Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Βατράχια και Δερβίσηδες!


 Απο τον Δημήτρη Αρβανίτη

     Να λοιπόν που ένα ζωντανό γεννήθηκε στο βάλτο του διαδικτύου.
      Και τι άλλο θα μπορούσε να ειναι μέσα στις λάσπες, τα φύκια και τα βρωμερά νερά εκτός από βάτραχος; Τωρα αν θέλετε του βάζουμε και μεταξωτές κορδέλες για να πάει με τα φύκια. Αλλά από την άλλη θα νομίσετε ότι θελουμε να πουλήσουμε φύκια για μεταξωτές κορδέλλες πράγμα το οποίον, πιστέψτε με, δεν είναι στις προθέσεις μας.

       Ποιός όμως ο σκοπός αυτής της γέννησης; Πως συνέβη η σύλληψις; Ποιοί οι γεννήτορες, ο νονός, οι γιατροί και οι μαιες αλλά και οι λοιποί συγγενεις; Πως θα πορευτει το νεογνό, σε ποιά βαλτόνερα θα κατοικήσει; Και πως ακριβώς θα ζήσει; Με τι τροφές; Πως θα λειτουργει; Καίρια ερωτήματα που απαιτούν σαφεις και καθαρές απαντήσεις.......



   Θα μου πείτε τωρα, "άσε μας ρε μεγάλε και ποιός ενδιαφέρεται για τον βάτραχό σας;" Αντιληπτό και ως ένα σημείο κατανοητό, αλλά λάθος σας!

    Διότι δεν είναι απλός βάτραχος, το βατραχάκι μας. Ειναι ο πρώτος βάτραχος πουλί. Ειλικρινά σας το λέω. Εχει όλα τα στανταρς που απαιτούνται για να πετάξει. Αλλά και πιστοποιήσεις ποιότητας διαθετουν οι γεννήτορες προς απόδειξη των ισχυρισμών τους.

 Θα προσπαθήσω να απαντήσω στα ερωτήματα αυτά πιό κάτω, επειδή πιστευω ότι οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους.

     Σκοπός της γέννησης ειναι να δώσουμε στους περιπολούντες το διαδίκτυο φίλους, ενημέρωση. Από τη δική μας σκοπιά. Γιατί θα συμφωνείτε ότι η ενημέρωση έχει σχέση με αυτόν που την εκπέμπει. Κι εδώ είναι το δράμα των μεγαλοεκδοτών, διαπλεκόμενων εθνικών εργολάβων. Δεν έχουν πλέον το μονοπώλιο των ειδήσεων. Οχι ότι δεν προσπαθούν. Προσπαθούν, γι αυτό κι εχουν κάνει όλοι ενημερωτικές ιστοσελίδες δίνοντας και πολλά χρήματα.    
       Κάποιοι μάλιστα δεν βγαίνουν οι ίδιοι, χρησιμοποιουν αχυράνθρωπους. Αλλά πλέον υπάρχει πλουραλισμός και οι ειδήσεις δεν είναι δυνατό να θαφτούν ή να ελεγχθούν. Βέβαια για να λέμε την αλήθεια, από την ελεγχόμενη ενημέρωση του κράτους και των μιντιαρχών περάσαμε στην άλλη όχθη, στον βομβαρδισμό και στη πλήρη αυθαιρεσία. 

   Γιατί δεν υπάρχουν κάποιοι κανόνες, κάποιες αρχές που υποχρεωτικά να ακολουθούνται απ όσους ασχολούνται ειτε με μπλόγκς είτε με σάιτς αλλά και η όποια κρατική παρέμβαση να θέσει το πλαίσιο ενέχει τον κίνδυνο της προσπάθειας ελέγχου. Ετσι τα θηρία αλλά και τα παράσιτα και τα ερπετά ζουν ανάμεσα μας, ελεύθερα στη ζουγκλα και στους βάλτους του διαδικτύου. Οπότε η αλήθεια και το ψέμα συνυπάρχουν, δεν μπορεί να ξέρεις ποιός, τι, γιατί. Εμείς βγαινουμε καθαρά και λέμε ποιοί ειμαστε.

       Στο κάτω μέρος της ιστοσελίδας και στην ένδειξη ''ποιοί είμαστε΄΄ αναγραφονται τα ονοματεπώνυμα και οι ιδιότητες όσων ασχολούνται, όλοι με σχέση φιλική και όχι οικονομική.

        Σε ότι αφορά τους γεννήτορες και τη σύλληψη του πουλοβάτραχου, ήταν πριν δύο μήνες περίπου όταν μιλώντας με τον φίλο μου Νίκο Ναούμη και σχολιάζοντας ότι κάποιο σάιτ δεν έβαλε ένα άρθρο που στειλαμε, μισοαστεια – μισοσοβαρά του είπα: ΄΄ρε συ αχολούμαστε και γραφουμε στα ιστολόγια μας δυόμισυ χρόνια, γιατί δεν κάνουμε τη δική μας ιστοσελίδα να δημοσιεύουμε αυτά που θέλουμε εμείς;΄΄ 
     Αυτός αμέσως αγγάλιασε την ιδέα κι αρχίσαμε να ψάχνουμε φίλους και συνοδοιπόρους, όπως η Κυριακή Κέκου και η Ελένη Κριτσιδήμα. Στη συνέχεια εμφανίστηκαν κι οι υπόλοιποι φίλοι κι έτσι δημιουργήθηκε μια ομάδα δεκαπέντε ατόμων περίπου η οποία φιλοδοξεί να εκπαιδεύσει τον πουλοβάτραχο μας σε υπερηχητικές πτήσεις.
       Η κοινή γραμμή ειναι, γραφουμε τις απόψεις μας χωρις φόβο και πάθος, ελεύθερα, τις ειδήσεις με προσπάθεια διασταύρωσης αλλά και με κριτήριο την κατά τη δική μας γνώμη σπουδαιότητα τους. Κριτική ελεύθερη αλλά όχι ελευθεριάζουσα και κακόπιστη. Στους πάντες, κυβερνώντες και μη.

       Που θα κατοικήσει ο βατραχος, πως θα λειτουργει και πως θα τρέφεται; Πεδίο μας κατ αρχήν, η Ελλάδα αλλά κι ο κόσμος. Με έμφαση εντός Ελλάδας δυτικά, δηλαδή στη Δυτική Ελλάδα. Γιατί αυτο; Οι γεννήτορες ανήκουν στη Δυτική Ελλάδα αλλά και οι περισσότεροι των υπολοίπων.
      Ο υπογραφων κράτησε για τον εαυτό του τον ρόλο του αρχισυντάκτη και φέρει την ευθύνη του τελικού αποτελέσματος. Τωρα σχετικά με την τροφή του πουλοβάτραχου μας δηλώνουμε ότι δεν έχουμε ανάγκη τροφής.
      Εχουμε αλλάξει διάσταση κι εχουμε γίνει δερβίσηδες, δηλαδή ζουμε δερβίσηκα, το οποίο μεθερμηνευόμενο πάει να πει : Είμαι αυτάρκης με τα λίγα που έχω, ζω κατά ένα λιτό τρόπο, δεν ειμαι εξαρτημένος από τα υλικά αγαθά.

     Κι αν ακόμα στη ζούγκλα και τους βάλτους τσακώνονται τα βουβάλια δεν πρόκειται να τη πληρώσει ο δικός μας βάτραχος, γιατι στο μεταξύ θα εχουμε γίνει πουλιά.

    Όσο για σας που θα πειτε "βρε άει στο καλό πάρτε τον πούλο –βάτραχο σας και κάντε την΄΄ τι να πω; Κακό του κεφαλιού σας, εσείς θα χάσετε το θέαμα των μαχών στους βάλτους..."...

-Αγαπητοί φίλοι, το βατραχάκι μας θα το βρείτε κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο που ακολουθεί:

-Απόψεις, γνώμες, σχόλια, παρατηρήσεις και εκδήλωση ενδιαφέροντος για συνεργασία, στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

-Βρείτε το βατραχάκι μας και κάντε το follow σε facebook και twitter!

Θερμές ευχαριστίες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο