Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΕΣΒΔΕΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ


    Το Δ.Σ. της ΟΕΣΒΔΕΝ στην συνεδρίαση του στις 27/01/2013 συζήτησε το θέμα της Κυριακάτικης Αργίας, μετά τις τελευταίες εξελίξεις που προέκυψαν από την απόφαση της συγκυβέρνησης Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ για νομοθετική ρύθμιση, που θα επιτρέπει το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου.......



·Το θέμα έρχεται και πάλι στην επικαιρότητα μετά από εντολή των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στο εμπόριο (malls, πολυκαταστήματα, εμπορικά χωριά, κλπ) .
·Τυχόν εφαρμογή του θα έχει σαν συνέπεια την μονοπώληση της αγοράς από αυτές της επιχειρήσεις και την εξαφάνιση μικρών εμπορικών καταστημάτων.
·Ο αγώνας ενάντια σε αυτό το μέτρο, όπως και ενάντια στο φόρους που μας επιβάλλονται, είναι αγώνας επιβίωσης για τους μικρούς αυτοαπασχολουμένους εμπόρους. Γι αυτό και πρέπει να είναι αντίστοιχος του προβλήματος.
·Το επιχείρημα ότι θα βοηθήσει στην αύξηση του τζίρου στα μαγαζιά μας είναι ψεύτικο και παραπλανητικό. Δεν λείπουν οι ώρες από τους καταναλωτές για να κάνουν τα ψώνια τους αλλά τα χρήματα εξ αιτίας της συνεχιζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής λιτότητας. 
·Το Δ.Σ. δηλώνει την αντίθεση του στους χειρισμούς και την στάση του Δ.Σ. της ΕΣΕΕ σε αυτό το θέμα. Το Δ.Σ. της ΕΣΕΕ συνδιαλέγεται και κάνει παζάρια, για το πόσες Κυριακές θα ανοίγουμε ,με τους νεκροθάφτες του μικρού εμπορικού καταστήματος αντί να οργανώσει τους αγώνες των εμπόρων ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας. Θυμίζουμε ότι υπάρχει απόφαση της Γ.Σ. των αντιπροσώπων της ΕΣΕΕ για άνοιγμα των καταστημάτων μόνο μία Κυριακή τον χρόνο.

·          Το Δ.Σ. αναδιατυπώνει την ομόφωνα ψηφισμένη σε  Γ.Σ. θέση  της ΟΕΣΒΔΕΝ για:
1)Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας
2)Βδομαδιάτικη λειτουργία καταστημάτων 48 ωρών με 3 απογεύματα κλειστά.
    Αυτή η θέση ήταν και παραμένει στόχος αγωνιστικής διεκδίκησης για όλους τους συλλόγους μας.
·Το θέμα της Κυριακάτικης Αργίας αφορά τους εργαζόμενους στον κλάδο και όχι μόνο αυτούς. Πιθανή απελευθέρωση του ωραρίου στα καταστήματα θα παρασύρει  και άλλες υπηρεσίες (π.χ. τράπεζες) και θα δημιουργήσει γενικότερο πρόβλημα στην κοινωνία.. Γι αυτό είναι αναγκαία η συστράτευση και συμμαχία με τους φορείς των εργαζομένων που αντιδρούν αγωνιστικά  ενάντια σε αυτά τα μέτρα.
·Το Δ.Σ. επεξεργάζεται εκλαϊκευτικό κείμενο για την κατάργηση  της Κυριακάτικής Αργίας το οποίο θα δοθεί στα μέλη μας αλλά και στους καταναλωτές.
·Το Δ.Σ. θα απαντήσει συγκεκριμένα στην απαράδεκτη επιστολή του Δ.Σ. της ΕΣΕΕ προς το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας για αυτό το θέμα.
· Το Δ.Σ. καλεί όλους τους Συλλόγους να συνεδριάσουν τα Δ.Σ. τους με αυτό το θέμα, να οργανώσουν Γ.Σ., συσκέψεις καθώς την κοινή δράση με τα αντίστοιχα σωματεία των εργαζομένων, να οργανώσουμε τον αγώνα μας ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, ενάντια στην πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΕΣΒΔΕΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΗΜΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ     ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο