Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Με επιτυχία έκοψαν την πίτα τους οι Κωνωπινιώτες!


       Σήμερα Κυριακή  27 Ιανουαρίου 2013, το πρωί, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, σε αίθουσα του ξενοδοχείου STANLEY, στην Αθήνα,  η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας καθώς και η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Κωνωπινιωτών Ξηρομέρου με θέματα.. α) Διοικητικός – Οικονομικός Απολογισμός έτους 2012, β) Προοπτικές του Συλλόγου  κατά το έτος 2013.
   Η προσέλευση των μελών και φίλων ήταν ικανοποιητική παρά τις γενικότερες αντίξοες συνθήκες.....
ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ....



        Μέσα σε ένα  εορταστικό περιβάλλον ο  Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Συλλόγου Κωνωπινιωτών  κ. Λεωνίδας Καραμπέκιος καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και τους ευχήθηκε καλή χρονιά. 
    Αμέσως μετά, ο Κωνωπινιώτης, πρωτοπρεσβύτερος του Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος Νέας Ιωνίας  πατήρ Νεκτάριος Γερονικολός, ευλόγησε κατά τα καθιερωμένα και  έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του Συλλόγου.
     Τα δύο τυχερά φλουριά της βασιλόπιτας, που αντιστοιχούσαν σε χειροποίητα  ασημένια κοσμήματα,  προσφορά προς τον Σύλλογο, των Κωνωπινιωτών που διατηρούν Εργαστήριο Αργυροχρυσοχοΐας στο Μοσχάτο, Σπύρου και Γιώργου Γεροχρήστου, έπεσαν στον  κ.  Σπύρο Τσαμποδήμο και στην κα Ζολώτα Κωνσταντίνα, φίλη της χωριανής μας  κας  Χαράς  Τσαμποδήμου-Καρεφυλλάκη.

      Αμέσως μετά, ακολούθησε η Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, και αφού διαπιστώθηκε απαρτία εξελέγη ομόφωνα το Προεδρείο της Γ.Σ. με Προεδρεύοντα τον κ. Σπύρο Τσαμποδήμο και Γραμματέα την κα Αρετή Καρατσόλα.
      Το λόγο πήρε αμέσως, ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης, ο οποίος κήρυξε την έναρξη των εργασιών της Γ.Σ και έδωσε το λόγο στον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Βασίλειο  Σκούρτα, ο οποίος έκανε απολογισμό για τα πεπραγμένα του Διοικητικού Συμβουλίου  της απερχόμενης χρονιάς και στη συνέχεια διαβάστηκε ο οικονομικός απολογισμός που ομοφώνως  ψηφίστηκαν από την Γενική Συνέλευση.

     Στη συνέχεια ο λόγος εδόθη στον κ. Λεωνίδα Καραμπέκιο, ο οποίος αναφέρθηκε στο  Φράγμα Αχυρών και των εμπαιγμό των χωριών μας τόσα χρόνια τώρα, καθώς στην ουσιαστική παρέμβαση του Συλλόγου για να υπάρξει στην παρούσα φάση, προέκταση του αγωγού και πλήρωση με νερό από το Φράγμα Αχυρών, της υπάρχουσας υδατοδεξαμένης του χωριού της Κωνωπίνας και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο σοβαρότατο πρόβλημα με τις απολύσεις προσωπικού στο εργοστάσιο Knauf, που στη δύσκολη συγκυρία που διανύουμε γίνεται ζήτημα επιβίωσης για τις οικογένειες των απολυμένων εργατών.

      Συνέχεια της εκδήλωσης κλήθηκαν στο βήμα και απεύθυναν  χαιρετισμό στους παρευρισκομένους ο Αντιδήμαρχος Ακτίου – Βόνιτσας κ. Θύμιος Φερεντίνος, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ξηρομέρου κ. Τάκης Στεργίου  και ο Διευθυντής της εφημερίδας «Αιτωλοακαρνανική» και επίτιμο μέλος του Συλλόγου μας  κ. Χρυσόστομος Πατούλας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι :
-Ο πρωτοπρεσβύτερος του Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος Νέας Ιωνίας  πατήρ Νεκτάριος Γερονικολός
-Η Βουλευτής του Νομού μας κα Νίκη  Φούντα
-Ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Ακτίου –Βόνιτσας κ. Θύμιος  Φερεντίνος
-Ο τέως Αντιδήμαρχος και νυν Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας κ. Δημήτρης Τζαβαλάς
-Ο Πρόεδρος της Ο.Π.ΣΥ.Ξ.  κ. Τάκης Στεργίου
-Ο  Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, τ. Προϊστάμενος Γραμματείας  του Πανεπιστημίου Αθηνών, πρώην Πρόεδρος της Διοικούσης Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας και Πρόεδρος της Αιτωλικής Πολιτιστικής Εταιρείας κ. Παναγιώτης  Κοντός
-Το μέλος του συμβουλίου του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτιου - Βόνιτσας και υπεύθυνο για θέματα αθλητισμού κ. Δημάκας Δημήτριος
-Ο Συγγραφέας και πρωην Πρόεδρος της Ο.Π.ΣΥ.Ξ  κ. Μπάμπης  Κουβέλης
-Ο Διευθυντής της εφημερίδας «Αιτωλοακαρνανική» κ. Χρυσόστομος Πατούλας
-Ο Γενικός Γραμματέας της Ξηρομερίτικης Εταιρείας Λόγου και Τέχνης κ. Χρήστος Γαζέτας
-Ο  Πρόεδρος του Συλλόγου Κατουνιωτών Αθήνας κ. Βαγγέλης Κουτιβής
-Ο Πρόεδρος του Συλλόγου  Αετινών  Αθήνας  κ. Θανάσης  Αναγνωστέλος και το μέλος κ. Νικόλαος Καρύκης καθώς και ο πρώην Πρόεδρος κ. Χρήστος Ντέμος
-Η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κατούνας “Αρχαία Μεδεώνα” κα Αφροδίτη Μπουμπούλη
-Τον Σύλλογο  Βονιτσάνων εκπροσώπησε ο  κ. Φώτης Μπρούμος.
-Ο Λεπενιώτης δημοσιογράφος κ. Νίκος Μουρτζιάπης.











 


































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο