Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Προχωρά ο διαγωνισμός για τη διαχείριση απορριμμάτων στην Αιτωλοακαρνανία


        Ξεκινά στις αρχές του 2013 η Β΄φάση του διαγωνισμού για τη μονάδα Διαχείρισης Απορριμμάτων Νομού Αιτωλοακαρνανίας, μετά τις αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας με τις οποίες απορρίφθηκαν στο σύνολό τους οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν υποψήφιοι κατά της απόφασης προεπιλογής.
    Στην Α' Φάση του διαγωνισμού για το έργο «Ολοκληρωμένη Διαχείριση Αστικών Αποβλήτων Νομού Αιτωλοακαρνανίας», που θα κατασκευαστεί με Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), έχουν προεπιλεγεί τρεις υποψήφιοι. Αντικείμενο του έργου είναι μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση και λειτουργία των υποδομών της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Αστικών Αποβλήτων Νομού Αιτωλοακαρνανίας......



      Η συνολική ετήσια ποσότητα των προς διαχείριση απορριμμάτων εκτιμάται σε 110.000 τόνους, ενώ το έργο προβλέπεται να συγχρηματοδοτηθεί και από κοινοτικούς πόρους. Ο ιδιωτικός φορέας θα επιλεγεί για σύμπραξη διάρκειας 27 ετών, με βασικό κριτήριο το χαμηλότερο τέλος χρήσης που θα κληθεί να καταβάλει ο δημότης, παράλληλα με την επίτευξη όλων των περιβαλλοντικών στόχων.
      Η διαγωνιστική διαδικασία θα συνεχιστεί με την διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου και θα επιτρέπει όλες τις δόκιμες τεχνολογίες οι οποίες καλύπτουν τις απαιτήσεις της ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας.

http://www.naftemporiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο