Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Παναγιώτης Στάϊκος: Έλλειψη καθαριότητας στον Αστακό και για τα Σφαγεία

Σκουπίδια πνίγουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Αστακού 

Ο Π. Δήμαρχος Αστακού Παναγιώτης Στάϊκος εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία για την έλλειψη καθαριότητας στον Αστακό γεγονός που ζημιώνει αισθητά την εικόνα της πόλης και φέρνει στο φως με τεκμήρια την υπόθεση Σφαγεία.  

       Για  καιρό  τώρα  άκουγα υπονοούμενα  και  λάσπες  προς το πρόσωπό μου από ανθρώπους  του Δήμου   και διάφορους  παρατρεχάμενους  και  δεν μίλαγα. Ως  εδώ όμως.  
     Εάν κάποιοι  θέλουν να φορτώσουν σε μένα  τις δικές  τους ανεπάρκειες, γελιούνται. Εάν πάλι   τους ενοχλούν οι  συγκρίσεις των  πολιτών, αυτό  είναι δικό τους πρόβλημα και δεν έχουν παρά να  ρωτήσουν  τον εαυτό τους, εάν θεωρούν πως είναι επαρκείς, αποτελεσματικοί   και  συνεπείς απέναντι στους πολίτες......



      Αναρωτιέμαι  άραγε αν  το  «λαλίστατο»  γραφείο   τύπου του Δήμου Ξηρομέρου, που μας βομβαρδίζει με  παραμυθάκια  ή  κάποιος  αρμόδιος   για την ποιότητα ζωής   των   κατοίκων  πήγε καμιά Βόλτα στις   γειτονιές   του  Αστακού,  για να δει  τα   χάλια της καθαριότητας
      Εικόνες σαν και αυτή  της φωτογραφίας και του Βίντεο υπάρχουν σε όλες  τις   γειτονιές, παρά το  γεγονός  ότι ο Δήμος από  τα  προγράμματα του ΕΣΠΑ  πήρε δεκάδες εργαζόμενους, οι οποίοι  δεν  επιβαρύνουν οικονομικά τον Δήμο.  Η  εφημερίδα  ως απόδειξη ότι  δεν είναι  παλιές εικόνες, αλλά προχθεσινές. Εφημερίδα ΕΘΝΟΣ της 3/12/2012.

    Επειδή   μου είπαν, πως κάποιοι  από το  γραφείο  τύπου του Δήμου   Ξηρομέρου κάτι ψέλλισαν για τα σφαγεία, σας   στέλνω   τρία    έγγραφα   που  μιλάνε από   μόνα τους.
 Το ένα  του Υπουργείου  Γεωργίας  της 31/12/2006 , το οποίο  απέρριπτε  το  αίτημα του Δήμου Αστακού  για την κατασκευή σφαγείων και  αναφέρει και τους λόγους της απόρριψης (την εποχή  εκείνη δεν ήμουν εγώ Δήμαρχος).
Το δεύτερο επίσης του Υπουργείου Γεωργίας την 6/8/2008 (που την εποχή εκείνη Δήμαρχος ήμουν εγώ), με το οποίο  εγκρινόταν η κατασκευή των σφαγείων.
Και το τρίτο που δείχνει την πίστωση των 350.000 ευρώ   από τον κύριο Νάκο, από τις  οριζόντιες δράσεις του 20%  του ΘΗΣΕΑ. 

      Έτσι  ξεκινήσαμε  έναν αγώνα δρόμου  και με τα   χρήματα  από το υποπρόγραμμα το 35% του ΘΗΣΕΑ (αυτά  που  λέγανε πως ήταν για την ΜΑΡΙΝΑ) και από   άλλα χρήματα ολοκληρώθηκαν τα σφαγεία (είναι έτοιμα  με το  κλειδί  στο  χέρι)  και μένει απλά να κατασκευάσει η σημερινή Δημοτική Αρχή   τον προ-βιολογικό των  σφαγείων, οποίος  θα συνδεθεί    με τον βιολογικό  της Πόλης, για  να λειτουργήσουν τα σφαγεία.
      Η δαπάνη  του προ-βιολογικού   των σφαγείων είναι περίπου 200.000  ΕΥΡΩ, όταν για  τα σφαγεία πληρώσαμε 2.800.000 ΕΥΡΩ. Να που  αλλού   πήγαν τα  χρήματα του 35% του ΘΗΣΕΑ  και  δεν αφήσαμε να χαθούν.
       Ασφαλώς επέμεινα για την κατασκευή της ΜΑΡΙΝΑΣ, υπάρχουν  και τα έγγραφα προς το Υπουργείο  Ναυτιλίας, αλλά αφού   δεν υπήρχε ούτε  μία  πιθανότητα στα χίλια να  ενταχθεί  η  ΜΑΡΙΝΑ  στον ΘΗΣΕΑ θα  ήταν  όχι  έλλειψη τόλμης όπως είπαν κάποιοι, αλλά ανοησία να  επιμείνω   και να  χαθούν και  τα σφαγεία.
        Εδώ θέλω να τονίσω ότι όταν ανέλαβα ο Δήμος Αστακού είχε απορροφητικότητα στον ΘΗΣΕΑ 19%, πράγμα που αποτελούσε Πανελλήνιο  Αρνητικό Ρεκόρ, όταν Δήμοι όπως της Αλυζίας και του Αιτωλικού είχαν απορροφητικότητα πάνω από 65%. Ουδείς  στην περιφέρεια πίστευε ότι θα  προλαβαίναμε να απορροφήσουμε ολόκληρο το  ποσόν του ΘΗΣΕΑ.
       Εμείς όμως το  καταφέραμε με σωστό προγραμματισμό, οργάνωση, υπευθυνότητα  και αγώνα και  απορροφήσαμε  και  350.000 ΕΥΡΩ επιπλέον από τις οριζόντιες δράσεις  του 20% του ΘΗΣΕΑ (τα χρήματα Νάκου  που ανέφερα). 
      Άλλη μέρα θα επανέλθουμε  στα  σχόλια κάποιων  για τα   μεγάλα έργα και τους  μεγάλους πολιτικούς.
       Τώρα εάν  μετά από όλα αυτά  κάποιοι  θέλουν να πιστεύουν, ότι  και τα σφαγεία είναι δικό τους  έργο, γιατί να τους  χαλάσουμε  το  χατίρι, αφού η ζωή μας είναι τόσο σύντομη, σήμερα υπάρχουμε, αύριο κτυπάει η καμπάνα, μεγάλοι άνθρωποι είμαστε.

   Μετά τις ελιές που θα πάω, εάν επιθυμείτε αγαπητό  γραφείο τύπου θα χορέψουμε  και  άλλο   σκληρό ROCK, για  άλλα Δημοτικά Διαμερίσματα και  στην  συνέχεια  μπορούμε  να  επιστρέψουμε πάλι  στον Αστακό.
        Επιθυμούσα  και  επιθυμώ   να  έχω τον ρόλο του Πρώην Δημάρχου Αστακού. Δεν επιθυμούσα  και δεν επιθυμώ τον ρόλο Αντιπολίτευσης ή πολύ περισσότερο   δεν δήλωσα  πως  είμαι υποψήφιος  Δήμαρχος (παρά τις παροτρύνσεις πολλών Δημοτών) και επομένως  αντίπαλος  κανενός.
      Απαιτώ όμως σεβασμό  και  στο  έργο μου και πολύ περισσότερο στο πρόσωπό μου.  Ελπίζω να έγινα  σαφής  και κατανοητός. 
        Παρακαλώ να αναρτήσετε  την φωτογραφία και  το  VIDEO με  την ωραία  εικόνα (υπάρχουν πάρα πολλές για άλλη φορά)  της  ποιότητας ζωής  των κατοίκων του Αστακού και  τα τρία  έγγραφα για τα σφαγεία.  

Αστακός 4/12/2012
Ευχαριστώ για την φιλοξενία.
Dr ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΪΚΟΣ

ΕΓΓΡΑΦΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ






ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ

5 σχόλια:

  1. ΚΑΝΕΤΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΧΩΡΙΑ ΚΑΝΔΗΛΑ ΦΥΤΕΙΕΣ ΝΑ ΔΗΤΕ ΤΙ ΣΥΜΒΕΝΕΙ.
    ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΦΙΛΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΗΠΩΣ ΘΥΜΑΣΑΙ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΣΟΥ ΤΗΝ ΒΡΑΔΙΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ. ΜΗΠΩΣ ΘΥΜΑΣΑΙ ΤΙ ΕΛΕΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ Κ ΣΑΜΑΡΑ. ΜΗΠΩΣ ΘΥΜΑΣΑΙ ΤΙ ΑΓΩΝΑ ΕΚΑΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΙς ΕΚΛΟΓΕΣ. ΔΕΝ ΤΟΝ ΗΞΕΡΕΣ.ΗΣΟΥΝ ΑΠΕΙΡΟΣ ΚΑΙ ΞΗΓΕΛΑΣΤΗΚΕΣ. Η ΜΗΠΩΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΙς ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ Η ΛΥΚΟΦΙΛΙΑ ΣΑΣ ΠΑΕΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟ. ΘΑ ΧΑΣΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΗΜΕΣ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ ΣΟΥ. ΡΕ ΠΑΝΟ ΣΟΒΑΡΕΨΟΥ ΓΙΑ Μ....ΕΣ Η ΓΙΑ ΜΠΟΥΦΟΥΣ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΣ. ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ . ΤΟ ΚΟΣΤΟΥΜΙ ΕΙΝΑΙ ΡΑΜΜΕΝΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ, ΟΣΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΚΙ ΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΛΙΒΑΝΗ ΓΑΛΟΥΝΗ ΣΑΜΑΡΑ . ΤΕΡΜΑ ΡΕ ΞΥΠΝΗΣΑΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Α!!!ΡΕ ΓΙΑΤΡΕ ΠΟΣΟ ΣΕ ΝΟΣΤΑΛΓΟΥΜΕ.ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΚΤΕΛ .ΤΑ ΣΚΟΥΠΗΔΙΑ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ.ΑΛΛΑ ΣΕ ΣΥΧΩΡΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΑΞΗΖΕΙΣ ΕΣΥ ΤΗΣ ΑΠΑΛΑΓΗΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΥΘΗΝΗ,ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΤΕΤΟΙΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΙΑΤΡΕ ΕΧΕΙΣ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΣΟΥ
    ΜΑΛΟΝ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΔΙΚΙΟ. ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΧΑΝΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μηπως θυμασαι την χωματερη των μαγαζιων στο στενο του Λαΐνα? Εστια μολυνσης και ρεζιλι στα ματια των επισκεπτων....Μηπως θυμασαι ποσες φορες επλυνε η υδροφορα την παραλια? Μηπως θυμασαι τα βαρκα σε αποσυνθεση?
    Ρε παιδια παρτε του το πληκτρολογιο απο τα χερια γιατι εμαθε υπολογιστη και απλα γραφει για να γραφει ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο