμα της 31 Ιουλίου 1829 Δ΄ Εθνικής Συνελεύσεως των Ελλήνων και με την υπογραφή του Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια έγινε νόμος του Κράτους με τα Βασιλικά Διατάγματα των ετών1834 και 1838. Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος στις 8 Ιουνίου 2012έλαβε απόφαση: «…Την ανέγερση Μεγάλου Συνοδικού Πνευματικού Κέντρου Βυζαντινής Παραδόσεως, με μεγαλοπρεπή Καθεδρικό Ναό, αφιερωμέμο στον Σωτήρα Χριστό, μάλιστα εις εκπλήρωση του Τάματος του Έθνους, με χρονικό ορίζοντα αποπερατώσεως του έργου το έτος 2021, δηλαδή διακόσια χρόνια μετά την Εθνική Παλιγγενεσία…».
           Σύμφωνα με το πρόγραμμα της ημερίδας θα μιλήσουν, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ με θέμα, «Υποχρέωσης εκπληρώσεως του Τάματος των προγόνων μας», ο Συνοδικός, ποιμενάρχης μας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. ΚΟΣΜΑΣ με θέμα, «Σπουδαιότατον  ο  τόπος  ανεγέρσεως  του  Ιερού  Ναού  του  Σωτήρος  
Χριστού», ο Συνοδικός, συμπατριώτης μας,  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. ΙΕΡΕΜΙΑΣ με θέμα «Το Τάμα του Έθνους, του Κολοκοτρώνη, του Μακρυγιάννη και των άλλων Ηρώων της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας, Εθνική υπόθεσης». 
     Θα ακολουθήσουν και άλλοι ομιλητές Επιστήμονες,  Ιστορικοί, Καθηγητές Πανεπιστημίων Εσωτερικού και Εξωτερικού, Δημοσιογράφοι  άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών. Η ανακοίνωση του Σωματείου μας λέει ότι ο Λαός  θα επιστρέψει στις ρίζες του, θα δώσει νόημα στη ζωή του και όταν οι Έλληνες είναι ενωμένοι με την βοήθεια του Θεού πάντοτε νικούν.

Υ.Γ. Ουδεμία σχέση έχει το Τάμα του Έθνους των ετών 1968 – 1973.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο