Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Ο ΣΥΡΙΖΑ για τα επεισόδια στο Μεσολόγγι


          Η κυβέρνηση ΝΔ, ΔΗΜΑΡ, ΠΑΣΟΚ, «ξέρει» να αντιμετωπίζει τα προβλήματα του Ελληνικού λαού. Με το μαστίγιο ή με το καρότο ο Υπουργός παιδείας μετά από ένα προσχηματικό διάλογο, που έγινε σε κλειστά γραφεία του Υπουργείου και μακριά από το δοκιμαζόμενο Ελληνικό λαό, ετοιμάζεται, να επιβάλει το σχέδιο Αθηνά. Ένα σχέδιο που διαλύει ό,τι έμεινε όρθιο από τη δημόσια παιδεία.
        Σήμερα στο Μεσολόγγι ο κύριος Σαλμάς, μιλώντας σε κομματικούς του φίλους στην ουσία με τη στάση του δυναμίτισε την συνάντηση με επιτροπή φορέων και πολιτών. Πιστός στην κυβερνητική τακτική για «διάλογο» με την κοινωνία έβαλε τα ΜΑΤ να συναντήσουν τους πολίτες, «ψεκάζοντάς» τους με τις απόψεις της ελληνικής κυβέρνησης.......



           Ως εδώ όμως δεν μας εκπλήσσει κάτι αφού το ίδιο έργο το έχουμε δει και στην Χαλκιδική και σε άλλες περιοχές της χώρας. Αυτό που είναι απορίας άξιο είναι το θράσος του Υπουργού το ίδιο απόγευμα, που παραβρέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπάκτου, να μιλήσει για κοινό αγώνα όλων των Αιτωλοακαρνάνων απέναντι στα προβλήματα, καταγγέλλοντας την ίδια στιγμή δημοσίως τους πολίτες του Μεσολογγίου για βάναυση συμπεριφορά απέναντι στο πρόσωπό του. Από την άλλη κάλεσε τους δημοτικούς συμβούλους της Ναυπάκτου να συνετιστούν υποσχόμενος ένα δεύτερο τμήμα για το ΤΕΙ στην πόλη τους.
       Θεωρούμε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει όχι μόνο ο λαός της Αιτωλοακαρνανίας αλλά και ολόκληρός ο Ελληνικός λαός, είναι οι τακτικές που ακολουθεί τόσο ο κ. Υπουργός αλλά και η κυβέρνηση.
      Θεωρούμε επίσης πως η εμμονή με κάθε τρόπο στην εφαρμογή των μνημονιακών επιλογών της τρόικας εσωτερικού βυθίζει τη χώρα στο αδιέξοδο και σε ανθρωπιστική κρίση. Στόχος τους είναι να διαλυθεί η συνοχή των τοπικών κοινωνιών με κάθε τρόπο, ώστε ανενόχλητοι να ξεπουλήσουν ό,τι απέμεινε όρθιο στη χώρα.

     Τα γεγονότα στην Ι.Π. Μεσολογγίου έρχονται να προστεθούν σε μία σειρά αντιδημοκρατικών και αυταρχικών επιλογών της κυβέρνησης Σαμαρά, που γνώρισε η Ελληνική κοινωνία το τελευταίο διάστημα.
       Η σημερινή κινητοποίηση των πολιτών του Μεσολογγίου είναι σε συνέχεια των αγώνων που δίνουν οι τοπικές κοινωνίες (Χαλκιδική, Ιεράπετρα κ.α.), ενάντια στην εξόντωσή τους.
         Όσον αφορά τέλος τα ψεύδη που αναφέρονται στην σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:
α) Δεν υπήρξε καμία απόπειρα βίαιης εισβολής στο χώρο του ξενοδοχείου. Αντιθέτως η επιτροπή φορέων και πολιτών περίμενε καρτερικά να τη δεχθεί ο κύριος Σαλμάς, καθότι είχε σε προτεραιότητα να συναντηθεί με τους δικούς του πολιτικούς φίλους.
β) Ο συμπολίτης μας, που η αστυνομία αναφέρει, ότι υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο, βρέθηκε σε αυτή την κατάσταση διότι ο οδηγός του κυρίου Σαλμά ανέπτυξε ιλιγγιώδη ταχύτητα και παραλίγο να τραυματίσει σοβαρά τον γιό του. Αδιάψευστός μάρτυρας γι’ αυτό είναι τα σχετικά βίντεο, που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο, από τα οποία προκύπτει, ότι κινδύνευαν ανθρώπινες ζωές από την συγκεκριμένη πράξη του οδηγού του κ. Υπουργού.
γ) Μετά την παραπάνω εξέλιξη, του λιποθυμικού επεισοδίου, η Αστυνομία χωρίς καμία αιτία χρησιμοποίησε εκ νέου χημικά με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός στους συγκεντρωμένους πολίτες.

Τελειώνοντας θα θέλαμε να τονίσουμε ότι:
Ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν και θα συνεχίζει να βρίσκεται, στο πλευρό των αγωνιζόμενων πολιτών του νομού, τους οποίους θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την τελική απόσυρση του σχεδίου Αθηνά.
Το έργο της αναμόρφωσης της Εκπαίδευσης είναι δημοκρατική υπόθεση των ανθρώπων τους και όχι των εντεταλμένων εκκαθαριστών της πολιτικής των Μνημονίων.

Το Γραφείο Τύπου

1 σχόλιο:

  1. οι λευεντες των ΜΑΤ μπραβο παιδια για 500 ευρω κανεται πολυ περισσοτερα απ'οσα πρεπει . !!!! εγω παντος δεν θα εκανα αυτη την δουλεια των ΜΑΤ ουτε με 1500 ευρω , γιατι απλα , θα εφτανα στο σημειο ψηχοπαθειας με αυτη την δουλεια , και ισως στο τελος να αυτοκτονουσα ......καλυτερα πεινασμενος, παρα χορτασμενος απο ενοχές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο