Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

24,5 εκατομ. ευρώ για τη σύνδεση Πλατυγιαλίου-Ιόνιας Οδού


         Μια θετική εξέλιξη καταγράφηκε για το κρίσιμο έργο της «σύνδεση της Ιονίας Οδού με τον Αστακό από τον κόμβο Πλατυγιαλίου έως τον ισόπεδο κόμβο Αγίου Δημητρίου στο Ν. Αιτωλοακαρνανίας». 
    Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σταύρος Καλογιάννης υπέγραψε την απόφαση για την έγκριση διάθεσης πίστωσης ποσού 24.500.000 ευρώ για τη δημοπράτηση με  ανοικτή διαδικασία του έργου.....



       Αντικείμενο του έργου, σύμφωνα με την ανακοίνωση, είναι η κατασκευή τμήματος μήκους 7 χλμ. του οδικού άξονα Αστακός – Γέφυρα Γουριάς (από τη διασταύρωση προς το λιμάνι του Πλατυγιαλίου έως τη διασταύρωση προς Αγ. Δημήτριο).
       Ο οδικός άξονας θα συνδέει τον Αστακό και το λιμάνι Πλατυγιαλίου με την Ιόνια Οδό, διερχόμενος από τη γέφυρα Γουριάς και εν συνεχεία διαμέσου της υφισταμένης σήραγγας του Αγ. Ηλία. Η προβλεπόμενη διατομή της οδού είναι 11.00 μ. και στα πρώτα 3,5 χλμ. η χάραξη ακολουθεί την υφιστάμενη οδό με βελτιώσεις μικρής κλίμακας. Στη συνέχεια ακολουθείται νέα χάραξη προκειμένου η υφιστάμενη οδός να λειτουργεί ως παράπλευρη οδός.
      Για την εξυπηρέτηση των παροδίων οικισμών και την αποκατάσταση του υφισταμένου οδικού δικτύου προβλέπεται επίσης κατασκευή τεσσάρων παράπλευρων οδών μήκους 3,5 χλμ περίπου, 2 γεφυρών, και δύο ισόπεδων κόμβων
       Το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας» και ο διαγωνισμός θα γίνει από την αρμόδια Ειδική Υπηρεσία Οδικών Σηράγγων και Υπογείων Έργων (ΕΥΔΕ ΟΣΥΕ) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων του υπουργείου.

Πηγή: http://www.agrinionews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο