Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Άμεση η απάντηση της Αντιδημάρχου Ευθυμία Καραπάνου-Κολοβού σε δημοσίευμα για το Λύκειο Φυτειών


          Απαντώντας στο άρθρο του Χρήστου Σαλτογιάννη με τίτλο «Λυκειακές Τάξεις Φυτειών: Τι μέλλει γενέσθαι τελικά;» το οποία δημοσιεύτηκε (δείτε το εδώ), η Αντιδήμαρχος ΔΕ ΦΥΤΕΙΩΝ Δήμου ΞηρομέρουΕυθυμία Καραπάνου-Κολοβού, τονίζει τα ακόλουθα:

            Αγαπητέ συγχωριανέ Χρήστο Σαλτογιάννη, προσπαθείς και φαίνεσαι ότι ανησυχείς για τα κοινά, γράφοντας κατά καιρούς στο διαδίκτυο. Θα ήθελα όμως να σε ρωτήσω ότι αφού ανησυχείς τόσο πολύ, πότε ήρθες στο δημοτικό κατάστημα στο χωριό μας να ενημερωθείς από εμένα ως αρμόδια αντιδήμαρχο, για τις ενέργειες της δημοτικής αρχής, αλλά και όλων των δημοτικών συμβούλων, ανεξαρτήτως παράταξης, για τα Λύκεια και για ότι άλλο ήθελες να πληροφορηθείς!..........


  
           Ήρθες ποτέ εδώ στο γραφείο στο χωριό μας στους 3 μήνες που έχω αναλάβει αντιδήμαρχος! Πήρες έστω ένα τηλέφωνο! Μας κάνεις κριτική σε όλους (και σε εμένα έμμεσα φυσικά) μόνο μέσω διαδικτύου! 
         Για το θέμα των Λυκειακών  τάξεων αν υπήρχε οριστική εξέλιξη να είσαι σίγουρος ότι θα υπήρχε πληροφόρηση. Πιστεύω να βλέπεις ανακοινώσεις που βγάζω στα χωριά μας ή διαδίκτυο για κάθε κρίσιμο θέμα. 
          Προς ενημέρωσή σου, για το Λύκειο, πέραν των ενεργειών που έπρεπε να γίνουν και έγιναν από τη δημοτική αρχή όπως τις ξέρεις και εσύ, το θέμα είναι φυσικά στο προσκήνιο, η δημοτική αρχή έχει συνεχώς επαφές με το υπουργείο και μακάρι να έχουμε θετικά αποτελέσματα. Δεν είναι η ώρα για ανακοινώσεις με υποσχέσεις και λόγια του αέρος
        Βλέπεις τι γίνεται σε όλη την Ελλάδα με νοσοκομεία, με πανεπιστήμια, με εφορίες, με ειρηνοδικεία,κλπ που καταργούνται ή συγχωνεύονται ελέω μνημονίου. Όλοι ανησυχούμε για τα πάντα πλέον και ο καθένας προσπαθεί με τα μέσα που διαθέτει για το καλύτερο για τον τόπο του. 
    Αυτή την περίοδο πχ, μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού, προσπαθούμε να "βγάλουμε" χρήματα που απαιτούνται, για να εκδώσουμε ένα καλαίσθητο φυλλάδιο για τους μαθητές των χωριών που θα θέλαμε να έρθουν στα σχολεία του χωριού μας.

         Αγαπητέ Χρήστο, γράφεις ότι δεν ανησυχούν οι δημοτικοί σύμβουλοι στη ΔΕ Φυτειών για τα Λύκεια και ότι το μόνο που θέλουν είναι να επανεκλεγούν. Το είχες πεί και σε κάποια συνέλευση στο χωριό. Προσπαθείς να μηδενίσεις κάθε δράση κάθε δημοτικού συμβούλου ανεξάρτητα παράταξης. 
         Είναι λανθασμένη η πρακτική που διάλεξες για να δείξεις ότι υπάρχουν άλλοι "σωτήρες" με μαγικές συνταγές και ότι όλοι οι άλλοι είναι άχρηστοι. Μη τα ισοπεδώνεις όλα προσπαθώντας να προωθήσεις δικούς σου στόχους και επιθυμίες (εγώ αυτό καταλαβαίνω). 
        Καλά κάνεις βέβαια και δικαίωμά σου, αλλά επέτρεψέ μου και δικό μου δικαίωμα να αντιδρώ σε κακόπιστες κριτικές αφού ουδέποτε, ως δημότης που είσαι, φρόντισες να πληροφορηθείς με οποιονδήποτε τρόπο από εμένα γι αυτα που ρωτάς. 
          Λάθη γίνονται άνθρωποι είμαστε, αλλά κάτι κάνουμε και εμείς και προσπαθούμε για τα χωριά μας και τους οικισμούς, εδώ στην Δημοτική Ενότητα Φυτειών.
        Είμαι σίγουρη ότι τα γνωρίζεις (υπάρχουν ανακοινώσεις και φαίνονται και στην ΠΡΑΞΗ) και δεν περίμενα φυσικά να τα αναφέρεις. Εμένα όμως μου αρκεί που τα γνωρίζουν αυτοί που κρίνουν δίκαια και σωστά. Και ευτυχώς είναι πολλοί. Γι αυτό προχωράω σταθερά και αταλάντευτα και δεν με αγγίζουν κακόπιστες κριτικές.
         Επομένως φυσικά και δέχομαι τις καλόπιστες κριτικές, για να βελτιώνομαι από τα λάθη μου και τις παραλείψεις μου (αλλοίμονο αν δεν υπήρχαν άνθρωποι είμαστε)και να προσπαθώ ακόμα περισσότερο με ότι δυνάμεις έχω για το καλό των συνδημοτών μου της ΔΕ Φυτειών και του Ξηρομέρου ολόκληρου.

          Τελειώνοντας επαναλαμβάνω ότι κάθε ημέρα μέχρι τις 11-12 ωρα, είμαι στις Φυτείες στο γραφείο και μετά αναχωρώ, είτε για Αστακό είτε για Παπαδάτου ή Ρίβιο ή Κουβαρά, ανάλογα το πρόγραμμα και τις δουλειές-προβλήματα μέχρι αργά το απόγευμα. Όποτε θέλεις λοιπόν μπορείς να έρχεσαι στο γραφείο μου, να ενημερώνεσαι προφορικά ή να υποβάλεις γραπτό αίτημα για να ενημερώνεσαι και γραπτώς.

ΥΓ. Για το θέμα της Μπαμπίνης, διάβασα σε άλλη ανάρτηση τρία καλά σχόλια (ένα ήταν του συλλόγου μας ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΟ ΦΩΣ). Σχεδόν απαντούσαν στο ερώτημά σου. Κρίμα όμως που έχει μείνει με 6 παιδιά και είναι δύσκολη η κατάσταση. Εγω πάντως μέχρι σήμερα δεν άκουσα ή είδα κάτι για κλείσιμο του Δημοτικού Μπαμπίνης. Όλα είναι πιθανά όπως προανέφερα, αλλά όχι όμως ότι για τα πάντα φταίει η δημοτική αρχή που έπρεπε να έχει μαγικό ραβδί να λύσει το πρόβλημα της ερήμωσης των χωριών μας και της οικονομικής κρίσης που επηρεάζει τη λειτουργία όλων των κοινωνικών- πολιτικών οικονομικών και πολιτιστικών δομών στον τόπο μας. 

Ευθυμία Καραπάνου-Κολοβού
Αντιδήμαρχος Ξηρομέρου

11 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΕΥΘΥΜΙΑ .ΤΑ ΛΕΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΟ ΚΑΙ ΑΝΕΥΘΥΝΟ ΝΕΑΡΟ.ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΡΙΤΙΚΟΙ ,ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΟΜΟΣ ΔΕΝ ΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΗ ΓΛΥΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τώρα σας πήρε ο πόνος για τις Φυτείες , για το σχολείο , για το γεγονός ότι δεν υπάρχει νέος κόσμος.Αγαπητοί μου,εσείς πού κατοικείτε μόνιμα;Ας μην είμαστε υποκριτές.Όλοι ξέρουμε πως το σχολείο θα κλείσει.Αν θέλετε να εθελοτυφλείτε δικαίωμά σας...Αφήστε τους μόνιμους κατοίκους να έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη άποψη μιας και βιώνουμε την καθημερινότητα στο χωριό με τα συν και τα πλην της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΖΑΝΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ20 Μαρτίου 2013 στις 2:17 μ.μ.

    ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΟΓΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΝ ΚΥΡΙΟ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΟ ΚΑΙ ΑΝΕΥΘΥΝΟ ΝΕΑΡΟ ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΑΝ, ΟΡΓΑΝΩΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΦΥΤΕΙΩΝ,ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΥΛΩΝΑ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ.ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΑΥΤΗ Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ(ΜΕΤΑ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ)ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΑΝ ΑΝΑΙΜΑΚΤΑ ΝΑ ΜΑΣ ΙΣΟΠΕΔΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ.ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΑΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΘΥΣΙΕΣ ΕΥΘΥΜΙΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΤΟ ..ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΑΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΝΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΟΥ ΠΑΛΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΗ Μ ΑΠΟΨΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ....ΔΕΙΞΑΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ...ΑΠΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...ΔΕΝ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΚΕΦΑΛΙ.
    Υ.Γ......ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. του κ.... τα ενιαμερα ,τωρα πισω πισω ,η αποφαση εχει παρθει απο καιρο και οτι και αν γραφει ο οποιοσδειποτε χαμογελαστοσ ειναι για εντυπωσεισ και μονο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το Πρόβλημα του σχολείου Φυτειών δεν εμφανίστηκε από το πουθενά αλλά υπάρχει εδώ και 3 χρόνια. Όταν ζητήθηκε από τους Δήμους να γνωμοδοτήσουν θετικά η αρνητικά για το κλείσιμο σχολικών μονάδων, ο Δήμος Ξηρομέρου (πάλι καλά) γνωμοδότησε αρνητικά (δηλαδή να μην κλείσει καμιά σχολική μονάδα) αλλά η δευτεροβάθμια γνωμοδότησε θετικά ( ο Διευθυντής της δευτεροβάθμιας τα γνωρίζει όλα; πως έβαλε την υπογραφή του όταν δεν ζει την καθημερινότητα και την αγωνία των γονέων; η Δημοτική αρχή πως τον άφησε;) και φτάσαμε στο σημείο να παίρνει παράταση εν όψει πολιτικών εκλογών για 2 χρόνια το σχολείο και μετά ας κλείσει αφού οι εκλογές πέρασαν και κάναμε τα πολιτικά μας παιχνίδια και φτάσαμε το Νοέμβριο να κάνουμε λαϊκές συνελεύσεις για να αφυπνίσουμε τον κόσμο (το ζήτημα έπρεπε να το είχε αναδείξει η Δημοτική αρχή). Ναι τα ΄΄βάζουμε΄΄ με την Δημοτική αρχή αλλά ως θεσμό όχι ως πρόσωπα και θα μας βρίσκουν απέναντι τους, σε κάθε τι, που θα κάνει κακό στους Δημότες Ξηρομέρου και μαζί τους, σε κάθε τι, που θα κάνει καλό.
    ΣΑΛΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΗΜΗΤΡΗ, ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΚΑΜΕ ΟΛΟΙ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΑΡΧΙΚΕΣ ΑΝΤΕΓΚΛΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΜΕ ΣΕ ΔΙΧΑΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑΣ, ΚΑΤΟΡΘΩΣΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΕ ΝΗΦΑΛΙΟΤΗΤΑ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΟΥ ΤΙΣ ΠΤΥΧΕΣ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ.ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΑΝ ΚΑΤΙ ΠΑΕΙ ΣΤΡΑΒΑ. ΕΙΠΑ ΒΕΒΑΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΑΘΗΤΩΝ. ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΘΕΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΚΤΙΡΙΑ. ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ 15000 ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΕΞΟΔΑ ΚΛΠ. ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ.
    ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟ 0841 ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ.ΕΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΑΠΟΨΗ ΑΣ ΓΡΑΨΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΕ ΚΟΣΜΟ Η ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΠΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΕΙΚΟΝΑ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΙΔΕΑ ΤΙ ΤΟΥΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΟΥΤΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑΥΤΟ, ΜΟΝΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΡΙΤΙΚΗ. ΕΓΩ ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ Η ΕΥΘΥΜΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΕΧΡΙ ΑΡΓΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΣΤΑΚΟ ΒΛΕΠΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΡΩΤΑΝΕ ΚΑΙ ΒΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΑ ΣΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΗΝ, ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΚΑ.Ο ΚΟΣΜΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙ.Η ΣΠΕΚΟΥΛΑ ΤΟΥ ΜΟΝΙΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΚΑΤΣΕ.ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΖΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ Η ΕΚΤΟΣ ΧΩΡΙΟΥ Η ΝΑ ΚΟΙΜΑΣΑΙ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙ ΥΠΝΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΜΑΧΑΛΙΩΤΕΣ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΟΥΣ. ΘΑ ΕΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ. ΦΥΤΕΨΑ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΣΤΟ ΚΗΠΟ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ. ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ. ΘΑ ΠΟΤΙΖΩ ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΕΚ ΤΟΥ ΜΑΚΡΟΘΕΝ.
    ΕΝΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΗΜΗΤΡΗ. ΕΞΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ. ΕΚΕΙ ΝΑ ΣΤΟΧΕΥΟΥΜΕ.
    ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΛΟΒΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΦΙΛΕ ΧΡΗΣΤΟ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕ Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ "ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ" ΚΑΙ Η ΑΡΧΙΚΗ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ -ΠΡΟΤΑΣΗ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ. ΑΥΤΗ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ. ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ,ΑΛΛΑΞΕ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ, ΞΑΝΑΣΤΑΛΘΗΚΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΘΕΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΟ ΜΗ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΛΛΑ ΝΑ ΛΗΞΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ Η ΓΑΓΓΡΑΙΝΑ ΑΥΤΗ ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΑΠΟ "ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ" ΣΕ "ΛΥΚΕΙΟ".ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ. ΟΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΛΥΚΕΙΑΚΩΝ ΤΑΞΕΩΝ ΗΡΘΑΝ ΣΧΕΔΟΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΩΡΙΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ. ΜΕ ΑΜΕΣΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ,ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΦΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΚΔΟΘΗΚΑΝ ΝΕΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΕΔΩ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΟΝ ΖΑΝΙΑ ΠΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ.ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ.ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΙΑΣΠΑΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΜΠΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ -ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΕ ΑΝΑΚΡΙΒΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ.ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ Σ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΖΗΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΜΕΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑ ΤΟ "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ". ΕΠΙΣΗΣ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΞΕΤΑΖΩ ΠΟΥ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΓΙΑ ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΟΥΣ ΙΣΩΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΤΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΑΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ . ΕΞΕΤΑΖΩ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΘΕΤΙΚΟ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ.
    ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΛΟΒΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στα καφενεία και στην πλατεία του χωριού ,αν βρεθούμε θα συναντήσουμε,στην καλύτερη των περιπτώσεων,μεσήλικες και ηλικιωμένους εξοικειωμένους με τον παρωχημένο πολιτικό λόγο.Ας σας προβληματίσει το γεγονός.Καλή επιτυχία στις πατάτες και στα κρεμμύδια,καλό ύπνο στο Αγρίνιο.
    Υ.Γ. Βάλτε αυτόματο πότισμα ,για να προλαβαίνετε όλες τις δουλειές.Επίσης όσοι ζούμε μόνιμα στο χωριό δε σημαίνει ότι δεν είμαστε σκεπτόμενοι και ενεργοί πολίτες και δεν κυκλοφορούμε μόνο τη νύχτα, ούτε καθόμαστε στις καφετέριες,όπως ισχυρίζεστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΧΡΗΣΤΟ ΛΕΣ ΓΙΑ ΚΙΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ...ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΝΩ ΣΑΝ ΑΝΕΚΔΟΤΟ...ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΤΙ Η ΕΥΘΥΜΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ...ΕΔΩ ΟΜΩΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ..ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Ν ΠΙΕΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΙ ΟΣΑ ΜΑΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΩΣ..ΕΠΙΣΗΣ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΑΝ ΗΘΕΛΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΘΑ ΠΙΕΖΕ ΠΑΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΡΕΧΑΜΕ...ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΝ ΑΣΤΑΚΟ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ....
    Υ.Γ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΑΝ ΠΑΡΗΓΓΕΙΛΑΝ CONTAINER ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΣΤΑΚΟΥ ΓΙΑ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ...
    ---ΕΞΟΥΣΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΧΡΗΣΤΟ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ(ΔΗΜΟΣ)ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ Η ΝΑ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ Τ...ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΝ ΠΑΙΔΙΩΝ Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Επομένως φίλε ανώνυμε 12:09 αφού δεν σου αρεσουν τα καφενεία ας βρεθούμε σε μία καφετέρια προφανώς να δούμε ποιός είναι σκεπτόμενος και ενεργός πολίτης δημότης των φυτειών. Γράψε το όνομά σου. Γιατί μιλάς ανώνυμα? Τι φοβάσαι ως σκεπτόμενος και ενεργός νέος προφανώς πολίτης? Μπορει να εισαι 25αρης και εγω 50αρης. ...Για να δούμε τότε ποιός γνωρίζει περισσότερα για το χωριό μας και ποιός ζει και αφουγκράζεται την καθημερινότητα και όχι μόνο. Με ανώνυμους αφορισμούς και κριτικές χωρίς παράθεση με στοιχεία απόψεων και θέσεων σου αρέσει να κάνεις διάλογο? Είναι πρόοδος αυτό αυτό για εσένα? Διόρθωσε και λίγο ρην θέση σου εκεί που λές...όσοι ζούμε μόνιμα στο χωριό... Εγώ έγραψα ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΤΟΜΑ.. Τέλος σου επαναλαμβάνω. Εγώ ζω περισσότερες ενεργές ώρες στο χωριό από εσένα. Δεν κολακεύω τον εαυτό μου, αλλα ελπίζω να στο αποδείξω αν βάλεις το όνομά σου και βρεθούμε με όποιους δημότες θέλεις εσύ σε μία συζήτηση.Μπορεί να κάνω λάθος και να μου αποδείξεις ότι εσΎ ενδιαφέρεσαι και γνωρίζεις και προσπαθείς από την όποια θέση έχεις περισσότερο. ...Θα ήταν ευκαιρεία να εμπλουτίσω την καθημερινότητά μου. Όσον αφορά το αστείο με τους κήπους το πήρες λάθος. Δόξα τω θεώ χέρια έχουμε νέοι είμαστε και θα ποτίζουμε μαχαλά και κουβαρά τα απογεύματα. Λεφτα για αυτόματο πότισμα δεν έχουμε. Του χρόνου θα βάλουμε και Σ53. Χρήστος Κολοβός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δημήτρη, για το Σχέδιο Αθηνά που αναφέρεται για τα πανεπιστήμια, βλέπεις πόσο πιέζουν με όποιο τρόπο μπορούν οι Δήμαρχοι και ο λαός σε όλη την χώρα. Ξεσηκώθηκε όλος ο κόσμος ΟΧΙ εναντίον των Δήμων αλλά εναντίον του Κράτους. Εδώ εσύ όλα τα ρίχνεις στον Δήμο μας. Έλεος. Μη απαξιώνεις τους δημοτικούς συμβούλους.Δεν εξήγησαν τα πάντα στις συνελεύσεις Ο Πάνος ο Τζαχρήστας και ο Παντελής Ψηλός που είναι και γνώστης του αντικειμένου ως καθηγητής? Δεν έκαναν προτάσεις όπως εγώ? Δεν εγκρίθηκαν σε ψήφισμα? Είμαι σίγουρος θα υλοποιηθούν όλες. Το πρόβλημα όμως είναι στην κεντρική Εξουσία, ευτό πρέπει να το ενστερνιστείς. Επέτρεψέ μου να κάνω και ένα αστείο για να εκτονώσω την συζήτηση. Αν έρθει αρνητική απάντηση, θα βάλουμε τον Δήμαρχο να κάνει απεργία πείνας όπως ο Κατσούλης στο Μεσσολόγγι χαχα. Ίσως να κάνω και εγώ ...να αδυνατήσω. Προς θεού μη το πάρει σοβαρά το παραπάνω γιατί καλά κάνει ο Κατσούλης και γιατι να μη το κάνει και ο δικός μας δήμαρχος ή η ευθυμία. Πιστεύω όμως ότι δεν θα φτάσουμε εκεί και ότι θα έχουμε θετική απάντηση και να είσαι σίγουρος ότι θα χορεύουμε δύο μέρες με κλαρίνα στην πλατεία. Ανηψιέ δεν θα υπάρχει καλύτερο νέο για τους νέους μας και τα χωριά μας φυτείες παπαδάτου. Θα το γλεντήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Οι δάφνες θα είναι για όλους, εκεί είναι η διαφορά μας.Κοντός ψαλμός αλληλούϊα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο