Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Μαρία Τριανταφύλλου: Έστειλε χαιρετισμό και στις τρείς συγκεντρώσεις ενάντια στο σχέδιο Αθηνά


     Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Μαρία Τριανταφύλλου έστειλε σύντομο χαιρετισμό και στις τρείς συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν  με επιτυχία στη Ναύπακτο, την Ι.Π. Μεσολογγίου και το Αγρίνιο, ενάντια στο σχέδιο Αθηνά.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει:

      «Όλοι μαζί, μπορούμε να ανατρέψουμε τα σχέδια τους και να αποσυρθεί το σχέδιο Αθηνά. Ο αγώνας για την απόσυρση αυτού του σχεδίου μπορεί και πρέπει να ενώσει ακόμη περισσότερο κόσμο. Μπορεί και πρέπει να ξεσηκώσει περισσότερους συμπολίτες μας σε όλη την Ελλάδα».
Το κείμενο αναλυτικά:
Μήνυμα χαιρετισμός:
 «Φίλες και φίλοι Αιτωλοακαρνάνες,
Χαιρετίζω τον κοινό αγώνα των πολιτών του νομού μας ενάντια στο σχέδιο Αθηνά!
Δυστυχώς υποχρεώσεις στο Ελληνικό Κοινοβούλιο δεν μου επέτρεψαν να βρίσκομαι σήμερα στο δρόμο μαζί σας.......



      Φίλες και φίλοι, ο αγώνας για την απόσυρση αυτού του σχεδίου μπορεί και πρέπει να ενώσει ακόμη περισσότερο κόσμο. Μπορεί και πρέπει να ξεσηκώσει περισσότερους συμπολίτες μας σε όλη την Ελλάδα.
    Πρέπει να ξεσηκωθούμε διότι η παιδεία θα είναι το επόμενο θύμα της μνημονιακής πολιτικής.
     Μιας πολιτικής, που η πιστή εφαρμογή της οδηγεί σήμερα, χωρίς τη θέληση του, έναν ολόκληρο λαό σε ανθρωπιστική κρίση, για χάρη της  ελεύθερης αγοράς και των ορέξεων του υπερεθνικού κεφαλαίου.
     Είναι γεγονός ότι στη χώρα μας η κρίση αγγίζει ολοένα και περισσότερους συνανθρώπους μας οδηγώντας τους στην κατάρρευση.
     Στις  τοπικές κοινωνίες και ιδιαιτέρα στην περιφέρεια απλώνουμε το χέρι, στο διπλανό μας. Η αλληλεγγύη μπορεί μαζί με τον αγώνα για την υπεράσπιση  των  παραγωγικών δομών που έχει η χώρα, να μας εξοπλίσουν ώστε να αντιμετωπίσουμε το αδιέξοδο.
      Το σχέδιο Αθηνά έρχεται να ολοκληρώσει την διάλυση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας,  της πιο αναγκαίας υποδομής κάθε κοινωνίας ιδιαίτερα στις συνθήκες κρίσης.
     Οι νέοι άνθρωποι, το άνθος και το μέλλον της κοινωνίας μας, έδωσαν στο κοντινό παρελθόν, σημαντικούς και νικηφόρους αγώνες ενάντια στην κατάργηση του άρθρου 16, αναγκάζοντας, την τότε κυβέρνηση Καραμανλή, σε άτακτη υποχώρηση.
      Σήμερα καλούνται να δώσουν έναν ακόμη αγώνα, όχι όμως μόνο για τη διάσωση της  δημόσιας παιδείας αλλά και για το μέλλον συνολικά του τόπου μας.
     Σε αυτό τον αγώνα, αντίπαλοι, δεν είναι μόνο όσοι άμεσα ή έμμεσα εφαρμόζουν την  μνημονιακή πολιτική αλλά και όσοι προσπαθούν  να χρυσώσουν το χάπι με ΨΕΜΑΤΑ και να ρίξουν στον ύπνο την νεολαία, τάζοντας της ένα καλύτερο αύριο σαν πτυχιούχο περιφερόμενο  μετανάστη.
  Όλοι μαζί λοιπόν, μπορούμε να ανατρέψουμε τα σχεδια τους.
    Όλοι μαζί,  να φτιάξουμε ένα καλύτερο αύριο μαζί με τα παιδιά μας. 
Καλό αγώνα  και καλή δύναμη σε όλες και όλους μας.»

Μαρία Τριανταφύλλου
Βουλευτής Αιτ/νίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο