Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: Η ΤΕΛΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ «ΑΘΗΝΑ» ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ ΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΤΩΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΩΝ


  Η τελική μορφή του σχεδίου, έτσι όπως αυτή παρουσιάστηκε στα μέσα ενημέρωσης, αποδεικνύει περίτρανα τον εμπαιγμό των Αιτωλοακαρνάνων, από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.
Χωρίς καμία απάντηση στα αδήριτα ερωτήματα,
γιατί καταδικάζει το 3ο καλύτερο ΑΤΕΙ της χώρας στον μαρασμό και στην απαξίωση…;
γιατί δεν εξετάζει την βιωσιμότητα και τις ανάγκες που μπορεί να καλύψει το μόλις τεσσάρων χρονών Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας…;
έρχεται με την νέα μορφή του σχεδίου, να φέρει το μέλλον στο σήμερα..........



      Οι φόβοι ότι τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, που σήμερα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του νομού και παράγουν αξιοζήλευτο ακαδημαϊκό έργο, χάνοντας την αυτονομία τους θα καταντήσουν, με την πάροδο του χρόνου, παραρτήματα σχολών των τριών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων που θα εδρεύουν στην Πάτρα, βρίσκουν δυστυχώς την απόλυτη επιβεβαίωσή τους στην τελική μορφή του σχεδίου.

     Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Αιτωλοακαρνανίας, από την πρώτη στιγμή είχαμε επισημάνει τον κίνδυνο και είχαμε τονίσει πως μόνο μέσα από κοινή και συντονισμένη προσπάθεια όλων των φορέων, θα μπορούσαμε να έχουμε θετικό αποτέλεσμα.
Δυστυχώς δεν εισακουστήκαμε και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε…
Μετά από ένα μήνα αποσπασματικών αντιδράσεων, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα σχέδιο κόλαφο για την Αιτωλοακαρνανία.
Θα αφήσουμε αυτόν τον εμπαιγμό της ηγεσίας του Υπουργείου να περάσει…;

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Αιτωλοακαρνανίας λέμε ΟΧΙ
Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και σκοπεύουμε να κάνουμε γνωστή παντού την κατάφωρη αδικία κατά των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων του νομού μας, να κάνουμε γνωστή παντού, την κατάφωρη αδικία κατά των ανθρώπων, που καταθέτουν την ψυχή τους για να τα καταστήσουν πρότυπο.
Έχουμε σκοπό να δώσουμε σε όλους να καταλάβουν ότι οι Αιτωλοακαρνάνες αξίζουν σεβασμό.

     Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Αιτωλοακαρνανίας, πιστοί στην αρχική μας δέσμευση, παραμένουμε συστρατευμένοι στον κοινό αγώνα και η πρόσκληση που έχουμε απευθύνει για ένα κοινό τραπέζι από όλους τους φορείς παραμένει ανοιχτή, γιατί προτεραιότητα μας αποτελεί η επιτυχία του αγώνα μας και όχι οι μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις.
Σε τελική ανάλυση αν κλείσουν τα πανεπιστημιακά ιδρύματα στον νομό, μικρή σημασία έχει η απόδοση ευθυνών, μπροστά στην υποβάθμιση της Αιτωλοακαρνανίας.
Δεδομένης όμως της πίεσης του χρόνου και της κρισιμότητας των στιγμών, επιβάλλεται στους βουλευτές του νομού και δη σε αυτούς της συμπολίτευσης να πάρουν επιτέλους θέση.
Δεν γίνεται να βρίσκονται δυο Αιτωλοακαρνάνες Υπουργοί στην Κυβέρνηση, που απειλεί με αφανισμό τον νομό…!
Οφείλουν επιτέλους έμπρακτα να δηλώσουν την στήριξή τους στον κοινό αγώνα και να μην περιορίζονται στις απλές δηλώσεις.
Η έμπρακτη στήριξη τους είναι επιβεβλημένη για την επιτυχή έκβαση της μάχης, που οφείλει να συνεχιστεί μέχρι την νίκη!
Η μάχη συνεχίζεται σήμερα στο Σύνταγμα.
Στο κάλεσμα του Δήμου της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου και των ανθρώπων του ΑΤΕΙ Μεσολογγίου, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δηλώνουν παρών και καλούμε και εμείς με την σειρά μας να δηλώσουν παρών όλοι οι Αιτωλοακαρνάνες. Σε αυτή τη μάχη δεν περισσεύει κανείς…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο