Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

ΟΙ «ΒΑΡΕΜΕΝΟΙ»!!


Γράφει ο: Μπούτιβας Κώστας – Καστρινός

-Δεν έχεις όνομα ρε ξεφτιλισμένε; Έλεγα μονολογώντας φωνακτά για κάποιον που σχολίαζε, πάλι ανωνύμως βέβαια πάντα, στο διαδίκτυο.
-Τι κάθεσαι και σκας ρε Πατέρα, μ’ επανέφερε ο υιός σε τάξη ηρεμίας. Είναι οι ίδιοι και οι ίδιοι που τηλεφωνούν και στα κανάλια και που τα ξέρουν όλα. Καμιά χιλιάδα «βαρεμένοι»  είναι μην νομίζεις ότι είναι και περισσότεροι. 
            Δεν ξέρω αν είναι χίλιοι η δυο χιλιάδες, εγώ νομίζω ότι είναι πολύ περισσότεροι αυτοί που θέλουν να ξεχωρίζουν απ’ το πλήθος, και που φυτρώνουν εκεί που δεν τους σπέρνεις.....



      Η ομάδα αυτή λοιπόν των «ψώνιων» η «βαρεμένων» όπως τους χαρακτήρισε ο υιός, προελαύνει στις μέρες μας και ανακατεύεται με τους πάσης φύσεως αυθεντικούς γνώστες των πραγμάτων συσκοτίζοντας ακόμα πιο πολύ το ήδη σκοτεινό τοπίο των ημερών μας. Άλλο ένα ακόμα είδος μετάλλαξης του νεοέλληνα, μιας μετάλλαξης που συνεχίζει ακάθεκτη και που κανείς δεν ξέρει που μπορεί να φτάσει.
           Και απ’ την άλλη η απέραντη σιωπηλή πλειοψηφία. Η μεγάλη μάζα. Η πληθώρα του μέσου Έλληνα. Και μην μου πεις ότι αυτή δεν έχει καθόλου δική της γνώμη! Ότι απλώς δουλεύουν, τρώνε, βλέπουν τηλεόραση και κοιμούνται, κι ότι δεν χαλάνε ποτέ τη ζαχαρένια τους με τίποτα! Απλώς κάθονται στ’ αυγά τους και δεν ενδιαφέρονται να γίνουν «νούμερα» και «ψώνια». 
      Και για ένα πράγμα είμαι σίγουρος: Αν ποτέ εμφανιστεί στον αέρα κάτι καινούργιο - μια καινούργια ιδέα έστω ας πούμε – πρώτοι αυτοί θα την αγκαλιάσουν και θα την στηρίξουν. Κι όχι τα «ψώνια» και «οι βαρεμένοι» που πάντα συμπεριφέρονται τάχα προοδευτικά
     Οι αληθινά ανήσυχοι είναι εκείνοι με την άδικα κρεμασμένη ταμπέλα του συντηρητικού. Αυτοί αφήνουν να κάνει κατοχή στο μυαλό τους το κάθε φρέσκο, και μετά να εξαπλωθεί. Αν περιμέναμε απ’ τους «ξερόλες» κι επί παντός είδους και μάλιστα ανωνύμως σχολιαστές, αυτή η φλόγα να φουντώσει, μέσα στην αναμπουμπούλα που πάντα φέρνουν, σίγουρα αυτή θα έσβηνε.
        Γι αυτό λέω και υπογραμμίζω, η σιωπηλή πλειοψηφία αποτελεί την ουσία, και ειδικά στην καταταλαιπωρημένη κοινωνία των Ελλήνων όχι απλώς αποτελεί τη ραχοκοκαλιά αλλά σχεδόν όλη τη χώρα. 
     Αυτή είναι η ίδια η ζωή αυτής της χώρας, κι όχι τα διάφορα «νούμερα» και οι «βαρεμένοι»...

1 σχόλιο:

  1. "Τα δάκρυα είναι η βουβή διάλεκτος του πόνου".και μαλον αυτο μπορει να γιατρεύει καπιους . ειναι σαν αυτες τις βουβές διαδηλώσεις που γίνονται άφωνα . οχι κυριε επώνυμε θα διαφωνήσω ριζικά με αυτο που σκεφτήκατε και γραψατε .ειναι σαν να λετε , καμια χιλιαρια ατομα αφου το θελετε ετσι , τελειως ανώριμα , με κανενα ιχνος αντίληψης . στην ουσία αυτο λετε , και απο την αλλη , θεωρείτε τους δικους σας παντογνώστες, αυθεντικούς γνώστες των πραγμάτων. με ποιο παράγοντα μπορείς και λες (να παω και στον ενικο ) ,κατι τετοιο ?πως αντιλαμβάνεσαι εσυ τον ορο αυθεντικοί γνωστες των πραγμάτων , και το αφήνεις απλα να φυγει μεσα σε τρεις λεξεις ? . αυτο σημαίνει αυτοματα οτι δεν σέβεσαι καν εστω την γνωμη του αλλου . δεν σε πιέζει κανεις να συμφωνήσεις , με τους αλλους αλιμονο .... σε ολο αυτο που έγραψες εγω βλεπω μια σταση εγωκεντρισμού , οτι μια μεριδα ελληνων , ειναι άτοποι , και ημιμαθείς , και ειναι απαράδεκτοι που δεν πανε μαζι στο σιωπηλό κοπαδι , να μαντρωθούν . σου αρεσει η οχι εισε μεσα σε ενα συνολο , λοιπον τωρα κατάλαβες οτι παντου υπαρχει μετρο σύγκρισης , για να βλεπουμε καποιες διαφορες . στην προκειμενη ομως ειναι λαθος να κανουμε σύγκριση καποιον με εμας , υπαρχει τελειως διαφορετικος τροπος σκεψης σε καθε ανθρωπο , γι'αυτο και οπως ελεγε ο Βολταιρος "Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες."αναλυσετο λιγο αυτο ..... η μήπως ηταν και αυτος ξερολας και ημιμαθείς....παντος βαση το κειμενο σου πολυ ευκολα θα μπορουσα και εγω να σε κατατάξω σε αυτους που τα ξερουν ολα , η σε αυτους που ζουν σιωπηλά μεσα στο κοπαδι ....γιατι αν βγουν εξω απο αυτο πιστευουν οτι θα τους φαει ο λυκος . μαθε ομως πως οι λυκοι παρολο που ζουν σε αγελες , ειναι ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ !

    με εκτιμηση και με ολο το σεβασμο στην σκεψη σας, παρολο που διαφωνώ ριζικά .

    ο ανωνημος !και οχι ξερολας βαρεμενος η ημιμαθείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο