Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Το σχολείο και ο δήμος Ξηρομέρου «σπρώχνουν» τις Φυτείες στο Αγρίνιο

Το μέλος «Κινήματος Πολιτών πρ. Δήμου Φυτειών» Δημήτρης Ψηλός δήλωσε στο ΑγρίνιοCulture: «Μέχρι τώρα συγκεντρώσαμε πάνω από 500 υπογραφές, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί….» 

         Η συγκέντρωση υπογραφών των κατοίκων στις Φυτείες Ξηρομέρου μετά από πρωτοβουλία του «Κινήματος Πολιτών πρ. Δήμου Φυτειών» για ενσωμάτωση του πρώην δήμου Φυτειών στο Αγρίνιο, δεν είναι μόνο ένα μέσο για να ασκηθεί πίεση προς τη δημοτική αρχή Ξηρομέρου, ώστε να υλοποιήσει τις ομόφωνες αποφάσεις του δήμου για ενίσχυση των λυκειακών τάξεων Φυτειών, αλλά έχει και ένα ουσιαστικό αντίκρυσμα που σχετίζεται με τη γενικότερη αδιαφορία -σύμφωνα με τους κατοίκους- της δημοτικής αρχής για τις Φυτείες.
       Για τα μέλη του «Κινήματος Πολιτών πρ. Δήμου Φυτειών» με αφορμή το θέμα του σχολείου στις Φυτείες και οι επιπτώσεις στους κατοίκους από μια τυχόν κατάργηση του σχολείου δείχνουν με ξεκάθαρο τρόπο πως τα συμφέροντα των κατοίκων βρίσκονται στο Αγρίνιο...



        «Αν το σχολείο κλείσει δεν ξέρουμε που να στείλουμε τα παιδιά μας, γιατί το λύκειο στην Κατούνα είναι πλήρες, ενώ στα λύκεια του Αγρινίου που και αυτά είναι πλήρεις- δεν μπορούμε να γράψουμε τα παιδιά μας, αν δεν έχουμε κάποιο ενοικιαστήριο στα όρια του δήμου Αγρινίου» δήλωσε χαρακτηριστικά στο ΑγρίνιοCulture το μέλος «Κινήματος Πολιτών πρ. Δήμου Φυτειών» Δημήτρης Ψηλός και πρόσθεσε πως «σε μια τέτοια περίπτωση η μόνη λύση είναι να έρθουν οικογενειακώς να μείνουν στο Αγρίνιο όσοι έχουν παιδιά».
      «Τα συμφέροντά μας είναι ήδη στο Αγρίνιο, αφού όλοι μας ερχόμαστε τουλάχιστον δυο φορές την εβδομάδα στο Αγρίνιο για τις υποθέσεις μας με δημόσιες υπηρεσίες (ΔΟΥ κ.α)» λέει ο κ. Ψηλός και συνεχίζει λέγοντας πως «αν βλέπαμε ανταπόκριση από τη δημοτική αρχή Ξηρομέρου δεν θα σκεφτόμασταν την απόσχιση, όμως καλέσαμε το δήμαρχο να έρθει να μας ενημερώσει για το θέμα του σχολείου και ακόμη δεν έχουμε πάρει απάντηση.» 
     «Απλά αδιαφορούν, δεν τους νοιάζει» λέει με έμφαση ο κ. Ψηλός: «ούτε το θέμα του σχολείου, ούτε τίποτε άλλο στις Φυτείες. Δυο χρόνια τώρα δεν έχουν κάνει τίποτα για το χωριό».
Το μέλος «Κινήματος Πολιτών πρ. Δήμου Φυτειών» Δημήτρης Ψηλός μιλάει στη Λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις Φυτείες για το μέλλον των λυκειακών τάξεων
         Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγρίνιοCulture έως τώρα έχουν μαζευτεί στις Φυτείες πάνω από 500 υπογραφές, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί καθώς υπάρχει στις Φυτείες συσπείρωση των κατοίκων για το θέμα και επίσης θετικά έχουν ανταποκριθεί στο όλο ζήτημα και οι τοπικοί σύλλογοι. 
      Σκοπός των μελών του «Κινήματος Πολιτών πρ. Δήμου Φυτειών» μετά την συλλογή των υπογραφών να θέσουν το θέμα στη δημοτική αρχή Αγρινίου και τον δήμαρχο Παύλο Μοσχολιό. 
       Μάλιστα πιστεύουν πως μια ενδεχόμενη ένταξη των Φυτειών στο Αγρίνιο μόνο αναπτυξιακή προοπτική μπορεί να έχει. 
       Ως παράδειγμα φέρνουν την περίπτωση του Αστικού Κτελ Αγρινίου που ήδη φθάνει μέχρι την Κυψέλη. «Αν τους πεις ότι σε 5χιλιόμετρα ακόμη, θα υπάρχουν τουλάχιστον 2000 επιβάτες, δεν θα έρθουν;» αναρωτιούνται χαρακτηριστικά. 
     Ακόμη πιστεύουν πως μεγάλο πλεονέκτημα είναι οι υπεσύγχρονες εγκατάστασεις του σχολείου στις Φυτείες, που μόνο αν οι Φυτείες έρθουν στο δήμο Αγρινίου μπορούν να αξιοποιηθούν καθώς θα μπορούν να ενισχυθούν με μαθητές από τα γειτονικά χωριά όπως η Κυψέλη, τα Όχθια και η Λεπενού.
         Μένει να φανεί το επόμενο διάστημα αν θα αλλάξει στάση ο δήμος Ξηρομέρου απέναντι στα παράπονα των Φυτειωτών, αλλά και ποια στάση θα κρατήσει ο δήμος Αγρινίου στο κάλεσμά τους. 
     Πάντως στο Αγρίνιο και με αφορμή τα δυσχερή οικονομικά των δήμων επικρατεί η εντύπωση πως ο δήμος δεν μπορεί να μεγαλώσει άλλο… Όπως και χει όμως από το όλο ζήτημα προκύπτει με βεβαιότητα πως τα σχολεία σε τέτοιες περιοχές, όπως οι Φυτείες, αποτελούν ίσως το κυριότερο ίσως παράγοντα για να κρατηθεί ο πληθυσμός στα χωριά…
Δ.Π

Πηγή: http://www.agrinioculture.gr/

11 σχόλια:

  1. ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΕΣ ΦΥΤΕΙΩΤΕΣ ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΙΧΑΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ. Ο ΜΑΧΑΛΑΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΚΑΙ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ.ΟΤΑΝ ΕΓΙΝΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΦΥΤΕΙΩΝ ΜΠΑΜΠΙΝΙ ΚΑΙ ΑΕΤΟΣ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΣΥΝΝΕΝΩΘΟΥΝ ΜΕ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ. ΒΡΗΚΑΝ ΛΕΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ ΛΕΕΙ ΕΛΑΤΕ ΣΕ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΜΗ ΣΑΝ ΝΟΙΑΖΕΙ ΘΑ...ΚΑΝΟΝΙΣΩ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΛΕΠΕΝΟΥ ΚΑΙ ΟΧΘΙΑ ΚΛΠ.ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ ΠΟΙΟΣ ΤΑΖΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΠΟΙΑ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΑΝΟΥ ΠΛΑΤΕΣ ΠΑΙΖΕΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑΚΙΑ ΑΛΛΟΙΩΤΙΚΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΕΔΩ.Η ΜΑΧΗ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΤΑΡΓΕΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΛΥΚΕΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΕΦΟΡΙΕΣ,ΣΥΓΧΩΝΕΥΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΦΥΤΕΙΩΝ ΜΕ ΑΛΛΟΜΑΤΙ. ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ. ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΦΗΣΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΡΟΒΙΒΑΣΘΕΙ ΣΕ ΣΚΕΤΟ ΛΥΚΕΙΟ. ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ. ΟΥΤΕ ΕΙΔΑΜΕ...ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΛΙΤΗ Η ΚΙΝΗΣΗ.ΤΩΡΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΧΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ. ΟΙ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΙΤΕ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΕΙΤΕ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ. ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΑΠΟ ΜΠΑΜΠΙΝΙ ΜΑΧΑΙΡΑ...15-20 ΤΙ ΕΓΙΝΕ? ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ 50 ΚΑΙ 20 ΠΑΜΕ ΣΤΑ 70 ΠΑΙΔΙΑ. ΕΝΩ ΚΑΡΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΛΥΚΕΙΑ ΜΕ 300 ΚΑΙ 400 ΜΑΘΗΤΕΣ. ΟΧΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΔΙΧΑΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ. ΟΙ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΕΣ ΜΑΧΑΛΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΠΑΔΑΤΙΩΤΕΣ ΛΕΝΕ ΟΧΙ.ΛΕΝΕ ΝΑΙ ΣΤΟ ΤΙΜΗΜΕΝΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ.ΝΑΙ ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΘΕΜΑ. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΜΠΑΜΠΙΝΙ ΚΑΙ ΜΑΧΑΙΡΑ. ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΠΟΣΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΑΓΡΙΝΟ? ΓΙΑΤΙ ΑΦΗΝΟΥΝ ΟΙ ΕΚΕΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΕΝΩ ΔΕΝ ΜΕΝΟΥΝ ΕΚΕΙ? ΜΕ ΠΟΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΔΕΧΟΝΤΑΘΙ? ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ?Ο ΤΟΠΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΚΑΠΟΙΩΝ. ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛΙΑ. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΑΝ ΠΑΜΕ ΑΓΡΙΝΙΟ? ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΕΛΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ? ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ Η ΚΙΝΗΣΗ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΕΞΩΔΙΚΟ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ ΚΑΙ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΛΥΚΕΙΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΦΟΥ ΣΥΛΛΕΞΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΦΥΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΠΑΔΙΩΤΩΝ ΕΚΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΟΥΣ? ΚΑΝΤΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΤΙ ΑΛΛΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ. ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ? Η ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΙΩΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το 1974-75 και αργότερα , τα παιδιά απ΄τις Φυτείες -Παπαδάτου -Κωνωπίνα - Τρύφου-Αετός αλλά και απ΄το μακρινό Αρχοντοχώρι έρχονταν Γυμνάσιο- Λύκειο στην Κατούνα και μάλιστα κάτω από αντίξοες και μερικές φορες θάλεγα τριτοκοσμικές συνθήκες.....Πως προεξοφλήτε οτι το Λύκειο της Κατούνας είναι πλήρες και δεν δεχεται άλλους μαθητές ; ισα ισα που όσο περισσότεροι μαθητές είναι τόσο καλύτερο είναι για ενα Λύκειο π.χ όπως αυτό της Κατούνας. Μήπως ήρθε η ώρα να γνωρίσετε και οι νεότεροι την Κατούνα ,γιατί απ΄ ότι φαίνεται μάλλον δεν ξέρετε κατά που πέφτει η Κατούνα. Δεν είμαι ο ειδικός να κρίνω τους λόγους της κατάργησης ή μη του Λυκείου Φυτειών , αλλά προσωπικά ήμουν - γιατι έτσι ήταν τότε οι συνθήκες - μαθητής στην αρχή στον Αστακό και έμενα σε μια κάμαρη τις 2 πρώτες τάξεις ( 12 χρονων παιδάκι δίχως ζεστασια ,νερό , μπάνιο , ζεστό φαϊ ) και έβλεπα τους γονείς μου Χριστούγεννα , Πάσχα και Αποκριές , μετα το ίδιο στην Κατούνα σε μια κάμαρη και το ιδιο αργότερα σε άλλο Γυμνάσιο που δημιουργηθηκε κοντα στο χωριό μου. Εδω καταργούνται τα πάντα και σεις βρίσκετε αφορμή να αποσκισθείτε από τον Δήμο Ξηρομέρου επειδη ενδέχεται να καταργηθουν οι Λυκειακές τάξεις των Φυτειών( αλήθεια τι εστί Λυκειακές τάξεις ; ) και ζητατε να πάτε στο Αγρίνιο ; Γιατί απεμπολείτε π.χ το ΞΗΡΟΜΕΡΟ ; Μα αν δεν με απατα η μνήμη μου ΣΕΙΣ ομόφωνα με το Δημοτικο σας Συμβουλιο δεν είχατε πάρει απόφαση υπέρ του Αστακού όταν κάποιοι σας πήγαιναν πριν 3 χρόνια στην Αμφιλοχία ; Ο Δημοτικος Κώδικας φίλοι μου ειναι σαφής. Αποφασίζει ομόφωνα το Τοπικο Συμβούλιο και ακολούθως αποφαίνεται το Δημοτικό Συμβούλιο Ξηρομέρου , αλλα και το Δημ. Συμβούλιο που θα σας υποδεχτεί. Και μεχρι τοτε υπάρχει πολυς δρόμος... Προς το παρόν πρέπει να ΜΑΣ διακρινει ΟΛΟΥΣ το εν τη ενωσει η ισχύς για ενα Δήμο ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ βιώσιμο και δυνατό και να παλέξουψε να ρθεί σαυτόν και η Κατούνα με τα χωριά της κι οχι να εγκαταλείπουμε το ΞΗΡΟΜΕΡΟ.
    ΜΕΜΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΦΙΛΕ 12.26 ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΩ. ΜΗΠΩς ΛΕΩ ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΟΥΝΤΕΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΓΡΙΝΙΟΥ? ΜΗΠΩΣ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ. ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕς ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕς ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ? ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΦΤΑΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ? ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΗΣΟΥΣΕ ΣΕ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΝΑ ΕΛΘΕΙ ΚΑΙ Η ΚΑΤΟΥΝΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ? Η ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ Ας ΕΙΝΑΙ ΟΠΟΙΑ ΘΕΛΕΙ Η ΟΙ ΦΥΤΕΙΕΣ , Η Η ΚΑΤΟΥΝΑ , Η Ο ΑΣΤΑΚΟΣ. ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ. ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΚΛΕΙΝΕΙ ΑΝΟΙΓΕΙ ΜΙΑ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΠΟΙΗΤΗ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ Ο ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ . ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΣΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ ΠΗΓΑΜΕ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΜΠΟΔΙΣΕ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΟΥΜΕ. ΑΛΛΟΙ ΛΟΓΟΙ ΚΡΥΒΟΝΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΠΑΣΜΩΔΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ . ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΡΑ ΧΑΙΡΟΝΤΕ. ΕΜΕΙ ΦΙΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΕΣ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ. ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΑ ΝΑ ΜΕΤΑΔΗΜΟΤΕΥΣΕΤΕ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ. ΑΦΗΣΤΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΜΟΡΦΩΤΟΥΣ ΣΤΗΝΦΤΩΧΙΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ. ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ , ΚΑΛΟ ΚΑΤΕΥΟΔΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανήκουστα πράγματα φίλοι μου που στο όνομα ιδιοτελών σκοπιμοτήτων, εγωκεντρικών ανθρώπων που στο όνομα κατάργησης των λυκειακών τάξεων, που κακώς γίνεται, άδραξαν την ευκαιρία να μαχαιρώσουν την ιστορία αιώνων, ενός χωριού που είναι συνδεδεμένο άρρηκτα με το Ξηρόμερο !
    Τι σχέση έχουν οι Φυτείες κύριοι με το Αγρίνιο ;
    Οι Παπαδατιώτες και οι Μαχαλιώτες είναι αδελφωμένοι και έχουν κοινούς αγώνες με τους άλλους συμπατριώτες μας Ξηρομερίτες και δεν έχετε κανένα δικαίωμα να παραχαράξετε την ιστορία με τέτοια καπρίτσια .
    Εάν δεν μας αρέσει ο Δήμαρχος (και εμένα δεν μου αμρέσει) του χρόνου να τον αλλάξουμε .
    Μην φτάσουμε στην ακόμα τραγικότερη κατάσταση και από αυτή της διχοτόμησης των χωριών του Ξηρομέρου με τέτοιες στρεβλές μεθοδεύσεις που θα πέσει ως ανάθεμα σε όλους τους πρωτεργάτες αυτού του εγχειρήματος !
    Συνέλθετε κύριοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φαίνετε στην φωτογραφία το πόσο σοβαρή κίνηση είναι αυτή απο τον ομιλών.Αφήστε τις βλακείες λέω εγώ γιατί στο τέλος θα πάμε στην βόνιτσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καιοι αφισες που βγαλανε δειχνουν οτι δεν ειναι τολυκειο που τους στεναχωρει αλλα ντε καικαλα να χτυπηθει το ξηρομερο καιο μονος δεξιος δημος στην αιτωλοακαρνανια. αλλα λενε οι αφισες τους.να γραφτουν δημοτεσ αγρινιου αυτοι που θελουν να πανε αγρινιο και να ησυχασουμε. θα εχουν ολατα προνομια που λενε.ας σταματησουν να ζωγραφιζουν αφισες. ο λαος τους καταλαβε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν ο Δημος ανηκε στην αριστερα η στο βαθυ πασοκ θα εκαναν τετοια κινηση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ Η ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΑΘΕΙΑ. ΣΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΦΥΤΕΙΩΝ ΑΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΕ ΕΣΥ Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ, ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΕΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012 ΚΑΙ ΩΡΑ 6:00 ΣΤΟ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΦΥΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΠΛΗΡΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ. ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΙΜΗ ΜΑΣ ΝΑ ΠΑΡΕΒΡΕΘΕΙΤΕ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΥΣΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟΜΕΝΗ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ.... ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΚΙΕΣ ΣΑΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

    ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΡ. ΔΗΜΟΥ ΦΥΤΕΙΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. να απαντησει το κινημα σε ποσες αφισες που ζωγραφιζει φαινεται οτι κινειται ετσι λογω των λυκειων και σε ποσες επειδη ντε και καλα τους φταιει το ξηρομερο και ο αστακος. αλλου αυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αύριο θα πάρετε εσείς την απάντσηση σας που τα βάζετε με τους γονείς των παιδιών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΟΣΟ ΣΤΕΝΟΜΥΑΛΑ ΟΝΤΑ..ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΕΙ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΑΤΕ Ν ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ...ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΕΤΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΙΝΙΣΕΙΣ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗΣ ΜΕ ΚΟΜΑΤΙΚΑ?ΜΑ ΠΟΣΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΥΤΟ Ο ΤΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΝΑΙ...ΟΤΑΝ ΚΑΤΟΙΚΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟΣΟ ΚΟΛΛΗΜΕΝΑ ΜΥΑΛΑ.Η ΚΙΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ Ν ΣΠΟΥΔΑΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΣ....ΞΥΠΝΑΤΕΕΕΕ ΡΕΕΕΕΕ ΑΦΗΣΤΕ Τ ΚΟΜΑΤΙΚΑ...ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΣΤΕ....

    ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ ΚΑΝΑ ΣΤΑ 2 3 ΣΧΟΛΙΑ ΜΑΧΑΛΙΩΤΩΝ Τ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΠΟΥ ΕΚΛΕΧΤΗΚΑΝ ΝΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΟΥΝ Τ ΜΑΧΑΛΑ...ΑDIOS AMIGOS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο