Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ: Απάντηση με ντοκουμέντα στον κ. Π. Στάϊκο, για την Μαρίνα Αστακού


        Σε συνέχεια του Δελτίου Τύπου της 2/12/2012 που αφορούσε το έργο κατασκευής καταφυγίου ( Μαρίνας ) τουριστικών σκαφών  στο λιμάνι του Αστακού, από την Δημοτική Αρχή δίνεται  στην δημοσιότητα το έγγραφο προένταξης  του έργου στα προγράμματα του «ΘΗΣΕΑ» από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
         Συγκεκριμένα, στο έντυπο προγραμματισμού του «ΘΗΣΕΑ», της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας  με ημερομηνία 27/06/2007 αναγράφεται χαρακτηριστικά: « 21. Δ. Αστακού / ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ, με προϋπολογισμό 880.000.00 , ότι  Προεντάσσεται ».
         Αποδεικνύεται, από το παραπάνω έγγραφο, και με τον πιο επίσημο τρόπο ότι το έργο κατασκευής Μαρίνας τουριστικών σκαφών είχε προενταχθεί στα προγράμματα του «ΘΗΣΕΑ» από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας......


  
     Καταρρίπτεται επομένως ΠΛΗΡΩΣ ο ισχυρισμός του πρώην Δημάρχου Αστακού κ.Παναγιώτη Στάικου ότι δεν υπάρχει τέτοιο έγγραφο από την Περιφέρεια που να δείχνει ότι το εν λόγο έργο ήταν «στα προενταγμένα η στα ενταγμένα έργα για τον Δήμο Αστακού» (δεύτερη ανακοίνωση). 
       Επίσης καταρρίπτεται και ο ισχυρισμός του κ.Στάικου (πρώτη ανακοίνωση) ότι τα «τα λιμενικά έργα δεν ήταν επιλέξιμα για το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ». Διότι, πολύ απλά αν ίσχυε κάτι τέτοιο η Περιφέρεια δεν θα είχε προβεί στην προένταξη του συγκεκριμένου έργου.
       Τα επίσημα έγγραφα δίνουν λοιπόν την δική τους απάντηση, και δεν χρειάζεται να προσθέσουμε τίποτα περαιτέρω.
       Η Δημοτική Αρχή απέδειξε με μια σειρά από έγγραφα το τι πραγματικά συνέβη στο έργο της κατασκευής καταφυγίου (Μαρίνας) τουριστικών σκαφών στο λιμάνι του Αστακού.  
      Σκοπός μας, όπως άλλωστε γράψαμε και στο πρώτο Δελτίο Τύπου, η σωστή ενημέρωση των δημοτών και όχι η στείρα αντιπαράθεση
      Χαρακτηρίσαμε επίσης τις αποφάσεις της τότε Δημοτικής Αρχής καθαρά πολιτικές  οι όποιες θα κριθούν από τον λαό. 
     Δώσαμε επομένως την δυνατότητα στους πολίτες να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα.
         Όμως σε έναν  δημόσιο διάλογο με διαφορετικές απόψεις  υπάρχουν αρχές και κανόνες, τους οποίους οφείλουμε όλοι μας να σεβόμαστε.
      Αυτό επιβάλλει η δεοντολογία, αυτό επιτάσσει η λειτουργία των θεσμών, αυτό υπαγορεύει η στοιχειώδης  ευγένεια  και ο σεβασμός στο συνομιλητή μας.
        Άλλωστε  αποτελεί βασικό αξίωμα της πολιτικής είναι ότι τα πρόσωπα που ασκούν εξουσία υπόκεινται σε δημόσια κριτική.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ   


3 σχόλια:

  1. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΛΕΟΣ....!!! ΑΣΧΟΛΗΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΙΚΟ.ΕΦΗΣΤΕ ΤΟ ΧΘΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. stamatiste tin kontra. giatre kai sena den se pairnei stin marina apetyxes

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο