Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Παναγιώτης Κουρουμπλής: «Γίναμε προτεκτοράτο»


          «Η κυβέρνηση του πανικού και της πλήρους υποταγής προέβη με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 12ης Δεκεμβρίου 2012, αρ. ΦΕΚ Α240, σε μια επαίσχυντη πράξη παραίτησης.
        Παραιτείται, σύμφωνα με το άρθρο 4, παρ. 4, της νέας δανειακής σύμβασης με το EFSF «αμετάκλητα και ανεπιφύλακτα από κάθε δικαίωμα ασυλίας σε σχέση με τα περιουσιακά στοιχεία», χωρίς να προβαίνει σε διάκριση μεταξύ ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας του ελληνικού κράτους.
       Με δεδομένο ότι η ιδιωτική περιουσία του κράτους μπορεί ούτως ή άλλως να καταστεί αντικείμενο αναγκαστικής εκτέλεσης, σύμφωνα με το άρθρο 94, παρ. 4, του Συντάγματος, το ερώτημα είναι σε ποια περιουσιακά στοιχεία αναφέρεται η παραίτηση από την ασυλία στο άρθρο 4, παρ. 4, της νέας δανειακής σύμβασης; Δεν είναι προφανές ότι υπονοείται παραίτηση από την ασυλία και της δημόσιας περιουσίας του κράτους;......



       Ενώ ο πάλαι ποτέ περίφημος κ. Παπακωνσταντίνου υπέγραψε τη δανειακή σύμβαση, την οποία δεν τόλμησε να φέρει στη Βουλή προς ψήφιση, η σημερινή συγκυβέρνηση προβαίνει σε μια πράξη αντισυνταγματική, παράνομη και εθνικά καταστροφική, που δεν προβλέπεται πουθενά.
    Όταν επισημαίναμε τον κίνδυνο υπαγωγής στο αποικιοκρατικό αγγλικό δίκαιο,  κάποιοι προσπαθούσαν να διασκεδάσουν τους φόβους μας. Γιατί, κύριοι, δεν τολμήσατε να φέρετε στη Βουλή μια τόσο εθνικά επιζήμια παραχώρηση;
        Ρωτώ τους υπουργούς που συνυπέγραψαν: Τι θα έχουν να διηγούνται στα παιδιά και στα εγγόνια τους; Ρωτώ τους αρχηγούς των κομμάτων: Κινδυνεύει ο χρυσός της Ελλάδας στο εξωτερικό;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο