Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Κραυγή: Το Δημοτικό σχολείο Μπαμπίνης πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί!



         Το Δημοτικό σχολείο Μπαμπίνης που κάποτε φοιτούσαν 120 μαθητές έχει μια βαρύτιμη προίκα αφού έχει χαρίσει στο Ξηρόμερο και την Αιτωλοακαρνανία μεγάλα μυαλά! 
       Όμως, το ισχυρό ρεύμα αστυφιλίας των προηγούμενων δεκαετιών το έφερε σε μόνιμη φθίνουσα κατάσταση και ίσως φέτος να χτυπάει για τελευταία χρονιά το κουδούνι του ιστορικού σχολείου, αφού σήμερα δυστυχώς το έτος 2013 μόνο 6 παιδιά φοιτούν στο δημοτικό. 
      Το σχολείο κινδυνεύει να κλείσει και οι παιδικές φωνούλες δεν θα ακούγονται πια στην πλατεία  και στα δρομάκια του χωριού........


      Η νεαρή Μαρία Καραποναρλίδου είναι η δασκάλα του σχολείου και καθημερινά οδηγεί τους μόλις έξι μαθητές της Μπαμπίνης στο μαγικό κόσμο της γνώσης και έτσι απομακρύνει τον κίνδυνο να κλείσει το σχολείο και ακόμα περισσότερο, κρατά τις οικογένειες µε παιδιά στον τόπο τους.

      «Έχει τεράστιο ενδιαφέρον να διδάσκει κανείς σε σχολείο µε ελάχιστους μαθητές» λέει η κ. Μαρία Καραποναρλίδου, «αφού είναι υποχρεωμένη να παραδίδει μαθήματα ταυτόχρονα σε όλα τα παιδιά, που όμως το καθένα είναι σε διαφορετική τάξη! Αυτό είναι μια πρόκληση για τη δασκάλα, γιατί θα πρέπει να υπάρξει μια τέτοια σύνθεση, ώστε κάθε μάθημα, αν είναι δυνατόν, να παρουσιάζει ενδιαφέρον για όλα τα παιδιά που βρίσκονται μέσα στην ίδια τάξη».

        Οι μαθητές είναι χαρούμενοι από την ζεστασιά και την οικειότητα της δασκάλας και αισιόδοξοι ότι και του χρόνου το σχολείο τους θα είναι ανοιχτό αφού η παρέα τους θα μεγαλώσει με τη συμμετοχή δύο ακόμα μαθητών.
      Όμως οι μικροί μαθητές κάνουν έκκληση να αποκτήσουν ένα ηλεκτρονικό υπολογιστή για να μπορούν να συζητάνε με άλλα παιδιά για τα ενδιαφέροντα τους, να παρακολουθούν πως γίνονται τα μαθήματα σε άλλα σχολεία και να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά µε τους υπολογιστές.

     Το Δημοτικό σχολείο Μπαμπίνης πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί, διότι η κατάργηση του θα επιφέρει αρνητικές συνέπειες όπως μαρασμό της Μπαμπίνης και ερήμωση της Περιοχής.
       Θεωρούμε χρέος μας να συνδράμομε τη δασκάλα και τους μαθητές, στα δίκαια αιτήματά τους για τη διατήρηση του σχολείου τους που αποτελεί μοχλό ανάπτυξης και προόδου της Μπαμπίνης.




















3 σχόλια:

  1. Είναι λυπηρό να κλείνουν σχολεία…δυστυχώς !
    Το Δημοτικό Σχολείο Κωνωπίνας έκλεισε πριν από λίγα χρόνια έχοντας οκτώ (8) παιδάκια ! Είναι βλέπετε σημεία των καιρών να κλείνουν σχολεία και ν’ αν οίγουν φυλακές …
    Θεόδωρος Χολής
    Κωνωπίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. όταν το μόνο που βλέπουμε είναι νούμερα και όχι Ανθρώπους, όταν δεν θέλουμε ένα ανθρωποκεντρικό σχολείο, όταν η παιδεία στην Ελλάδα έχει σταματήσει να είναι δωρεάν, τότε το μόνο εύκολο είναι να κλείσουμε ένα σχολείο,το δύσκολο; να αντισταθούμε μέχρι τέλους και να διεκδικήσουμε το καλύτερο έτσι όπως εμείς το ζούμε στην καθημερινότητα μας. Το κλείσιμο του σχολείου στο όνομα μιας καλύτερης παιδείας οδηγεί στο κύκνειο άσμα της παιδείας στην επαρχεία.
    Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φυτειών ΄΄Ακαρνανικό Φως΄΄

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΣΟ ΣΚΛΗΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΕΙΣ ΟΤΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΦΟΙΤΗΣΕΣ ΚΛΕΙΝΕΙ. Ο ΧΩΡΟΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΑΝΤΗΧΟΥΣΕ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΦΩΝΗ , ΑΛΛΟΤΕ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ , ΑΛΛΟΤΕ ΛΥΠΗΜΕΝΗ , ΘΑ ΜΑΡΑΖΩΣΕΙ , ΘΑ ΒΟΥΒΑΘΕΙ. ΤΟΣΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ, ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΙ ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΑΘΗΣΗΣ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ. ΕΜΕΙΣ ΚΑΛΩΣ Η ΚΑΚΩΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΑΜΕ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΣ ΣΥΓΧΩΡΙΑΚΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΕ ΣΩΣΤΟ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΤΡΟΠΟ ΜΑΘΗΣΗΣ, ΜΕΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ Κ.Λ.Π.. ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑ ΜΕ ΜΙΑ ΔΑΣΚΑΛΑ ΣΕ ΕΞΗ ΤΑΞΕΙΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΜΑΣ ΠΟΝΑΕΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΠΟΝΑΕΙ ΟΤΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΜΑΡΑΖΩΝΕΙ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΡΑ. ΓΕΡΟΝΤΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ. ΑΣ ΔΕΙΞΟΥΝ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ. ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΑΣ, ΑΣ ΕΛΘΟΥΝ ΝΕΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΘΑ ΑΚΟΥΣΤΟΥΝ ΧΑΡΟΥΜΕΝΕΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΦΩΝΕΣ ΚΑΙ Η ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ ΣΤΑ ΧΕΙΛΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ. ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο