Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

ΟΙ ΝΕΟΙ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΣΧΟΛΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Η κοπή της πίτας                

  Μέσα σε χαρούμενο κλίμα και παρουσία κόσμου, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας κ. Κοσμάς έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας που λειτουργεί στο Μεσολόγγι.
             Όμως δεν ήταν μόνον η πρωτοχρονιάτικη πίτα που έφερε τη χαρά σε όλους, αλλά και η απονομή των πρώτων Πτυχίων Ιεροψάλτου και Πτυχίων Βυζαντινής Μουσικής στους αποφοίτους της Σχολής που παρακολούθησαν ανελλιπώς όλα αυτά τα χρόνια τα μαθήματά τους......

 Ορισμένοι εκ των μαθητών της Σχολής ήταν και ιεροψάλτες που υπηρετούν σε Ιερούς Ναούς της περιοχής μας και θέλησαν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους τόσο στη μουσική όσο και στην τυπική διάταξη των ιερών ακολουθιών.
   Όπως είναι γνωστό η Σχολή υπό την επωνυμία « Άγιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης» ιδρύθηκε στην πόλη μας το έτος 2007 από τον νέον τότε και σημερινό  Μητροπολίτη μας κ. Κοσμά και αμέσως αναγνωρίστηκε από το Κράτος με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού. Η Σχολή γέμισε με δεκάδες μαθητές στους οποίους διδάσκουν εξαίρετοι και έμπειροι μουσικοδιδάσκαλοι στα τέσσερα πρώτα χρόνια παρακολούθησης και στο πέμπτο και τελευταίο πτυχιακό έτος διδάσκει ο Πρωτοψάλτης και καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής Θεολόγος κ. Απόστολος Παπαχρήστος και τα αποτελέσματα είναι πολύ ευχάριστα για την εκκλησία μας.
            Στην εκδήλωση επίκαιρους Βυζαντινούς εκκλησιαστικούς ύμνους απέδωσε η πολυμελής χορωδία των μαθητών της Σχολής υπό την διεύθυνση και διδασκαλία του Πρωτοψάλτη κ. Γιάννη Δακαλάκη.
            Αμέσως μετά ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης αφού συνεχάρη όλους όσοι εργάζονται και κοπιάζουν στη μεγάλη αυτή προσπάθεια, μίλησε για την ανάγκη συνεχούς λειτουργίας της Σχολής με ακόμη περισσότερους μαθητές και προέτρεψε όλους να βοηθήσουν στο έργο αυτό που αποτελεί εκκλησιαστική και εθνική υπόθεση. Στη συνέχεια παρέδωσε τα Πτυχία  στους πρώτους αποφοίτους της Σχολής ανάμεσα στους οποίους και ο μεγαλύτερος στην ηλικία Πρωτοψάλτης Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής Στρογγυλοβουνίου Μεσολογγίου κ. Θεόδωρος Παππάς ο οποίος διανύει  35 περίπου χιλιόμετρα απόσταση από το χωριό του μέχρι το Μεσολόγγι  για να παρακολουθεί ανελλιπώς τα μαθήματα.
            Το φλουρί της πίτας έπεσε στον Λαμπαδάριο του Ι.Ν. Αγίου Χαραλάμπους Ευηνοχωρίου κ. Γεράσιμο Μπαμπούρη.
            Η εκδήλωση έκλεισε με τη Φήμη του Αρχιερέως
.ΠΤΥΧΙΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΛΑΒΑΝ
Γεράσιμος Κιτσάκη,
Αθανάσιος Σύρρος,
Αντώνιος Κανελέτης
Χρήστος Κουνέλης
Παντελής Ρήγας
Νικόλαος Σταμάτης
Πέτρος Τριγένης
Ευθύμιος Τσιγγερίδης
Ιωάννης Φλάκας
Κων/νος Χατζής

                             ΠΤΥΧΙΑ ΙΕΡΟΨΑΛΤΟΥ ΕΛΑΒΑΝ
                                          
Αναστάσιος Καραμούζας
Χρήστος Καραμούζας
Σταύρος Καραγκούνης
Αντώνιος Μυλωνάς
Θεόδωρος Παππάς
Σπυρίδων Τρανός
Διονύσιος Τριπολίδης
Βασίλειος Τριπολίδης

Η χορωδία 

Ο κ. Θ. Παππάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο