Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Μαρία Τριανταφύλλου Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: Μήνυμα με αφορμή την αλλαγή του χρόνου


Καλή χρονιά  με ψηλά το κεφάλι

         Σε μέρες  που επιβάλλονται στη χώρα μας διαδοχικά πακέτα κοινωνικής καταστροφής υπάρχουν δράσεις αλληλεγγύης και αυτοοργάνωσης, αντιστάσεις του περήφανου λαού μας που γνωρίζει έμπρακτα και γενναιόδωρα να στηρίζει τους αδύναμους γύρω του.
     Μια τέτοια δράση αποτελεί και το Ανταλλακτικό-Χαριστικό παζάρι που έγινε στο, Μεσολόγγι, στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο, την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012. Μαζεύτηκαν και ανταλλάχτηκαν προϊόντα με βάση τις ανάγκες του καθενός και κυρίως τη διάθεση προσφοράς. Δούλεψαν ακούραστα πολλοί συμπολίτες μας γι’ αυτό......



        Δεν είναι η μοναδική δράση αλληλεγγύης. Πριν από λίγο καιρό, έγινε μιαν αντίστοιχη εκδήλωση στο νηπιαγωγείο Κατοχής, όπου μαζεύτηκαν τρόφιμα που στη συνέχεια δόθηκαν στο κοινωνικό παντοπωλείο  του δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου.
       Σ’ όλο το νομό Αιτωλοακαρνανίας αλλά και σε όλη την Ελλάδα οι δράσεις αλληλεγγύης αποδεικνύουν τη σταθερή απόφαση του λαού μας για αυτοοργάνωση και προσφορά σε όλους τους συνανθρώπους μας που πλήττονται από τα γενοκτόνα μνημονιακά μέτρα χωρίς αποκλεισμούς και ρατσιστικές κορώνες του τύπου:«τρόφιμα μόνο για Έλληνες».
       Όλα αυτά δείχνουν πως οι Έλληνες βαδίζουν το δρόμο για την ανατροπή της κατοχικής κυβέρνησης, για την υπεράσπιση των εργασιακών και ανθρώπινων δικαιωμάτων, την αναγκαιότητα της δημοκρατίας.
       Ο Ελληνικός λαός μπορεί και θα ανοίξει το δρόμο για τη διέξοδο της χώρας από τη κρίση μαζί με τους λαούς της Ευρώπης αλλά και όλου του κόσμου.
         Γιατί δύναμη είναι να οργανώνονται οι λαοί εναντίον των καταπιεστών και όχι να υποκύπτουμε σε επίπλαστους διαχωρισμούς.
        Τη  χρονιά που φεύγει και πολλοί χαρακτήρισαν σαν μια χρονιά ανατροπών και αλληλεγγύης εύχομαι να αντικαταστήσει μια χρονιά που να μπορούμε να πούμε ότι τη  χαρακτηρίζει η συνειδητή αντίσταση  των λαών στις πραγματικές, γενεσιουργες αιτίες της κρίσης.    .

Μαρία Τριανταφύλλου
Βουλευτής Αιτ/νίας
ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο